Siteground arvostelu ja kokemuksia

Siteground logo

Arvostelu:

SiteGround erottuu webhosting-palveluiden joukosta tarjoamalla nopeita ja luotettavia hosting-ratkaisuja, jotka on suunnattu erityisesti aloittelijoille ja pienyrityksille. Palvelu hyödyntää uusimpia teknologioita, kuten Google Cloud -infrastruktuuria ja LiteSpeed-webpalvelimia, tarjoten samalla laajan valikoiman turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattiset päivitykset ja päivittäiset varmuuskopiot. SiteGroundin hosting-paketit, mukaan lukien jaettu, pilvi- ja WordPress-hosting, on optimoitu suorituskyvyn maksimoimiseksi, sisältäen ominaisuuksia kuten Ultrafast PHP, SuperCacher ja SG Optimizer. Vaikka palvelun hinta on hieman korkeampi, SiteGroundin erinomainen asiakastuki ja käyttöönoton helppous tekevät siitä varteenotettavan vaihtoehdon niille, jotka etsivät luotettavaa ja suorituskykyistä webhostingia.

Hinta (Alkaen): 2,99 €/kk + ALV

Mikä on Siteground?

SiteGround on web-hosting-palvelu, joka on suunniteltu tukemaan verkkosivustojen kasvua tarjoamalla huippunopeaa, turvallista ja ympärivuorokautista tukea. Palvelu on luotettu yli 3 000 000 domainin toimesta, mikä kertoo sen suosiosta ja luotettavuudesta. SiteGround tarjoaa erilaisia hosting-ratkaisuja, jotka sopivat pienille ja keskisuurille sivustoille sekä yrityksille. Näitä ovat muun muassa:

 • Web Hosting: Nopea ja turvallinen hosting pienille ja keskisuurille sivustoille ja yrityksille.
 • WordPress Hosting: WordPress-sivustojen helppo ja vapaa hallinta.
 • WooCommerce Hosting: Liiketoiminnan tehostaminen optimoidulla Woo hostingilla.

SiteGroundin alusta on rakennettu premium Google Cloud -infrastruktuurille, joka takaa huippuluotettavuuden, turvallisuuden ja nopeuden. He hyödyntävät Googlen nopeaa verkkoa ja SSD-pysyväistallennusta optimaalisen sivuston nopeuden ja korkean redundanssin takaamiseksi. Lisäksi SiteGround on kehittänyt räätälöidyn toteutuksen PHP:lle ja MySQL:lle verkkosivustojen suorituskyvyn maksimoimiseksi, mikä vähentää merkittävästi TTFB:tä (time to first byte) ja nopeuttaa sivujen latautumista keskimäärin 30%.

SiteGround panostaa erityisesti WordPress-sivustojen nopeuteen. Kaikki heidän isännöimänsä sivustot saavat staattisen ja dynaamisen välimuistin, mikä yksinään voi nopeuttaa sivustoja jopa 5-kertaisesti. He tarjoavat myös Speed Optimizer -lisäosan, joka tuo lisäoptimointeja ja suorituskykyä suoraan käyttöön.

Asiakastuki on yksi SiteGroundin vahvuuksista. Heidän asiakaspalvelutiiminsä on saanut korkeita arvosanoja nopeudesta, monitaitoisuudesta ja avuliaisuudesta. Tuki on saatavilla 24/7, ja he ovat aina valmiita auttamaan.

Turvallisuus on myös keskeinen osa SiteGroundin palveluita, sisältäen 24/7 järjestelmänhallinnan, älykkään WAF:n, hajautetut varmuuskopiot ja lukuisia muita turvallisuusominaisuuksia, jotka auttavat pitämään sivustosi turvassa ja luotettavana.

SiteGround erottuu markkinoilla tarjoamalla luotettavia, nopeita ja turvallisia web-hosting-palveluita, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisten sivustojen ja yritysten tarpeita. Heidän sitoutumisensa uusimpien teknologioiden integroimiseen ja erinomaiseen asiakastukeen tekee heistä erinomaisen valinnan kenelle tahansa, joka etsii laadukasta hosting-palvelua.

Siteground:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Ilmaiset varmuuskopion palautukset: SiteGround tarjoaa päivittäisen varmuuskopioinnin, joka on aina ollut yksi arvostetuimmista ominaisuuksista. Nyt kaikki käyttäjät, mukaan lukien StartUp-tilit, voivat hyödyntää varmuuskopion palautusvaihtoehtoa ilmaiseksi.
 • Staging-työkalu ja pyynnöstä tehtävät varmuuskopiot: GrowBig-suunnitelman käyttäjät voivat hyödyntää staging-työkalua WordPress- ja Joomla-sivustoille sekä luoda omia varmuuskopioitaan tarpeen mukaan.
 • Edistynyt etusijatuki GoGeek- ja korkeamman tason suunnitelmille: GoGeek-, pilvi- ja omistetun palvelimen asiakkaiden tiedustelut ohjataan etusijassa kokeneimmille tukihenkilöille.
 • Ultrafast server setup: SiteGround on kehittänyt räätälöidyn toteutuksen PHP:lle ja MySQL:lle, mikä vähentää merkittävästi TTFB:tä (time to first byte) ja nopeuttaa sivujen latautumista keskimäärin 30%.
 • Top WordPress speed: Kaikki SiteGroundilla isännöidyt sivustot saavat staattisen ja dynaamisen välimuistin, mikä yksinään voi nopeuttaa sivustoja jopa 5-kertaisesti.
 • Latest technologies integrated: SiteGround on johdonmukaisesti yksi ensimmäisistä hosting-yrityksistä, jotka tarjoavat käyttäjilleen pääsyn uusimpiin nopeusteknologioihin, kuten uusimpiin PHP-versioihin ja innovatiivisiin protokolliin ja pakkausalgoritmeihin, kuten Brotli, HTTP/2, TLS 1.3 ja OCSP Stapling.

Plussat

 • Erinomainen suorituskyky ja nopeus
 • Laaja palvelinverkosto
 • Kattavat turvallisuusominaisuudet
 • Hallinnoitu WordPress-isännöinti
 • Asiakastuki

Miinukset

 • Rajoitetut resurssit jaettujen hosting-suunnitelmien osalta
 • Korkeammat uusimishinnat
 • Ei ilmaista verkkotunnusta
Siteground screenshot

SiteGroundin webhotelli paketit

SiteGround tarjoaa kolme erilaista webhotelli pakettia, jotka on suunniteltu vastaamaan eri käyttäjien tarpeita, olipa kyseessä sitten pieni henkilökohtainen blogi tai suurempi yrityssivusto.

StartUp-paketti on ihanteellinen yhden verkkosivuston isännöintiin, tarjoten 10 GB verkkotilaa ja tuen noin 10 000 kuukausittaiselle vierailulle. Tämä paketti sisältää myös päivittäisen varmuuskopioinnin, ilmaisen SSL-sertifikaatin, ilmaisen CDN:n (Content Delivery Network) ja sähköpostipalvelut, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan uusille sivustoille.

GrowBig-paketti on suunnattu käyttäjille, jotka tarvitsevat enemmän resursseja ja haluavat isännöidä rajoittamattoman määrän verkkosivustoja. Se tarjoaa 20 GB verkkotilaa ja tukee noin 100 000 kuukausittaista vierailua. Lisäksi GrowBig-pakettiin sisältyy edistyneitä ominaisuuksia, kuten on-demand varmuuskopiot, SuperCacher-teknologia nopeampien latausaikojen saavuttamiseksi ja WordPressin lavastusympäristö.

GoGeek-paketti on suunniteltu vaativimmille käyttäjille, kuten suurille verkkosivustoille ja web-kehittäjille. Se tarjoaa 40 GB verkkotilaa ja tukee noin 400 000 kuukausittaista vierailua. GoGeek-paketti sisältää kaikki GrowBig-paketin edut sekä lisäominaisuuksia, kuten ennakkoon asennetun Gitin, white-label asiakastilit ja korkeimman tason palvelinresurssit.

SiteGroundin WordPress Hosting

SiteGroundin WordPress-hosting tarjoaa optimoidun ympäristön WordPress-sivustojen isännöintiin. Kaikki aiemmin mainitut webhotelli paketit (StartUp, GrowBig ja GoGeek) sisältävät WordPress-spesifisiä ominaisuuksia, kuten automaattiset WordPress-päivitykset, ilmaisen WordPress-siirron, WP-CLI:n, SG Optimizer -lisäosan dynaamiseen välimuistitukseen ja yhden klikkauksen lavastusympäristön. Nämä paketit on suunniteltu tarjoamaan helppokäyttöinen, turvallinen ja nopea hosting-ratkaisu kaikenkokoisille WordPress-sivustoille.

SiteGroundin Cloud Hosting

SiteGroundin pilvipalvelut tarjoavat skaalautuvaa, hallittua hostingia Google Cloud -alustalla. Pilvipalvelupaketit, kuten Jump Start, Business, Business Plus ja Super Power, tarjoavat 4–16 CPU-ydintä, 8–20 GB muistia, 40–160 GB SSD-tilaa ja 5 TB datansiirtoa. Nämä paketit on suunniteltu kasvaville yrityssivustoille, jotka vaativat enemmän tehoa, joustavuutta ja suorituskykyä. Pilvipalvelut sisältävät automaattisen skaalautumisen, päivittäiset varmuuskopiot, omistetun IP-osoitteen, ilmaisen CDN:n ja SSL-sertifikaatit, tehden niistä ihanteellisen ratkaisun vaativiin web-sovelluksiin ja suurten kävijämäärien sivustoihin.

SiteGroundin Reseller Hosting

SiteGroundin jälleenmyyntihosting on suunniteltu web-suunnittelijoille ja -kehittäjille, jotka hallinnoivat useita asiakassivustoja. GrowBig- ja GoGeek-paketit tarjoavat joustavia resursseja ja työkaluja useiden sivustojen helppoon hallintaan yhdestä kojelaudasta. Ne sisältävät ominaisuuksia, kuten white-label asiakaskäyttöoikeudet, ilmaisen yksityisen DNS:n ja prioriteetin tuen. Pilvipalvelupaketti tarjoaa vielä suurempaa joustavuutta ja mukautettavuutta, mahdollistaen resurssien ja käyttäjäoikeuksien räätälöinnin kullekin asiakkaalle.

Nämä paketit tarjoavat kattavan valikoiman hosting-ratkaisuja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin, olipa kyseessä sitten yksittäisen blogin isännöinti tai useiden asiakassivustojen hallinta. SiteGroundin vahvuus on sen kyky tarjota skaalautuvia, turvallisia ja nopeita hosting-palveluita, jotka on optimoitu erityisesti WordPressille, mutta jotka soveltuvat myös muihin suosittuihin järjestelmiin.

SiteGroundin käyttökokemus – Helppokäyttöisyys vertailun kohteena

SiteGround on tehnyt vaikutuksen käyttöliittymänsä helppokäyttöisyydellä, mikä nostaa sen kärkisijoille parhaiden webhotellipalveluiden listallamme. Sen oma hosting-hallintapaneeli ja intuitiivinen käyttöliittymä varmistavat, että kaikki tarvittava on helposti löydettävissä ja käytettävissä.

Verkkosivuston pystyttäminen SiteGroundilla

SiteGround hyödyntää Weeblyä verkkosivustojen rakentamiseen, mikä on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi. Weeblyn avulla on helppo luoda houkuttelevia verkkosivuja lisäämällä tekstiä, kuvia ja videoita vaivattomasti. Lisäksi SiteGround tarjoaa WordPress Starterin, joka on helppokäyttöinen sisällönhallintajärjestelmä, sisältäen valikoiman ilmaisia teemoja ja lisäosia. Se on suunniteltu auttamaan henkilökohtaisten tai yrityssivustojen saamisessa nopeasti verkkoon.

Verkkokaupan perustaminen ja SSL-Sertifikaatit

Weeblyn sijaan voisin myös perustaa sivustoni suoraan käyttäen verkkokauppaohjelmistoja, kuten PrestaShopia, CS-Cartia tai Magentoa. Hallintapaneelista löytyvät AutoInstallerit helpottavat näiden alustojen löytämistä ja asentamista. Käytin Magentoa luodakseni houkuttelevan verkkokaupan sen vedä ja pudota -kaupanrakentajan avulla. Jos suunnitelmissasi on myydä tuotteita verkossa, SSL-sertifikaatti on välttämätön. SiteGround sisältyy ne ilmaiseksi kaikkiin suunnitelmiinsa StartUp-tason yläpuolella.

Turvallisuusominaisuudet SiteGroundilla

SiteGround tarjoaa useita turvallisuusominaisuuksia, kuten SG Site Scannerin, joka ilmoittaa, jos sivustosi on hyökkäyksen kohteena, sekä antispam-työkalut SpamAssassin ja SpamExperts. Lisäksi SiteGround integroituu CloudFlare-sisällönjakeluverkkoon (CDN), parantaen suorituskykyä ja turvallisuutta. SiteGround tarjoaa myös SiteCheck-työkalun, joka tarkistaa verkkosivustosi mahdollisen haittaohjelman varalta, sekä päivittäiset varmuuskopiot datasi suojaamiseksi.

Erinomainen käytettävyys SiteGroundilla

Verkkosivuston käytettävyys on yksi tärkeimmistä tekijöistä hosting-palvelua valittaessa. Jos sivustosi on alhaalla, asiakkaat tai asiakkaat eivät pysty löytämään sinua tai käyttämään tuotteitasi tai palveluitasi. Käyttämäni seurantatyökalu paljasti, että SiteGround on erittäin vakaa; testisivustomme ei mennyt kertaakaan alas kahden viikon seurantajakson aikana.

SiteGroundin suorituskyky – Nopeus, käytettävyys ja kuormitustestaus

SiteGround erottuu yhtenä nopeimmista ja luotettavimmista palveluntarjoajista jaetun hostingin alueella, kyeten käsittelemään suuria liikennemääriä vaivattomasti.

Teknologian eteenpäinviemä suorituskyky

SiteGroundin suorituskyvyn taustalla on vankka teknologia, joka sisältää:

 • Palvelimen Sijainnin Valinta: Voit valita palvelimen 8 eri sijainnista ympäri maailmaa, mukaan lukien Yhdysvallat, Iso-Britannia, Alankomaat, Saksa, Espanja, Ranska, Singapore ja Australia.
 • Uusimmat Teknologiat ja Ohjelmistopäivitykset: SiteGround päivittää järjestelmiään uusimpiin turvallisiin versioihin, käyttäen uusimpia PHP-versioita, HTTP/2 ja QUIC -protokollia, TLS 1.3 -salausta ja OCSP Staplingia.
 • Omat Nopeusratkaisut: Ultrafast PHP ja räätälöity MySQL-asetus. GrowBig- ja GoGeek-suunnitelmissa SiteGround on ottanut käyttöön Ultrafast PHP:n. Kaikissa suunnitelmissa käytetään myös räätälöityä MySQL-asetusta, joka parantaa tietokantakyselyiden nopeutta.
 • SuperCacher ja SG Optimizer: SuperCacher on kolmitasoinen välimuistityökalu, joka vähentää sivujen latausaikoja ja säästää CPU-resursseja. SG Optimizer mahdollistaa välimuistiasetusten hallinnan suoraan WordPressin hallintapaneelista ja tarjoaa useita nopeutta parantavia työkaluja.

Aloittelijoille, yrityksille ja yritysaloittelijoille

SiteGround on selkeästi suunnattu aloittelijoille ja erityisesti pienyritysten aloittelijoille. Sen palvelut, ominaisuuksista tukiresursseihin, on suunniteltu pienille kaupoille, yksinyrittäjille ja itsenäisille yrityksille, joilla ei ole paljon suunnitteluun käytettävää aikaa tai edistyneitä verkkotaitoja. Lisäksi, jos et odota suurta kävijämäärää sivustollasi päivittäin, et välttämättä tarvitse rajoittamatonta tallennustilaa tai kuukausittaisia datansiirtoja, joten SiteGroundin rajoitukset näissä suhteissa eivät ehkä haittaa sinua.

Lisäksi SiteGroundin yllättävän monipuoliset turvallisuusominaisuudet osoittavat, että se pitää pienyrityksiä mielessään. Pienyritykset ovat erittäin alttiita verkkosivustohyökkäyksille, ja on epätodennäköistä, että ne investoisivat haittaohjelmien etsintään tai pilvipalveluun suojaamaan palvelunestohyökkäyksiltä. Se, että SiteGround tarjoaa nämä palvelut, tekee siitä vankan kumppanin juuri aloittaville pienyrityksille. Kuitenkin, jos tarvitset enemmän tallennustilaa ja kaistanleveyttä, tai tehokkaampaa VPS- tai omistettua hostingia, harkitse siirtymistä esimerkiksi Dreamhostin, HostGatorin, Hostwindsin tai Liquid Webin kaltaisiin palveluihin, jotka tarjoavat edistyneempiä ominaisuuksia ja laajennettua tallennustilaa.

Vaikka hinnoittelu on hieman premium-luokkaa, SiteGround käyttää viimeisimpiä teknologiaratkaisuja, kuten Google Cloud -infrastruktuuria ja LiteSpeed-webpalvelimia, varmistaakseen parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Lisäksi heidän asiakastukitiiminsä on erittäin ammattitaitoinen ja ystävällinen.