
Laadukkaan sisällön tuottaminen on turhaa
Tässä kirjoituksessa kerron miksi laadukkaan sisällön tuottaminen on rahanhukkaa ja miten näyt Googlessa tuottamasi sisällön laadusta huolimatta. En kuitenkaan halua asettua sotajalalle taitavia sisällöntuottajia vastaan, koska tarvitsen heidän apuaan jatkuvasti, mutta ikävä kyllä tällä hetkellä laadukas sisältö ei eroa juurikaan ”mistätahansasisällöstä”, ainakaan Googlen mielestä.
Oletko hereillä verkkokauppias?
Nyt kaikkien verkkokauppiaiden kannattaa olla hereillä! Se millä Zalando takoo rahaa tällä hetkellä Googlen orgaanisen näkyvyyden puolella on Googlen sääntöjen vastaista. Googlen Panda -päivityksen (vuonna 2011) oli tarkoitus estää huonolaatuisen sisällön hyödyntämisen hakukoneoptimoinnissa. Mitä mieltä olet tästä Zalandon etusivun tekstistä?

Lainauksia Zalandon sivuilta
”Mielestämme on tärkeää, että ostamasi vaelluskengät, äitiysvaatteet, tai vaikkapa työkengät miellyttävät sinua. Kukaan ei halua pitää vaatteita, jotka ovat liian pieniä tai suuria, eivät istu tai ovat muuten vain erilaisia kuin mitä paketista odotti löytävänsä.”
”Muotitoimituksemme haluaa pitää huolta siitä, että sinun ei tarvitse vaivata itseäsi kysymyksellä ”Mikähän juuri tällä hetkellä on trendikästä?”, vaan voit klikata itsesi ihastuttaville kampanjasivuillemme tai laajoihin muotioppaisiimme ja noukkia kirsikat kakun päältä hiirenpainalluksella!”
Lähde: https://www.zalando.fi/
Google arvostaa sisältöä, ei laadukasta sisältöä
Minun mielestäni esimerkissä ollaan vielä aika kaukana laadukkaan sisällön tuottamisesta. Voin lyödä vaikka vetoa, että 99% suomalaisista verkkokauppiaista kirjoittaa tai julkaisee laadukkaampaa sisältöä kuin tämä verkkokauppajätti, mutta silti Zalando myy enemmän kuin 100 % suomalaisista verkkokaupoista. Mitä meidän pitäisi tästä oppia?
Pelottaako sinua verkkokauppiaana, kun nämä suuret kansainväliset verkkokaupat käyttävät isoja summia rahaa internet-markkinointiin, valloittavat jokaisen olohuoneen TV-mainoksilla sekä katukuvan printtimainonnalla? Tämä ei ole koko totuus. Niin kauan, kun ihmiset hakevat tietoa ja ostettavia tuotteita Googlesta, niin meillä on erinomaisen hyvät mahdollisuudet pistää näille verkkokauppajäteille kampoihin ja jopa voittaa ne näkyvyyskilpailussa Googlen hakutuloksissa.

Content is King
Sisällön määrä on yksi tärkeimmistä hakukonenäkyvyyteen vaikuttavista asioista ja siihen fiksuimmat verkkokaupat ovat panostaneet. Jos olet seurannut digitaalisen markkinoinnin murrosta viime vuosina, niin ”content is king” -sanonta on varmasti sinulle tuttu. Hassua, että tässä sanonnassa ei mainita mitään laadukkaasta sisällöstä. Sillä ei ole oikeasti väliä verkkokaupassa, koska kukaan ei oikeasti lue niitä tekstejä. Piste. Jos sinä satut niitä lukemaan, niin kukaan muu niitä ei kyllä lue. Unohda siis pitkälle mietitty ja hiottu sisältö, koska samassa ajassa voit tuottaa 3-5 kertaisen määrän keskinkertaista sisältöä, josta sinulle on todellisuudessa enemmän hyötyä.
Zalando käyttää tätä häikäilemättä hyväkseen. Eikä tämä ole ainoa kikka mitä Zalando käyttää hyödyksi, mutta niistä kerron tämän blogikirjoituksen lopussa lisää.
Pilaako Zalando imagoaan?
Kaikkein suurin sisällöntuotantoon liittyvä virhe tehdään siinä kohtaa, kun aletaan miettimään liikaa yrityksen imagoa. Imagoa on hyvä ajatella, mutta ongelma on siinä, että nettisivuilla julkaistavan sisällön rima nostetaan niin korkealle, että koko sisällöntuotanto jäätyy ja lopputuloksena ei oikein saada mitään julkaistavaa.
Tämä muuttuu ongelmaksi siinä vaiheessa, kun haluamme nousta Googlen hakutuloksissa ja samaan aikaan emme pysty tuottamaan uutta sisältöä kotisivuillemme.


Zalando dominoi Google-hakuja
Kaikesta huolimatta Google pitää tätä Zalanadon taktiikkaa täysin hyväksyttävänä ja hakutulosten perusteella vielä näköjään täysin suositeltavana sisältöstrategiana. Katso kuka dominoi Googlen hakuja Dieseliin liittyvillä hakusanoilla.

Haluatko tietää Zalandon hakukonenäkyvyyden salaisuudet?
Zalando ja muut isot verkkokaupat pystytään voittamaan Googlen luonnollisissa hakutuloksissa, kun osataan tehdä oikeita asioita ja halutaan todella panostaa tähän. Tässä esimerkki yhdestä asiakkaastamme, jonka verkkokauppa nostettiin Zalandon ja Jollyroomin ohi toimialan toiseksi tärkeimmällä hakusanalla. Tärkeimmällä hakusanalla taakse jäi mm. H&M, Ellos, Lindex ja Esprit sekä moni muu kauppa. Alla kuva hakusanasta, jolla on yli 1000 hakua kuukausittain.

Kuinka kauan sijoitusten nousemisessa kesti?
Tässä vielä hakukonesijoitusten kehitys saman hakusanan osalta. Kuten huomaat, tämä ei ole pikatie onneen, eikä rikastu nopeasti -vaihtoehto, mutta pitkäjänteisellä työllä ja tekemällä hakukoneoptimointia oikein on mahdollista päästä asemaan, jossa kävijöitä sekä myyntiä tulee lähes automaattisesti. Silloin kun potentiaali on riittävän suuri, niin sellaisissa tilanteissa hakukonenäkyvyyden parantamiseen kannattaa panostaa.

Miten voin voittaa isot toimijat Googlessa optimoimalla omaa verkkokauppaani?
Tehtävä ei tule olemaan helppo, eivätkä tulokset näy saman viikon aikana, mutta pitkäjänteisellä työllä kaikki on mahdollista. Jos sinua kiinnostaa tietää miten muutamalla pienellä kikalla voit nostaa omia Google-sijoituksiasi kohtalaisen nopeasti, niin aion paljastaa Zalandon ja monen muun menestyvän verkkokaupan hakukoneoptimoinnin kikat sinulle täysin ilmaiseksi.
Jos sinulla on verkkokauppa ja olet kiinnostunut tietämään näistä ”salaisuuksista” lisää, niin lähettämällä alla olevan lomakkeen saat tietoosi nämä sisäpiirin vinkit. Vastaus lomakkeeseen lähetetään manuaalisesti, joten siinä saattaa kestää hetki. Toivottavasti sinulla riittää kärsivällisyys. Lupaan, että nämä vinkit tulevat kasvattamaan verkkokauppasi myyntiä jo parin seuraavan kuukauden aikana.