Captivate arvostelu ja kokemuksia

Captivate logo

Arvostelu:

Captivate erottuu podcast-isännöintialustoista tarjoamalla käyttäjäystävällisen kokemuksen, joka tukee podcastien kasvua monipuolisilla ominaisuuksilla. Alusta sisältää täysin räätälöitävät, responsiiviset verkkosivut, visuaalisesti houkuttelevat upotettavat soittimet ja helpon tavan jakaa sisältöä suosituimpiin podcast-direktoreihin. WordPress-käyttäjille Captivate Sync -plugin tarjoaa mahdollisuuden hallita podcastia suoraan WordPress-kojelaudasta, mikä tehostaa työnkulkua. Lisäksi Captivate panostaa kuuntelijoiden ja podcastereiden yksityisyyteen tarjoamalla ”Täysi Läpinäkyvyys” -tilan, joka informoi kuuntelijoita käytetyistä analyysityökaluista. Kaiken kaikkiaan Captivate on kattava ratkaisu, joka auttaa podcastereita kasvattamaan ja hallinnoimaan ohjelmiaan tehokkaasti.

Hinta (Alkaen): €17

Captivate on maailman ainoa kasvuun keskittyvä podcast-isännöintialusta, joka tarjoaa rajattoman määrän podcastien isännöintiä. Se on suunniteltu erityisesti vakavasti otettaville sisällöntuottajille, jotka haluavat säästää aikaa, rahaa ja välttää turhautumista. Captivate mahdollistaa podcastien luomisen, jakelun ja rahallisen hyödyntämisen tarjoamalla helppokäyttöisen alustan, joka sisältää edistyneitä analytiikkatyökaluja, monipuolisia markkinointivälineitä ja ainutlaatuisia rahastusmahdollisuuksia.

Alustan avulla käyttäjät voivat:

 • Luoda ja jakaa rajattomasti podcasteja.
 • Hyödyntää edistyneitä analytiikkatyökaluja podcastien suorituskyvyn seuraamiseen.
 • Ansaita rahaa podcasteillaan eri tavoin, kuten myymällä sisältöä, luomalla maksullisia jäsenyyksiä, hyväksymällä kertaluonteisia lahjoituksia, tarjoamalla eksklusiivista tai ennakkoon saatavilla olevaa sisältöä ja paljon muuta.
 • Markkinoida podcastejaan käyttämällä Captivaten tarjoamia markkinointityökaluja, jotka auttavat tavoittamaan kuulijoita ympäri maailmaa.
 • Hyödyntää Captivaten integroitua vieraiden varausalustaa, joka säästää aikaa ja rahaa haastatteluvieraiden varaamisessa ja hallinnassa.

Captivate on luotettu alusta, jota käyttävät sekä kasvuun keskittyvät indie-tuottajat että maailmankuulut tähdet ja johtavat tuotantoyhtiöt. Se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden kasvattaa podcastejaan, luoda yhteisöjä ja ansaita rahaa intohimostaan podcastingiin.

Hinnat ja tuotteet

Captivate tarjoaa podcast-isännöintipalveluita, jotka on suunniteltu erityisesti podcastien kasvun tukemiseen. Heidän hinnoittelumallinsa on suunniteltu tarjoamaan joustavuutta ja arvoa kaikenkokoisille podcasteille, alkaen aloittelevista podcastereista aina kokeneempiin toimijoihin.

Edullinen aloitus – Henkilökohtainen paketti

Captivate tarjoaa kolme päähinnoitteluvaihtoehtoa, jotka kaikki sisältävät rajattoman määrän podcasteja, latauksia ja tallennustilaa. Henkilökohtainen paketti on suunnattu uusille ja kasvaville podcasteille, tarjoten jopa 30 000 latausta kuukaudessa hintaan 17 euroa kuukaudessa, kun maksetaan vuosittain. Tämä paketti on ihanteellinen niille, jotka etsivät kustannustehokasta tapaa aloittaa podcasting, tarjoten samalla pääsyn laajaan jakelulistoon ja kaikkiin Captivaten ominaisuuksiin.

Kasvun tukeminen – Ammattilaispaketti

Keskisuurille podcasteille, jotka tarvitsevat enemmän latauskapasiteettia, Ammattilaispaketti tarjoaa jopa 150 000 latausta kuukaudessa hintaan 44 euroa kuukaudessa, kun maksetaan vuosittain. Tämä paketti on suunniteltu podcastereille, jotka ovat kasvattaneet kuulijakuntaansa ja tarvitsevat enemmän resursseja tavoittaakseen laajemman yleisön. Lisäksi se tarjoaa kaikki Captivaten tarjoamat työkalut ja ominaisuudet, mukaan lukien edistyneet analytiikkatyökalut ja jakelun kaikille alustoille.

Suurten toimijoiden valinta: Yrityspaketti

Suurille ja erittäin suosituille podcasteille Yrityspaketti tarjoaa jopa 300 000 latausta kuukaudessa hintaan 90 euroa kuukaudessa, kun maksetaan vuosittain. Tämä paketti on suunniteltu vastaamaan suurten podcastien tarpeita, jotka vaativat huomattavan määrän latauksia ja tallennustilaa. Yrityspaketti sisältää kaikki Captivaten tarjoamat edut ja ominaisuudet, mukaan lukien räätälöidyt ratkaisut niille, jotka tarvitsevat yli 300 000 latausta kuukaudessa.

Kaikki Captivaten hinnoittelusuunnitelmat sisältävät 7 päivän veloituksettoman kokeilujakson ja pääsyn Captivate Growth Labsiin, joka tarjoaa kursseja ja työpajoja podcastin kasvun tukemiseen. Tämä tekee Captivatesta houkuttelevan vaihtoehdon podcastereille, jotka etsivät kattavaa alustaa, joka tukee heidän kasvuaan ja kehitystään alalla.

Mikä paketti sopii sinulle?

Suurimmalle osalle podcastereista, jotka pyörittävät vain yhtä ohjelmaa, Captivaten perustaso tarjoaa kaiken tarvittavan ja enemmänkin. Tämä taso on riittävä myös useammille ohjelmille, joilla on kohtuullisen suuri kuulijakunta. Tämä osoittaa, että edullisimmalla paketilla pääsee pitkälle podcasting-maailmassa, tarjoten samalla tilaa kasvulle.

Jos haluat ymmärtää paremmin, mikä on hyvä kuuntelijamäärä podcastillesi, on hyödyllistä tutustua tarkemmin tilastoihin ja mitä ne kertovat ohjelmasi suosiosta. Mikäli podcastisi suosio kasvaa odotettua nopeammin ja lähestyt pakettisi kuuntelukattoa, Captivate ottaa sinuun yhteyttä keskustellakseen mahdollisesta paketin päivityksestä. Tämä on merkki siitä, että ohjelmasi menestyy, ja samalla avautuu useita rahallisen hyödyn mahdollisuuksia kattamaan mahdolliset lisäkustannukset.

Menestyvän podcastin pyörittäminen avaa ovia lukuisille rahallisen tuoton vaihtoehdoille. Olipa kyseessä sitten sponsorisopimukset, mainokset tai kuuntelijoiden suorat tukimuodot, monetisointivaihtoehdot auttavat kattamaan isännöintipalvelun kustannukset ja mahdollistavat podcastisi laadun jatkuvan parantamisen. Tämä on erityisen tärkeää, jos podcastisi kasvaa nopeasti ja siirtyminen korkeampaan pakettiin tulee ajankohtaiseksi.

Captivate:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Rajattomat podcastit ja jakelut: Mahdollistaa useiden podcastien isännöinnin ja helpon jakelun suurimpiin alustoihin, kuten Apple Podcastsiin ja Spotifyhin.
 • Edistyneet analytiikkatyökalut: Tarjoaa syvällistä tietoa kuuntelijoiden käyttäytymisestä ja podcastin suorituskyvystä.
 • Monetisointityökalut: Sisältää vaihtoehtoja podcastin rahalliseen hyödyntämiseen, kuten sponsoriyhteistyöt ja kuuntelijoiden vinkit.
 • Helppokäyttöinen käyttöliittymä: Intuitiivinen dashboard ja hyödylliset opastukset tekevät palvelun käytöstä vaivatonta.
 • Kattavat markkinointityökalut: Auttavat kasvattamaan kuulijakuntaa ja tehostamaan podcastin näkyvyyttä.
 • Kustomoitavat ja responsiiviset podcast-verkkosivut: Mahdollistavat ammattimaisen läsnäolon rakentamisen verkossa ilman erillistä web-kehitystaitoa.

Plussat

 • Rajattomat podcastit, hosting ja tiimin jäsenet kaikilla tilausvaihtoehdoilla, mikä tekee palvelusta erittäin joustavan.
 • Erinomaiset markkinointityökalut, kuten yksittäinen tilauslinkki ja sponsoripaketti, jotka auttavat kasvattamaan kuulijakuntaa ja hankkimaan sponsoreita.
 • Monipuoliset julkaisutyönkulut, jotka tukevat erilaisia podcasting-prosesseja ja tekevät sisällön hallinnasta helppoa.
 • Integroitu WordPress-plugin (Captivate Sync), joka mahdollistaa saumattoman synkronoinnin WordPress-sivustosi kanssa.
 • IAB-sertifioidut latausanalytiikat, jotka tarjoavat tarkkoja ja yksityiskohtaisia tietoja podcastisi suorituskyvystä.

Miinukset

 • Ei tue videopodcasteja, mikä rajoittaa sisällöntuottajia, jotka haluavat hyödyntää videoformaatteja.
 • Latausmäärät määrittävät hinnan, mikä voi aiheuttaa lisäkustannuksia nopeasti kasvaville podcasteille.
 • Ei sisäänrakennettuja luomistyökaluja äänitykseen tai editointiin, mikä tarkoittaa, että käyttäjien on tuotettava sisältönsä muualla ennen Captivateen tuomista.
Captivate screenshot

Aloittelijan opas podcast-isännöintiin Captivatella

Kun aloitat podcasting-urasi ja kirjaudut ensimmäistä kertaa mediasisällön isännöintisivustolle, kokemus voi tuntua hieman pelottavalta. Captivate erottuu tässä suhteessa positiivisesti. Sen käyttöliittymä on suunniteltu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi, ja se tarjoaa kattavan tuen kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi. Uusilla näytöillä liikkuessasi saat yksityiskohtaisen opastuksen niiden toiminnoista ja käytöstä. Lisäksi jokaisella sivulla on pieni chat-ikkuna, joka tarjoaa vinkkejä, neuvoja ja ohjeita matkan varrella. Olitpa sitten luomassa uutta podcastia tai siirtämässä olemassa olevaa toiselta alustalta, prosessi on Captivatella vaivatonta alusta loppuun.

Tilastotiedot – Syvällistä analyysiä kuuntelijakäyttäytymisestä

Captivate tarjoaa monipuolisen analyysin latauksista useista eri näkökulmista. Latausten yleiskatsaus antaa sinulle tietoa latausten määrästä tietyillä ajanjaksoilla, kun taas latauskeskiarvot kertovat ohjelmasi keskimääräisen latausmäärän mainitulla aikavälillä. Päivittäiset trendit näyttävät, kuinka monta latausta ohjelmasi sai tiettynä päivänä, ja kuuntelutavat paljastavat, millä alustoilla ohjelmaasi kuunnellaan (esim. Apple Podcasts, Spotify, Overcast). Kuuntelupaikat-osio näyttää, mistä maista kuuntelijasi ovat, ja tulevaisuudessa Captivate aikoo tarjota vielä tarkempaa tietoa, kuten osavaltiot ja kaupungit. Jaksokohtainen yleiskatsaus ja suorituskyvyn vertailu tarjoavat syvällistä tietoa jokaisen jakson latausmääristä ja niiden vertailusta toisiinsa graafisessa muodossa.

Tiedostot ja julkaisu -Hallitse sisältöäsi vaivattomasti

Captivate tarjoaa kätevän Oletusjulkaisuajan asetuksen, joka on erityisen hyödyllinen, jos haluat julkaista uudet jaksosi esimerkiksi aina kello 7 aamulla. Tämä säästää sinulta aikaa, kun sinun ei tarvitse asettaa julkaisuaikaa joka kerta uutta sisältöä ladatessasi. Captivate on yksi harvoista isännöintialustoista, joka ei tee muutoksia tiedostoihisi. Tämä tarkoittaa, että mitä lataat, sen kuuntelijasi lataavat – ilman muutoksia tiedostonimiin, metadataan tai bittinopeuksiin. Tämä tekee Captivatesta erinomaisen vaihtoehdon korkealaatuisten ohjelmien, kuten tyylistettyjen dokumenttien tai äänidraamojen, tuottajille. Jos haluat koodata täysin äänimaisemoidut jaksosi stereoäänenä korkealla bittinopeudella, Captivate mahdollistaa sen. Lisäksi Captivate integroituu saumattomasti Alituun, omaan ”podcastin tekijä” -työkaluumme. Alitun käyttäjät voivat yhdistää Captivate-tilinsä ja julkaista/muokata ohjelmiaan kahden tiiviisti integroidun järjestelmän avulla, mikä tekee podcasting-työnkulustasi erittäin yksinkertaisen.

Podcastien verkkosivut Captivatella

Vaikka monet mediasisällön isännöintialustat tarjoavat perustason verkkosivun podcastillesi, Captivate vie tämän palvelun aivan uudelle tasolle. ”Verkkosivusi Captivatella: Räätälöitävyyden mestariteos” kuvaa hyvin, kuinka Captivate erottuu joukosta. Saat käyttöösi räätälöitävän tilan, joka on kaikkea muuta kuin perustasoa. Voit valita kolmesta täysin responsiivisesta verkkosivupohjasta, jotka näyttävät hyvältä millä tahansa laitteella. Captivate-sivustollasi voit järjestää jaksosi joko alusta alkaen tai uusimmasta vanhimpaan. Lisäksi sivustolle voidaan lisätä hakupalkki, jolloin kuuntelijat löytävät haluamansa sisällön vaivattomasti. Voit myös kiinnittää suosikkijaksosi tai trailerisi sivun yläosaan. Oletusarvoisesti verkkosivustosi osoite on muotoa showname.captivate.fm, mutta voit helposti yhdistää oman verkkotunnuksesi ilmaiseksi.

WordPressin hyödyntäminen – Captivate Sync -Plugin

Jos haluat ylläpitää omaa sivustoasi, ”WordPressin sisällä työskentely: Saumaton yhteys Captivaten kanssa” esittelee Captivate Sync -pluginin, joka mahdollistaa WordPress-verkkosivustosi ja Captivate-podcast-isännöintitilisi helpon yhdistämisen. Tämän pluginin avulla voit hallita suurta osaa ohjelmastasi yhdestä paikasta. Voit julkaista, muokata tai poistaa jaksoja WordPressissä, ja nämä muutokset heijastuvat välittömästi Captivate-tiliisi ja päinvastoin. Tämä yksinkertaistaa työnkulkuasi, säästää aikaa ja tekee podcasting-prosessista sujuvampaa.

Captivaten upotettava Podcast-soitin: Esteettinen ja käytännöllinen

”Captivaten Upotettava Podcast-soitin: Visuaalisesti Houkutteleva ja Monipuolinen” kertoo, kuinka Captivaten tarjoamat podcast-verkkosivut täydentyvät upean näköisillä upotettavilla podcast-soittimilla. Nämä soittimet ovat responsiivisia kaikilla laitteilla ja sisältävät toistonopeuden säädöt sekä jakamispainikkeet. Lisäksi voit rekisteröityä Captivate-affiliaatiksi, mikä muuttaa soittimen Captivate-logon viittauslinkiksi. Tämä mahdollistaa komission ansaitsemisen jokaisesta palveluun rekisteröityvästä kuuntelijasta. Soittimessa on myös ”Toimintakehotukset” -ominaisuus, josta kerrotaan lisää ”Kasvun” osiossa. Voit upottaa sivustollesi joko ”Playlist Playerin”, joka näyttää kaikki ohjelmasi jaksot, tai ”Latest Episode Playerin”, joka aina näyttää ja soittaa ohjelmasi uusimman jakson.

Jakelun helppous – Automatisoitu prosessi

”Jakelu: Vaivaton Podcastien Toimittaminen Eri Alustoille” kuvaa, kuinka voit lähettää podcastisi suoraan Captivate-kojelaudalta suosittuihin podcast-direktoreihin, kuten Apple Podcastsiin, Spotifyhin, Stitcheriin ja muihin. Captivate tekee tästä prosessista erittäin yksinkertaisen tarjoamalla ”Lähetä kaikkiin” -painikkeen, joka automaattisesti lähettää podcastisi kaikkiin yhden klikkauksen direktoreihin. Vaikka Apple Podcasts vaatii erillisen lähetyksen, sekin onnistuu helposti Captivate-kojelaudan kautta.

Jakamisen helppous – Kuuntelijoiden sitouttaminen

”Jakaminen: Kuuntelijoiden Tavoittaminen ja Sitouttaminen” korostaa, kuinka Captivate automaattisesti luo painikkeita sivustollesi, joiden kautta kuuntelijat voivat löytää ja tilata podcastisi heidän suosikkisovelluksissaan. Lisäksi saat erityisiä URL-osoitteita kullekin jaksolle, jotka voit kopioida sosiaalisen median viesteihisi. Nämä URL-osoitteet generoivat automaattisesti jakson soittimen alustoille, kuten X ja Facebook.

Yksityisyys – Läpinäkyvyys ja kolmannen osapuolen työkalut

”Yksityisyys: Kolmansien Osapuolien Työkalujen Läpinäkyvä Käyttö” käsittelee kasvavia yksityisyysongelmia ja esittelee Captivaten ”Täysi Läpinäkyvyys” -tilan. Tämä ominaisuus lisää jokaisen jakson shownoteihin lyhyen, selkeästi muotoillun lausunnon, joka kertoo kuuntelijoille, mitä kolmannen osapuolen analyysityökaluja ohjelmassasi käytetään. Lisäksi tarjotaan linkki kunkin palvelun tietosuojakäytäntöön, jotta kuuntelijat voivat tutustua näihin palveluihin tarkemmin, mikäli heillä on kysyttävää.