Suomen parhaat biotekniikkayritykset

biotekniikkayritykset

Biotekniikkayritykset tarjoavat ratkaisuja erilaisiin ongelmiin hyödyntämällä elävää materiaalia, kuten soluja. Esimerkiksi geeniterapian, monoklonaalisten vasta-aineiden, rokotteiden ja muiden sairauksien ja tautien hoitoon käytettävien biologisten lääkkeiden kehittämiseen tarvittavat puitteet tarjoaa biotekniikka eli biologiaan perustuva teknologia. Suomessa biotekniikka kantaa kortensa kekoon innovaatiotoiminnassa. Ja kuten NetBet in peleissä, heillä on joukko mahtavia biotekniikka-alan yrityksiä. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin Suomen parhaita biotekniikkayrityksiä.

Faron Pharmaceutical

Faron Pharmaceuticalsin lääkekehitystoiminnan tavoitteena on kohdistaa lääkkeet endoteelin reseptoreihin. Nämä verisuonissa asuvat proteiinit osallistuvat immuunivasteen säätelyyn. Yritys kehittää parhaillaan kahta pienimolekyylistä hoitokandidaattia, joilla on potentiaalia hoitaa erilaisia sairauksia, kuten syöpää, tartuntatauteja, hengityselinsairauksia ja monielinvaurioita.

BC Platforms

BC Platforms on asiantuntija genomitiedon hallinnoinnissa ja analysoinnissa, jotta akateemiset laitokset, lääkeyritykset, biopankit ja muut terveydenhuollon organisaatiot voivat käyttää sitä asianmukaisiin tarkoituksiin. Yritys on luonut modulaarisen ja erilaisiin vaatimuksiin mukautuvan alustan, jonka avulla lääketieteen ammattilaiset voivat analysoida suuria tietomääriä ja nopeuttaa täsmälääketieteen tekniikoiden kehittämistä. Yritys on perustettu Suomessa, ja kaikki sen tutkimus- ja kehitystoiminta tapahtuu edelleen siellä, vaikka sen pääkonttori on nykyisin Sveitsissä.

Forendo Pharma

Forendo Pharma luo lääkkeitä endometrioosin, kohdun sairauden, hoitoon, joka aiheuttaa sietämätöntä kipua ja hedelmättömyyttä. Yritys luo pienimolekyylisiä lääkekandidaatteja, jotka toimivat paikallisesti sen sijaan, että ne vaikuttaisivat koko elimistön hormonitasoihin kuten nykyiset lääkkeet.

Blueprint Genetics

Blueprint Genetics luo ja markkinoi geneettisiä testejä auttaakseen lääkäreitä diagnosoimaan ihmisiä, joilla saattaa olla perinnöllinen sairaus. Yrityksellä on laaja valikoima testejä, jotka kattavat satoja geenejä monilla tautialueilla. Lisäksi sillä on asiantuntijoita, jotka arvioivat tiedot ja ehdottavat seuraavaa toimintatapaa. Quest Diagnosticsin vuoden 2020 alussa tekemän yritysoston jälkeen yritys on jatkanut toimintaansa Helsingin pääkonttorista käsin.

Herantis Pharma

Herantis Pharma, joka on noteerattu Nasdaq Helsingissä vuodesta 2014 lähtien, pyrkii puuttumaan haastavasti hoidettavien sairauksien taustalla oleviin syihin eikä pelkästään niiden oireisiin. Yhtiön huippuluokan ohjelma on geeniterapia rintasyöpään liittyvään lymfaturvotukseen, epänormaaliin turvotukseen, joka voi olla seurausta syöpähoidoista.

Delsitech

Delsitech pyrkii vähentämään geneeristen lääkkeiden kielteisiä vaikutuksia ja samalla lisäämään niiden tehokkuutta. Yritys voi saavuttaa tämän koteloimalla vaikuttavan aineen piidioksidimatriisiin, joka on suunniteltu vapauttamaan lääkettä elimistöön sopivan ajan kuluessa, joka voi olla vain yksi päivä tai jopa vuosi. Etuohjelman painopisteenä on entekaviiri, viruslääke, joka on tällä hetkellä otettava päivittäin hepatiitti B:n hoitoon. Delsitechin jakelujärjestelmän ansiosta lääke voidaan sen sijaan antaa kolmen kuukauden välein, mikä auttaisi potilaita pysymään hoitosuunnitelmassaan. Yhtiö tarjoaa teknologiaa myös lääkekehityskumppaneille. Yhteenvetona nämä ovat muutama Suomen johtavista biotekniikkayrityksistä.

Saatat pitää myös näistä

Hakukonekeisari.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

→ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.