Miten 80 € muutetaan 800 euroksi yhdessä päivässä?

Tänään poikkeuksellisesti blogin puhutaan Facebook-markkinoinnista. Vaikka Hakukonekeisari toimii hakukoneoptimointialan huipulla, niin se ei tarkoita sitä, ettemme ymmärtäisi muusta Internet-markkinoinnista mitään. Se täytyy selventää, että emme myy Facebook-markkinointipalvelua, vaan kerromme vinkkejä ja autamme hakukoneoptimointiasiakkaitamme onnistumaan myös muissa digimarkkinoinnin kanavissa.Tämäkin esimerkkikampanja suunniteltiin yhteistyössä yhden asiakkaamme kanssa ja sain heiltä luvan kertoa hieman tästä yhden päivän kestävästä Facebook-kampanjasta.

Mitä tapahtui?

Suunnittelimme Facebook-kampanjan, joka alkoi sunnuntai-iltana ja kesti maanantai-iltaan. Kampanjan budjetti oli 80 €, joka käytettiin kokonaisuudessaan Facebook-markkinointiin. Tässä ei siis tullut ylimääräisiä kustannuksia mainoskuvien tai -tekstien suunnittelusta, koska kaikki materiaalit suunniteltiin itse. Seuraavasta kuvasta näet, miksi pidän kampanjaa onnistuneena.

yhden paivan facebook kampanja

Miten suunnitellaan hyvä kampanja?

Hyvässä Facebook-kampanjassa on aina muutama pääkpointti, jotka pitää olla kunnossa.

  1. Hyvä tarjous, joka tuo kiireen tuntua.
  2. Oikea kohderyhmä, jolle mainoksia näytetään
  3. Hyvin suunniteltu mainos, jota halutaan klikata

Facebook on nykyisin todella suosittu mainoskanava ja Facebookin käyttäjä näkee useita mainoksia yhdellä lyhyelläkin käyntikerralla. Tämä tarkoittaa sitä, että siellä pitää pystyä erottumaan entistä paremmin. Hyvä tarjous kiinnittää potentiaalisen asiakkaan huomion. Kun siihen lisätään kiireen tuntua kuten ”tämän päivän ajan” tai ”vain rajoitettu erä”, niin se tyrkyttäminen muuttuu samalla sekunnilla menettämisen peloksi. Tämä lisää luonnollisesti todennäköisyyttä tehdä ostoksen heti. Se miten verkkokaupan koversio-optimointi on toteutettu vaikuttaa suuresti myös ostoksen teon todennäköisyyteen.Facebook-mainos pitää osata kohdentaa oikein ja silloin kohderyhmän koko on merkittävä tekijä. Tässä kampanjassa kohderyhmä rajattiin sukupuolen, iän ja kahden kiinnostuksen mukaan. Lopulliseksi kohderyhmän kooksi jäi noin 35 000 – 40 000 henkilöä. 80 euron mainosbudjetilla ja orgaanisella postauksen näkyvyydellä tavoitettiin yhteensä hieman yli 11 000 henkilöä. Kohderyhmä olisi voinut olla vielä hieman pienempi tai budjetti isompi, että olisimme tavoittaneet suuremman osan kohdeyleisöstä.

facebook mainoksen yhteenveto

Tässä kuvassa näkyy hyvin kampanjan tilastot. Tärkeitä mittareita tässä kuvassa ovat ostokonversiot (Goal), konversion kustannus 5,491 €/ostotapahtuma (CPA) ja sijoitetun pääoman tuotto ja liikevaihto (ROI & Revenue). Liikevaihtoa tämä ei laske oikein, vaan Facebookin pikseli on asennettu niin, että jokainen tilaus on 60 € arvoinen, joka on aika lähellä verkkokaupan keskitilauksen hintaa. Kuten ylimmästä kuvasta näkyy, todellinen myynti oli maanantaina 19.9. noin 870 euroa, eli kohtuullisen lähellä arvioitua myyntiä.

Millaista mainosta halutaan klikata?

Mainoksen pitää erottua hyvin ja Facebook-mainoksissa kuva on ehdottomasti tärkein elementti, joka vaikuttaa siihen halutaanko mainosta klikata. Facebook rajoittaa kuvissa olevan tekstin määrää (kuvien suunnittelun ohjeet löytyy täältä) ja tässä kampanjassa kuvassa näytettiin tuote isolla, jonka lisäksi alennettu hinta oli laitettu punaisen ympyrän sisään. Yleensä suunnittelen 2-3 erilaista kuvaa, joita Facebook testaa automaattisesti ja valitsee parhaan. Tässä tapauksessa tein poikkeuksen ja käytin vain yhtä kuvaa, koska aiemmat testit ovat todistaneet, että se toimii hyvin.

Mikä on hyvä klikkausprosentti?

Tämä on varmasti kaikille suuri mysteeri ja siihen vaikuttaa niin moni asia. Jos annat autoja ilmaiseksi, niin silloin klikkausprosentin pitäisi olla varmasti yli 50 % ja toisaalta, jos mainostat autoa ovh-hintaan, niin silloin klikkausprosentti on varmasti alle 5 %. Verkkokaupan tuotteiden mainostamisessa pidän itse hyvän mainoksen rajana 2 % klikkausprosenttia. Mutta kuten poikkeus vahvistaa säännön, niin tämänkin kampanjan CTR (click through rate), eli klikkausprosentti jäi alle kahteen, tarkalleen 1,369 %:iin.

facebook kampanja tulokset

Facebook-mainonnan suurin ongelma

Vaikka kaikki kuvat ja käyrät näyttävät oikein hienoilta ja niistä tulee mielikuva, että rahaa tulee ovista ja ikkunoista kun vain panostaa Facebook-markkinointiin totuus on kuitenkin hieman erilainen. Facebook-mainonnan yksi menestystekijä on hyvä diili, eli kampanja jossa on riittävän hyvä alennus. Tämä tarkoittaa sitä, että kauppiaalle jää tilauksista vähemmän katetta.Hyvänä puolena tässä on se, että tilaajalle voidaan aina yrittää myydä lisää ja sitä kautta saada asiakkaan arvoa suuremmaksi ja myynnin kannattavuutta parannettua. Huono puoli tällaisessa kampanjoissa on se, että ollaan helposti push-markkinoinnin puolella, eli tuotetta ”tyrkytetään” asiakkaille. Facebook-mainonnalla ei välttämättä tavoiteta juuri niitä potentiaalisia asiakkaita, jotka etsivät tuotetta juuri sillä hetkellä ja ovat valmiita tekemään ostoksen. Tähän oston kynnyksellä oleva kohderyhmä tavoitetaan helpoimmin Googlesta. He googlaavat tietoa tuotteesta ja silloin verkkokaupan pitää näkyä mieluiten Googlen luonnollisissa hakutuloksissa tai vähintäänkin maksetuilla Googlen AdWords -mainospaikoilla.Luonnollisesti ihmiset klikkaavat mieluummin Googlen luonnollisia ja aitoja hakutuloksia kuin maksettuja mainoksia. Tiedätkö miten yrityksesi näkyy Googlen luonnollisten hakutulosten joukossa? Jos et ole aivan varma asiasta, niin täältä pääset selvittämään sen helposti!

Saatat pitää myös näistä

Hakukonekeisari.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

→ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.