Podbean arvostelu ja kokemuksia

Podbean logo

Arvostelu:

Podbean on monipuolinen podcasting-alusta, joka tarjoaa työkalut podcastien luomiseen, hallintaan, julkaisuun ja monetisointiin. Alusta tarjoaa käyttäjilleen ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten mukautettavia podcast-sivustoja, joita voi hallita WordPressin kaltaisella sisällönhallintajärjestelmällä, sekä laajan valikoiman lisäosia, jotka lisäävät toiminnallisuutta. Podbeanin mobiilisovellus mahdollistaa podcastien äänittämisen suoraan älypuhelimista, tarjoten samalla tehokkaita jälkituotanto-ominaisuuksia. Live-lähetykset ja upotettavat soittimet laajentavat jakelumahdollisuuksia, ja alustan monetisointivaihtoehdot, kuten mainosmarkkina ja premium-sisällön myynti, tarjoavat podcastaajille tulonlähteitä. Podbeanin tarjoama kokonaisvaltainen ratkaisu tekee siitä ihanteellisen valinnan niin aloittelijoille kuin kokeneillekin podcastaajille.

Hinta (Alkaen): $9

Mikä on Podbean?

Podbean on podcast-isännöinti- ja rahastusalusta, joka auttaa sinua aloittamaan podcastin. Se tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut podcastin luomiseen, mainostamiseen ja rahastamiseen. Yli 600 000 podcastaajaa luottaa Podbeaniin tarjoamaan kaikki palvelut, joita he tarvitsevat podcastinsa aloittamiseen ja tavoitteidensa saavuttamiseen.

Podbean mahdollistaa oman podcastin luomisen ja julkaisemisen helposti. Voit tehdä vaikuttavia podcasteja suoraan puhelimestasi podcast-tallennussovelluksen avulla tai tallentaa hetkiä ammattimaisella laadulla Podbeanin live-streaming-palvelun kautta. Julkaise audio- ja videosisältösi yhdellä yksinkertaisella, turvallisella alustalla kasvattaaksesi yleisöäsi nopeasti ja helposti.

Podbean tarjoaa myös monipuolisia työkaluja podcastisi mainostamiseen. Voit laajentaa yleisöäsi lisäämällä tietoisuutta yhdistetyillä sosiaalisen median tileillä ja jakamalla podcastisi suosituimpiin kuuntelusovelluksiin, kuten Spotifyhin ja Apple Podcastsiin, vain muutamalla klikkauksella.

Rahastamisen osalta Podbean tarjoaa erilaisia työkaluja, kuten Ads Marketplace, dynaamisen mainosten lisäyksen teknologian, Apple Podcasts -tilausten integroinnin ja tukijaohjelmat, maksimoidaksesi tulomahdollisuutesi. Voit liittyä Ads Marketplaceen, luoda tukijaohjelman ja hyödyntää Apple Podcasts -tilauksia eksklusiivisen sisällön tarjoamiseen. Saat palkkion faneiltasi live-esitysten kautta ja avaat useita tulovirtoja podcastillesi.

Podbean AI:n avulla voit nostaa podcastisi uudelle tasolle käyttämällä edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten melunvaimennusta, älykästä tason säätöä, täyte- ja hiljaisuusosuuksien leikkausta, suodatusta ja AutoEQ:tä, automatisoituja otsikoita ja shownoteja, AI-tehostettuja transkriptioita ja tarkasti muotoiltuja lukuindikaattoreita. Voit tehostaa jälkituotantotehtäviäsi, vähentäen tarvittavaa aikaa ja vaivaa.

Jokaiseen Podbean podcast-isännöintitiliin sisältyy ilmainen podcast-verkkosivusto. Kauniisti suunnitellut, mobiilivasteiset mallit on rakennettu podcasteja varten. Ne tarjoavat huippuluokan suunnittelua ja robusteja ominaisuuksia, jotta voit helposti mukauttaa täydellisen verkkosivuston podcastillesi esillepanoon.

Podbean tarjoaa IAB-sertifioidut podcast-analytiikat ja intuitiiviset kaaviot podcastisi kasvun tukemiseen. Mittaa menestystäsi, saa oivalluksia yleisöstäsi ja jatka parantamista alan johtavien podcast-tilastojen avulla, jotka sisältyvät kaikkiin Podbeanin isännöintisuunnitelmiin.

Podbean:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Rajattomat audio- ja videoisännöintimahdollisuudet: Ei rajoituksia latauksille, jaksoille tai tallennusajalle, mikä tarjoaa huolehtimattoman podcasting-kokemuksen.
 • Ammattimainen podcast-verkkosivusto: Jokaiseen Podbean-tiliin sisältyy ilmainen, ammattimaisesti suunniteltu ja mukautettava podcast-verkkosivusto.
 • Helppo jakelu ja promootio: Podcastin saa helposti kaikkiin suosittuihin kuuntelualustoihin, kuten Apple Podcastsiin ja Spotifyhin, ja se sisältää automaattisen jakamisen sosiaalisessa mediassa.
 • Kattavat kuuntelijatilastot: Tarjoaa syvällisiä oivalluksia podcastin suorituskyvystä, mukaan lukien lataukset, kuuntelijoiden sijainnit ja laitteet.
 • Monipuoliset rahastamistyökalut: Mahdollisuus ansaita podcastilla mainosten, dynaamisen mainosten lisäyksen, tukijaohjelmien ja Apple Podcasts -tilausten kautta.
 • Podbean AI ja live-streaming: Edistykselliset AI-ominaisuudet äänen optimointiin ja mahdollisuus laajentaa podcastia live-audioesityksillä, jotka sitouttavat yleisöä uusilla tavoilla.

Plussat

 • Käyttäjäystävällisyys
 • Edullisuus
 • Erinomainen asiakaspalvelu
 • Helppo jakelu
 • Monipuoliset ominaisuudet ilmaisessa suunnitelmassa

Miinukset

 • Synkronointiongelmat Spotifyn kanssa
 • Käyttöliittymän ja verkkosivuston parannustarpeet
 • Tekniset ongelmat ja vastaamattomuus

Podbean – kattava alusta podcastien luomiseen ja jakeluun

Podbean tarjoaa kaiken tarvittavan podcastien tallentamiseen, hallintaan, julkaisuun, jakeluun ja rahastamiseen – jopa mobiililaitteella. Alustalla on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten videopodcastien tekeminen ja äänen suoratoisto suoraan yleisöllesi, sekä rajattoman tallennustilan tarjoaminen. Kuitenkin monet näistä toiminnoista ovat saatavilla vain korkeammissa hintaluokissa.

Podbeanin hinnoittelumallit – Selkeästi ja yksinkertaisesti

Podbean tarjoaa joustavia hinnoitteluvaihtoehtoja podcastaajille, jotka haluavat laajentaa ja monipuolistaa sisältöään ilman yllätyksiä. Alustan hinnoittelurakenne on suunniteltu vastaamaan erilaisia tarpeita, aina peruskäytöstä yritystason ratkaisuihin.

Perustason ja rajattoman äänen podcasting

 • Perustaso: Podbean tarjoaa peruskäyttäjille ilmaisen suunnitelman, joka sisältää perustoiminnot podcastien isännöintiin ja jakeluun.
 • Rajaton ääni: $9 kuukaudessa (laskutetaan vuosittain) tai $14 kuukaudessa (laskutetaan kuukausittain). Tämä suunnitelma tarjoaa rajattoman tallennustilan ja kaistanleveyden, mahdollistaen äänipodcastien isännöinnin ilman rajoituksia.

Lisäominaisuudet rajattomassa äänessä

 • Rajattomassa Ääni -suunnitelmassa käyttäjät saavat käyttöönsä iPhone/Android-sovelluksen, upotettavat soitin-widgetit, oman podcast-sivuston sekä jakelun kaikkiin suuriin podcast-sovelluksiin.
 • Lisäksi tarjolla on kauniita podcast-teemoja, edistyneitä, IAB-sertifioituja tilastoja, mukautettua suunnittelua ja mahdollisuus käyttää omaa verkkotunnusta.

Monipuoliset monetisointivaihtoehdot

 • Ads marketplace: Mahdollistaa mainostajien löytämisen podcastillesi.
 • Apple podcasts subscriptions integration: Integroi Apple Podcasts -tilaukset helposti.
 • PodAds – dynaaminen mainosten lisäys: Tarjoaa dynaamisen mainosten lisäyksen toiminnallisuuden.

Edistynyt podcasting Podbean AI:n kanssa

 • Podbean AI sisältyy Rajattoman Äänen suunnitelmaan tarjoten 2 tuntia tekoälyä hyödyntäviä ominaisuuksia, kuten äänen optimointia ja sisällön analysointia.

Yritysratkaisut ja yksityiset podcastit

 • Podbean tarjoaa myös yritystason ratkaisuja suurille organisaatioille ja yrityksille, jotka tarvitsevat yksityisiä podcasting-ratkaisuja. Yritysratkaisut on suunniteltu tarjoamaan kaikki tarvittavat ominaisuudet yksityisten podcastien hallintaan ja jakeluun.

Podbeanin hinnoittelumalli on suunniteltu tarjoamaan podcastaajille selkeä ja yksinkertainen tapa valita juuri heidän tarpeisiinsa sopiva suunnitelma. Olipa kyseessä sitten harrastelija, joka haluaa kokeilla podcastingia ensimmäistä kertaa, tai ammattilainen, joka etsii kattavia monetisointi- ja jakeluratkaisuja, Podbean tarjoaa vaihtoehdon jokaiselle.

Podcastin perustaminen Podbeanissa on aloittelijaystävällistä

Podbeanin selkeä käyttöliittymä tekee podcastin julkaisemisesta vaivatonta. Hallintapaneelista voit hoitaa perusasetukset, kuten antaa podcastillesi nimen, lyhyen kuvauksen, valita kategorian ja ladata logon.

Julkaisuprosessi vaatii äänitiedoston lataamisen ja sen tietojen syöttämisen WordPress-tyylisellä editorilla.

Podbean kehottaa sinua syöttämään vain olennaiset tiedot ohjelmastasi tai podcastin lataamisen yhteydessä. Voit aina käyttää ”Lisää asetuksia” tai ”Lisää jakson asetuksia” -valikkoja lisätäksesi tarkempia tietoja.

Hallintapaneelin vihreät valintamerkit osoittavat ohjelmasi edistymistä ja toimivat mukavana motivaationa.

Podcastin jakelu sujuu vaivattomasti

Oletuksena ohjelmasi ilmestyy Podbeanin iOS- ja Android-sovelluksiin, joilla oli aktiivista käyttäjää kuukausittain vuonna 2022. Muiden alustojen jakeluprosessi on selitetty vaiheittain.

Erityisesti Apple Podcastsin kaltaisille monimutkaisemmille alustoille on tarjolla video-oppaita.

Podbeanin asiakastuki vastaa nopeasti

Podbeanin tukikeskuksessa on hakutoiminnolla varustettu tietokanta yleisimpiin kysymyksiin. Voit myös lähettää sähköpostia tai avata tukipyynnön, jos tarvitset henkilökohtaisempaa apua. Sain vastauksen kysymykseeni muutamassa minuutissa – jopa lauantaina.

Podbeanin erityisominaisuudet, joita arvostan

Mobiilisovellus podcastien tallentamiseen liikkeellä

Podbeanin iOS- ja Android-sovellukset mahdollistavat podcastien tallentamisen suoraan puhelimellasi. Olin vaikuttunut mahdollisuudesta lisätä taustamusiikkia, kaikuefektejä ja ääniefektejä ääneesi.

Loi nopeasti mukautetun podcastini esittelyn käyttäen sovellusta. Voit myös käyttää sen valmiita introja ja outroja.

Suoratoisto

Podbean mainostaa itseään ”äänisuoratoistosovelluksena” Google Playssa ja iStoressa. Voit nopeasti luoda äänisuoratoiston ja sallia jopa seitsemän henkilön soittaa sisään. Tallenne on myös saatavillasi julkaistavaksi tai aikataulutettavaksi myöhempää podcast-jaksoa varten.

Pidin kokemuksesta, että voin suoratoistaa nopeasti ja asettaa sen näkyvyyden ”piilotetuksi”, jos haluat jakaa sen rajoitetulle ryhmälle maksavia tilaajiasi.

Videopodcastit

Aloittaen toisesta maksullisesta tasosta (Unlimited Plus -suunnitelma), saat myös rajattoman videoiden julkaisun Podbeanissa.

Podbeanin puutteet

Vain yksi ohjelma rajattomassa äänisuunnitelmassa

Vaikka Podbean markkinoi itseään ”rajattomana isännöintinä”, voit isännöidä vain yhtä podcastia alustalla. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet eivät ole saatavilla ilmaisversiossa. Esimerkiksi et voi edes lähettää ohjelmaasi Spotifyhin.

Toiminnallinen käyttöliittymä puuttuu joitakin perustyökaluja

Podbean hoitaa tehtävänsä. Voit julkaista ja hallita podcastejasi. Mutta alustaa käyttäessä tuntuu siltä, että se on jäänne 2000-luvulta. Yhtiön tulisi päivittää käyttöliittymäänsä ja tehdä podcastien tekemisestä hauskempaa.

Heidän on myös parannettava markkinointiominaisuuksia sosiaalisessa mediassa ja tehtävä yhteistyötä sähköpostimarkkinointityökalujen, kuten ConvertKitin, kanssa saumattomammin.

Kallis yksittäiselle podcastaajalle

Suurin osa alustan ainutlaatuisista ominaisuuksista on saatavilla vain korkeammissa hintaluokissa, jotka ovat kalliita useimmille podcastaajille. Esimerkiksi sen videopodcast-toiminnot ja Patron Progam (joka mahdollistaa toistuvien kuuntelijatulojen keräämisen bonusmateriaalista) ovat saatavilla vain Unlimited Plus -suunnitelmassa, jonka hinta on noin 40 dollaria kuukaudessa.

Podbeanin podcasting-ominaisuudet

Podbean tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia podcastaajille, jotka haluavat erottua joukosta. Tutustutaan tarkemmin, mitä Podbeanilla on tarjottavanaan ja missä se todella loistaa.

Podcast-sivuston mukauttaminen

Podbean erottuu markkinoilla tarjoamalla laajoja mukauttamismahdollisuuksia podcast-sivustoillesi. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi valmista verkkosivustoa. Voit valita useista valmiista teemoista ja hallita sivustosi suunnittelua sekä HTML/CSS-koodia täysin.

WordPressin kaltaiseen sisällönhallintajärjestelmään tottuneet arvostavat terminologian käyttöä. Voit lisätä ”Sivuja” esittelemään elämäkertaa, yhteystietoja ja muita podcastisi tietoja.

”Sivupalkin Widgetit” mahdollistavat lisätoimintojen lisäämisen sivustollesi.

Voit myös muokata sivustosi visuaalista ilmettä CSS-editorilla ja jopa yhdistää Podbeanin podcast-sivustosi omaan verkkotunnukseesi!

Podbeanin lisäosat

WordPressin tapaan Podbean tarjoaa joukon lisäosia, jotka lisäävät toiminnallisuutta podcastiisi. Useimmat lisäosat ovat ilmaisia, mutta saatavilla on myös muutama maksullinen lisäosa.

Näiden lisäosien avulla voit tuoda tiedostoja suoraan Dropboxista, lisätä jaksojen tageja luokitellaksesi podcast-jaksosi sivustollasi, lähettää sähköposteja Mailchimp-tilaajillesi uuden jakson julkaisemisen yhteydessä ja paljon muuta.

Äänitys mobiililaitteella

Jos haluat tehdä ohjelman älypuhelimellasi, Podbeanin Podcast-sovellus tulee tarpeeseen. Sovellus ei ole vain uusien podcastien löytämiseen, vaan siinä on myös kätevä äänitystoiminto. Voit podcastata liikkeellä ollessasi painamalla mikrofonikuvaketta sovelluksen oikeassa yläkulmassa.

Tarjolla on vaihtoehdot ”Äänitä ääntä” tai ”Aloita live-lähetys”. Äänitettyäsi podcastin, voit lisätä taustamusiikkia, ääniefektejä ja hyödyntää jälkituotannon ominaisuuksia.

Podbeanin mobiilisovellus on mahtava lisä podcasting-välineistöösi sen tehokkaiden äänitys- ja muokkausominaisuuksien ansiosta.

Live-lähetykset ja upotettavat soittimet

Jos haluat käynnistää julkisen live-ohjelman, valitse profiilisi vasemmasta sivupalkista ”Live-lähetys”. Täytettyäsi ohjelmasi perustiedot, voit aloittaa lähetyksen heti tai aikatauluttaa sen myöhempään ajankohtaan.

Voit asettaa ohjelmasi näkyvyyden ”piilotetuksi” (kuten YouTubessa), jolloin se on saatavilla vain linkin saaneille ihmisille. Voit käyttää tätä toimintoa live-lähetyksesi testaamiseen ja jaksojen tallentamiseen vieraiden kanssa.

Voit löytää ”Upotettavan soittimen” Podbean-profiilisi Jakelumenusta ja mukauttaa sen ulkonäköä brändisi mukaiseksi.

Monetisointi ja premium-sisältö

Kaikenkokoiset podcastit voivat liittyä ilmaiseksi Podbeanin mainosmarkkinaan ja generoida tuloja ohjelmallisista mainoskampanjoista.

Käytössä on jopa laskuri, joka ennustaa tulopotentiaalisi, jos syötät ohjelmaasi liittyviä tietoja (kuten keskimääräiset lataukset jaksoa kohden ja arvioidut jaksot vuodessa).

”Unlimited Plus” -suunnitelmasta alkaen voit hyödyntää PodAdsia (Podbeanin dynaaminen mainosten lisäysteknologia) mainosten lisäämiseksi ohjelmaasi. Se on kätevä tapa hallita mainossponsorointeja ja ihanteellinen podcast-verkoille, jotka haluavat näyttää mainoksia tietyille maantieteellisille alueille ja päästä käsiksi kattaviin analytiikkatietoihin. Palvelumaksu on kiinteä 1 dollari CPM:ää kohden.

Voit myös myydä premium-ääni-, video- ja PDF-sisältöä kuuntelijoillesi ja monetisoida ohjelmaasi. Tämä ominaisuus on saatavilla jo Unlimited Audio -suunnitelmasta lähtien.

Se tarkoittaa lisätulovirtaa, jos kuuntelijasi haluavat maksaa bonusjaksoista tai pääsystä edellisen kauden jaksoarkistoon. Voit itse päättää, haluatko myydä tilauksia vai yksittäisiä jaksoja. Ja saat pitää 85% generoiduista tuloista.