Bluehost arvostelu ja kokemuksia

Bluehost logo

Arvostelu:

Bluehost erottuu webhotellipalveluiden markkinoilla tarjoamalla käyttäjäystävällisen alustan, joka sisältää ilmaisen SSL-sertifikaatin kaikissa hosting-suunnitelmissa. Tämä lisää sivuston turvallisuutta ja käyttäjien luottamusta. Lisäksi Bluehost tarjoaa erilaisia siirto-optioita, mukaan lukien itsepalvelusiirron ja maksullisen siirron, sekä ilmaisen siirron tietyille WordPress-sivustoille. Asiakastuki on kattava, sisältäen live-chatin, sähköpostituen ja 24/7 puhelintuen, mikä tekee ongelmanratkaisusta sujuvaa. Vaikka Bluehostin palvelut sisältävät perustason turvatoimet, ne tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa lisäsuojatoimia, kuten premium SSL-sertifikaatteja ja SiteLockin, parantamaan verkkosivuston turvallisuutta entisestään.

Hinta (Alkaen): $1.95/kk*

Mikä on Bluehost?

Bluehost on maailmanlaajuisesti luotettu web-hosting-palveluiden tarjoaja, joka on suunnattu miljoonille verkkosivustoille ympäri maailmaa. Se tarjoaa edullisia suunnitelmia, luotettavaa hostingia, helppokäyttöistä WordPress-verkkosivustojen luontia ja ympärivuorokautista asiantuntijatukea. Bluehost on erityisesti suositeltu WordPress.orgin toimesta, mikä korostaa sen erikoistumista WordPress-hostingiin. Palvelu tarjoaa monipuolisia hosting-vaihtoehtoja, kuten jaettua web-hostingia, VPS-hostingia ja omistettua hostingia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisia tarpeita aina yksinkertaisista verkkosivustoista ja blogeista korkean liikenteen sivustoihin ja verkkokauppoihin.

Bluehostin tarjoamat palvelut sisältävät ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiselle vuodelle, automaattiset WordPress-päivitykset, CDN:n (Content Delivery Network), ammattimaisen sähköpostin ilmaisen kokeilun, räätälöidyt WordPress-teemat ja ensimmäisen vuoden ilmaisen SSL-sertifikaatin. Lisäksi se tarjoaa erikoistuneita työkaluja verkkokauppojen perustamiseen, mukaan lukien parannetun WooCommerce-tuen, aikataulutuksen ja hakukoneoptimoinnin (SEO).

Bluehost on valinta monille yksilöille ja yrityksille, jotka haluavat käynnistää menestyksekkään verkkosivuston, tarjoten luotettavia ja kohtuuhintaisia web-hosting-suunnitelmia, jotka sisältävät helppokäyttöisiä työkaluja. Sen 24/7 asiakastuki, verkkotunnuksen rekisteröinti ja erikoistuneet WordPress- ja WooCommerce-hosting-vaihtoehdot tekevät siitä erinomaisen valinnan niille, jotka etsivät kattavaa ja innovatiivista web-hosting-palvelua.

Bluehost:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Ilmainen verkkotunnus ja SSL-sertifikaatti: Bluehost tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi ja automaattisesti asennettavan ilmaisen SSL-sertifikaatin, mikä on olennaista verkkosivuston turvallisen yhteyden muodostamiseksi.
 • Käyttäjäystävällinen hallintapaneeli: Yhdistämällä omat hallintatyökalunsa cPaneliin, Bluehost tarjoaa erinomaisen toiminnallisuuden ja helpon pääsyn eri ominaisuuksiin, mikä tekee hosting-kokemuksesta vaivatonta.
 • Erinomainen suorituskyky ja luotettavuus: Bluehostin palvelimet ovat erittäin luotettavia, tarjoten hyvän sivuston latausnopeuden ja lähes täydellisen käyttöajan, mikä on elintärkeää kaikenkokoisille verkkosivustoille.
 • WordPress-erikoistuminen: Bluehost on yksi parhaista WordPress-hosting-tarjoajista, tarjoten yhden klikkauksen WordPress-asennuksen ja ilmaisen sivuston siirron WordPressille, mikä tekee siitä ihanteellisen alustan WordPress-käyttäjille.
 • Monipuoliset hosting-vaihtoehdot: Tarjoten jaettua hostingia, VPS-hostingia ja omistettua hostingia, Bluehost tarjoaa joustavia vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja kasvun vaiheisiin.
 • Kattava tuki ja asiakaspalvelu: Bluehost tarjoaa 24/7 live-chatin ja puhelintuen sekä kattavan tietopankin, joka auttaa käyttäjiä ratkaisemaan ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.

Plussat

 • Yhteensopivuus suosittujen CMS-pakettien kanssa
 • Vankka käyttöaika
 • Edulliset hosting-suunnitelmat
 • Ensimmäisen kauden edullinen hinta
 • Rajattomasti kaistanleveyttä

Miinukset

 • Asiakaspalvelun parantamisen tarve
 • Kustannustehokkuuden parantaminen
 • Turvallisuusongelmat
Bluehost screenshot

Bluehostin webhotellipakettia

Bluehost tarjoaa viisi erilaista webhotellipakettia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisia tarpeita ja budjetteja. Jokainen paketti sisältää erilaisia ominaisuuksia ja palveluita, jotka on räätälöity erityyppisille verkkosivustoille. Tässä on yksityiskohtainen kuvaus kustakin paketista:

Jaettu Hosting (Shared Hosting)

Bluehostin jaetut hosting-paketit ovat edullisin vaihtoehto, joka sopii erinomaisesti uusille verkkosivustoille ja pienille blogeille, joilla on vähäinen liikenne. Hinnat alkavat $2.95 kuukaudessa ensimmäisen 12 kuukauden ajaksi, jonka jälkeen uusimishinta on $9.99 kuukaudessa. Jaettu hosting on suosittu valinta, koska se tarjoaa helpon ja kustannustehokkaan tavan saada verkkosivusto pystyyn ja pyörimään. Paketti sisältää muun muassa ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi, SSL-sertifikaatin ja Cloudflare CDN:n.

WordPress Hosting

WordPress-hosting-paketit on optimoitu WordPress-sivustojen suorituskyvylle ja turvallisuudelle. Hinnat ovat samat kuin jaetussa hostingissa, alkaen $2.95 kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan. Tämä paketti on ihanteellinen WordPress-käyttäjille, jotka arvostavat saumattomia päivityksiä ja yksinkertaistettua hallintaa. Pakettiin kuuluu automaattiset WordPress-päivitykset ja yhden klikkauksen asennus.

WooCommerce Hosting

WooCommerce-hosting on suunniteltu erityisesti verkkokauppojen tarpeisiin, tarjoten vahvat työkalut ja ominaisuudet, jotka auttavat hallinnoimaan ja kasvattamaan online-liiketoimintaa. Hinnat alkavat $9.95 kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen uusimishinta on $24.95 kuukaudessa. Paketti sisältää WooCommerce-asennuksen, turvalliset maksut ja erilaisia lisäominaisuuksia, jotka tukevat verkkokaupan kasvua.

VPS Hosting

VPS (Virtual Private Server) hosting tarjoaa enemmän tehoa ja joustavuutta kuin jaettu hosting, mahdollistaen sivustojen kasvun ilman suorituskyvyn heikkenemistä. Hinnat alkavat $24.99 kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen uusimishinta on $29.99 kuukaudessa. VPS-hosting on ihanteellinen keskisuurille sivustoille, jotka vaativat enemmän resursseja ja parempaa suorituskykyä.

Omistettu Hosting (Dedicated Hosting)

Omistettu hosting on Bluehostin tehokkain ja kallein hosting-vaihtoehto, joka tarjoaa käyttäjille täyden kontrollin ja suorituskyvyn ilman naapurivaikutuksia. Hinnat alkavat $99.99 kuukaudessa ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen uusimishinta on $119.99 kuukaudessa. Tämä paketti sopii suurille sivustoille ja yrityksille, jotka vaativat parasta mahdollista suorituskykyä, turvallisuutta ja joustavuutta.

Jokainen Bluehostin tarjoama paketti sisältää 30 päivän rahat takaisin -takuun ja alennuksia uusille asiakkaille, mahdollistaen jopa 71% säästöt kuukausittain Bluehostin kampanjahinnoilla. Valitsemalla oikean paketin tarpeidesi mukaan voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen arvon rahoillesi.

 

Aloitus on vaivatonta

Helppo käyttöönotto: Bluehost erottuu markkinoilla helppokäyttöisyydellään, tarjoten käyttäjille nopean ja vaivattoman tavan päästä alkuun. Sen käyttöönotto-opas ja intuitiivinen käyttöliittymä tekevät palvelun hallinnasta yksinkertaista.

Käyttämällä Bluehostin sivustonrakentajaa yhdessä webhotellipalvelun kanssa, saat käyttöösi asennusvelhon, joka opastaa sinut läpi sivustosi tavoitteiden, haluamiesi lisäominaisuuksien ja sivustosi nimen sekä iskulauseen määrittelyssä. Tämän jälkeen voit valita teeman Bluehostin Markkinapaikasta, ja WordPress asennetaan automaattisesti puolestasi. Sinun tarvitsee keskittyä vain sivustosi mukauttamiseen, kun taas Bluehost huolehtii teknisestä ylläpidosta.

Tehokkaat palvelimet

Suorituskykyiset palvelimet: Valitsemalla Bluehostin Pro-suunnitelman tai sitä korkeamman tason, saat käyttöösi huippusuorituskykyiset palvelimet. Vaikka korkeampi hinta ei aina miellytä jokaista käyttäjää, tarjoaa se pääsyn palvelimille, jotka hyödyntävät kaksinkertaisia quad-core prosessoreita nopeiden latausaikojen varmistamiseksi.

Tämä on erinomainen vaihtoehto suurille, mediaa painottaville verkkosivustoille, sillä Bluehost varmistaa, että palvelimella on vähemmän käyttäjiä ja yksittäinen tiedostoraja on 300 000, mikä takaa sujuvan toiminnan kaikille sivustoaan isännöiville.

Kohtuullinen hinnoittelu

Kilpailukykyiset hinnat: Bluehostin suunnitelmien kuukausihinnat ovat kilpailukykyisiä verrattuna muihin alalla toimiviin yrityksiin. Uutena asiakkaana saat myös ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi sekä 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten sinun ei tarvitse huolehtia riskistä, jos Bluehost ei vastaa tarpeitasi heti.

Hosting ja verkkotunnus samasta paikasta

Hosting ja verkkotunnusrekisteröinti samassa paketissa: Vaikka suosittelemmekin yleensä erillisiä palveluita hostingille ja verkkotunnuksille, Bluehost on poikkeus. Aloittelijoille ja uusille verkkosivustoille se tarjoaa erinomaisen tavan saada ilmainen verkkotunnus vuodeksi edullisen hosting-paketin yhteydessä. Tämä yhdistelmä ei ainoastaan tarjoa loistavaa arvoa, vaan myös yksinkertaistaa verkkosivuston luomisprosessia.

Bluehostin puutteet

Haasteet ja puutteet: Tässä osiossa käsittelemme joitakin Bluehostin puutteita. Osa näistä ei ehkä vaikuta hosting-palvelun valintaasi suuresti, mutta toiset saattavat kokea yhden tai useamman näistä puutteista ratkaisevaksi tekijäksi.

Rajoitettu siirto-oikeus: Bluehost tarjoaa ilmaisen siirron vain tietyt kriteerit täyttäville WordPress-sivustoille. Vaikka kriteerit täyttyisivätkin, vaatii ilmainen siirto silti DIY-toimenpiteitä, kuten Bluehostin siirto-plugin asentamisen. Monet muut hosting-palveluntarjoajat tarjoavat ilmaisia siirtoja ilman näin monia ehtoja.

Ei käyttöaikatakuuta: Toisin kuin useimmat muut webhotellipalvelut, Bluehost ei tarjoa minkäänlaista käyttöaikatakuuta suunnitelmissaan. Vaikka monet käyttäjät ovatkin kehuneet Bluehostin käyttöaikaa, käyttöaikatakuun puuttuminen voi olla joillekin merkittävä puute.

Jatkuva myyntipaine: Valitessasi Bluehostin hinnoittelusuunnitelman, kohtaat jatkuvasti muita ominaisuuksia, joita voit ostaa maksuprosessin aikana. Vaikka tämä voi olla ärsyttävää, se ei lopulta vaikuta tarjoamasi hostingin ja palvelun laatuun muilla alueilla.

Hallinnoitu WordPress-hosting puuttuu: Vaikka WordPress on suositellut Bluehostia vuodesta 2005, he eivät enää tarjoa hallinnoituja hosting-suunnitelmia. Hallinnoitujen WordPress-hosting-palveluntarjoajien tarjoamat lisäpalvelut menevät yhden klikkauksen WordPress-asennusten ja optimoitujen palvelimien yli. Bluehostin WordPress-suunnitelmat ovat käytännössä paranneltu versio jaetuista paketeista WordPress-kohtaisilla ominaisuuksilla, mutta ne eivät sisällä ylimääräisiä palveluparannuksia, joita saat täysin hallinnoitavalta isännöinniltä.

SSL ja lisäsuojatoimet

Turvallisuuden perusta: SSL-sertifikaatit: SSL-sertifikaatit ovat keskeinen merkki verkkosivuston turvallisuudesta, suojaten käyttäjien tietoja ja näkyen lukkokuvakkeena sekä ”https”-etuliitteenä osoitteessa.

Jokaiseen Bluehostin suunnitelmaan sisältyy ilmainen SSL-sertifikaatti, mikä poistaa huolen sivustosi turvallisuusvaroitusten suhteen. Lisäsuojaa varten voit hankkia premium SSL-sertifikaatin alkaen 49,99 dollaria vuodessa, mikä on erityisen tärkeää verkkokauppojen ja muiden herkkiä tietoja käsittelevien sivustojen kannalta.

Bluehost tarjoaa myös muita ilmaisia turvatoimia, kuten Spam Assassin -suojauksen, hotlink-suojauksen ja Secure Shell -pääsyn. Vaikka Bluehostin tarjoamat turvatoimet riittävät perussivuston pystyttämiseen, laajentuessa tai verkkokauppaa harjoittaessa kannattaa harkita lisäinvestointeja turvallisuuteen.

Bluehostin lisäturvatoimet tarjoavat laajan valikoiman vaihtoehtoja, mutta niiden kustannukset voivat nopeasti kasvaa, joten on tärkeää valita harkiten. Esimerkiksi SiteLock Find -palvelu (edistynyt turvallisuus verkkokaupoille) maksaa vain 1,99 dollaria kuukaudessa, mutta se laskutetaan vuosittain 23,88 dollarin vuosihintaan.

Siirtyminen Bluehostiin – Vaihtoehdot ja palvelut

Helppo vaihto Bluehostiin: Monet etsivät hosting-arvosteluja, koska he haluavat vaihtaa nykyisestä palveluntarjoajastaan. Tässä käymme läpi, kuinka helppoa on siirtyä Bluehostiin.

 1. Itsepalvelusiirto Bluehostiin: DIY-lähestymistapa siirtoon on yksinkertainen Bluehostin käyttäessä standardia cPanel-hallintapaneelia, mikä tekee prosessista suoraviivaista.
 2. Maksullinen sivuston siirto: 149,99 dollarilla Bluehost hoitaa sivustosi siirron puolestasi, mikä kattaa jopa viisi sivustoa ja 20 sähköpostitiliä. Monille tämän prosessin ulkoistaminen on hintansa arvoista.
 3. Ilmainen siirto tietyille WordPress-sivustoille: Jotkut WordPress-sivustot voivat olla oikeutettuja ilmaiseen siirtoon Bluehostille. Täytä vain lomake Bluehostin verkkosivuilla hosting-suunnitelman valinnan jälkeen, ja mikäli sivustosi täyttää vaatimukset, Bluehostin asiantuntija suorittaa siirron ilmaiseksi.

Tuki ja apu

Tukivaihtoehdot Bluehostilla: Bluehost tarjoaa monipuolisia tukivaihtoehtoja, mukaan lukien live-chat, sähköpostitukipyynnöt ja ympärivuorokautisen puhelintuen. Bluehost saa keskimäärin 3,5 viidestä tuesta ja avusta, mutta WordPress-hosting-tuessa se nousee 4,6 viiteen.

Bluehostin verkkosivusto tarjoaa välittömiä vastauksia yleisimpiin ongelmiin suoraan pääapu-sivulla. Jos esimerkiksi tarvitset apua WordPress-sivustosi siirtämisessä toiselta isännöintipalvelulta, voit valita ongelman apusivulla ja saada useita ratkaisuvaihtoehtoja, mukaan lukien ohjeartikkelin, live-chatin ja erityisen puhelinnumeron, johon soittaa.

Teknisesti taitaville käyttäjille Bluehostin tukifoorumit tarjoavat mahdollisuuden etsiä vastauksia itsenäisesti, mikä voi olla nopeampaa ja tarjota paremman ymmärryksen sivuston toiminnasta.