Skillshare arvostelu ja kokemuksia

Skillshare logo

Arvostelu:

Skillshare on verkko-opetusplatformi, joka keskittyy luovien ja liiketoiminnan alojen kurssien tarjoamiseen. Se mahdollistaa opettajille kokonaisen verkko-opetusliiketoiminnan rakentamisen, tarjoten aloittelijoille ja osa-aikaisille opettajille tilaisuuden kasvattaa yleisöään ja ansaita lisätuloja. Skillshare on loistava lisä myös täysipäiväisille kurssiyrittäjille, jotka haluavat laajentaa tulojensa lähteitä. Alusta suosii luovia kursseja, mikä voi asettaa teknisen alan asiantuntijat haasteelliseen asemaan kohdeyleisönsä tavoittamisessa. Skillsharen menestys vaatii opettajilta aktiivista markkinointia, ja heillä on rajoitettu kontrolli kursseihinsa liittyen, kuten opiskelijoiden sähköpostiosoitteiden puuttuminen.

Hinta (Alkaen): $32/month

Mikä on Skillshare?

Skillshare on verkossa toimiva oppimisyhteisö, joka tarjoaa tuhansia kursseja luoville ja uteliaille ihmisille. Kurssien aihealueet kattavat muun muassa kuvituksen, suunnittelun, valokuvauksen, videon, freelancetoiminnan ja paljon muuta. Skillsharen tavoitteena on inspiroida ja moninkertaistaa luovaa tutkimusta, joka edistää ilmaisua, oppimista ja soveltamista. Yhteisö kokoaa jäseniä yhteen löytämään inspiraatiota ja ottamaan seuraavan askeleen luovalla matkallaan.

Skillshare vahvistaa jäseniään inspiroitumaan, oppimaan uusia taitoja ja tekemään löytöjä. Opettajat voivat jakaa asiantuntemustaan, ansaita rahaa ja antaa takaisin yhteisölle. Työntekijöitä kannustetaan olemaan uteliaita, tekemään vaikutuksen ja elämään täyttä elämää. Yhteisönä Skillshare näkee luovan toiminnan kasvun, muutoksen ja löytämisen voimana ihmisten elämässä ja pyrkii inspiroimaan luovaa tutkimusta, joka edistää näitä arvoja.

Opettajaksi ryhtyminen Skillsharessa

Skillshare Teach on alusta, joka mahdollistaa luovien ammattilaisten ja asiantuntijoiden opettamisen Skillsharen verkko-oppimisyhteisössä. Opettajat voivat jakaa intohimonsa ja asiantuntemuksensa maailmanlaajuisesti Skillsharen jäsenten kanssa. Skillshare tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa omaa online-seuraajakuntaa, antaa takaisin yhteisölle ja ansaita rahaa. Huippuopettajat voivat tienata yli 100 000 dollaria vuodessa.

Opettajaksi ryhtyminen Skillsharessa koostuu useista vaiheista, alkaen hakemuksen lähettämisestä. Hakuprosessi on suunniteltu olemaan yksinkertainen, ja hyväksynnän saaneille opettajille tarjotaan kattavat resurssit ja tuki ensimmäisen kurssin luomiseen. Skillshare kannustaa opettajia luomaan kursseja, jotka inspiroivat ja tukevat luovaa matkaa, tarjoten samalla mahdollisuuden ansaita rahaa jokaisesta katselukerrasta.

Skillshare Teach tarjoaa myös uusille opettajille erityisohjelmia, jotka auttavat heitä luomaan ensimmäisen kurssinsa ja aloittamaan opetustaipaleensa Skillsharessa. Nämä ohjelmat tarjoavat palautetta ja tukea Skillsharen tiimiltä ja yhteisöltä, auttaen uusia opettajia saavuttamaan menestystä alustalla.

Skillshare:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Mahdollisuus jakaa intohimosi maailmanlaajuisesti: Opettajana voit jakaa tietosi ja intohimosi jäsenille ympäri maailmaa.
 • Taloudellinen joustavuus ja ansaintamahdollisuudet: Top-opettajat voivat ansaita yli $100,000 vuodessa, mikä tarjoaa merkittävää taloudellista joustavuutta.
 • Yhteisön rakentaminen: Opettajana voit olla osa tukijoukkoa ja vahvistaa henkilökohtaista ääntäsi sekä freelance-käytäntöjäsi.
 • Luovuuden inspirointi: Nähdessäsi intohimosi aiheen herättävän luovuutta muissa, saat ainutlaatuista tyydytystä.
 • Laaja tuki ja resurssit opetuksen luomiseen: Skillshare tarjoaa kattavan tukijärjestelmän ja resursseja, jotka auttavat luomaan inspiroivia kursseja.
 • Henkilökohtaisen seuraajakunnan kasvattaminen: Opettamalla Skillsharessa voit kasvattaa online-seuraajakuntaasi ja jakaa asiantuntemustasi laajemmin.

Plussat

 • Laaja valikoima erikoiskursseja, jotka on suunniteltu parantamaan tiettyjä taitoja nopeasti ja edullisesti.
 • Pääsy yli 30 000 kurssiin yhdellä kuukausimaksulla, mikä tekee oppimisesta edullista.
 • Kursseja tarjolla monilla eri aloilla, mukaan lukien liiketoiminta, visuaaliset taiteet, luovuus ja tuottavuus.
 • Mahdollisuus oppia omassa tahdissa ja saatavilla oleva tuki kurssien luomiseen.
 • Skillshare tarjoaa alustan, jossa opettajat voivat jakaa osaamistaan ja ansaita rahaa opetuksellaan.

Miinukset

 • Useimmat Skillsharen kurssit eivät ole akkreditoituja, mikä tarkoittaa, että ne eivät välttämättä näytä hyvältä ansioluettelossa tai koulutuksen virallisessa tunnustamisessa.
 • Tulo ei ole jatkuvaa tai ennustettavaa, sillä se riippuu katseluminuuteista ja opettajan markkinointiponnisteluista.
 • Jotkut kurssit voivat olla matalalaatuisia, ja vastaavat tai jopa paremmat resurssit saattavat löytyä ilmaiseksi muualta, kuten YouTube-palvelusta.
Skillshare screenshot

Skillsharen tarjonta – Luovuutta ja osaamista verkossa

Skillshare tarjoaa yli 30 000 verkkokurssia, jotka keskittyvät luoviin aloihin, markkinointiin, web-suunnitteluun ja käyttäjäkokemukseen. Vaikka kurssien määrä voi tuntua ylivoimaiselta, Skillsharen kurssit ovat usein lyhyempiä ja keskittyvät tiiviisti aiheeseensa verrattuna muihin alustoihin, kuten Courseraan, jossa kurssit voivat kestää yli 30 tuntia. Skillsharen kurssit ovat kuin työpajoja, jotka tarjoavat käytännöllistä ja sovellettavaa tietoa suoraan alan ammattilaisilta.

Todistukset Skillsharessa – Osaamisen todentaminen

Skillshare ei ole oikea valinta, jos etsit uraan liittyvää todistusta. Vaikka Skillshare tarjoaa monia ammatillisia kursseja, sen vahvuus on enemmän arkipäiväisten taitojen ja luovan osaamisen opettamisessa.

Kenelle Skillshare sopii – Luovien alojen ystäville

Toisin kuin monet muut ”upskilling”-alustat, jotka keskittyvät teknologiaan ja tietotekniikkaan, Skillshare on omistautunut luoville aloille, kuten suunnittelulle, kuvitukselle, taiteelle, kirjoittamiselle ja editoinnille. Lisäksi Skillsharessa on paljon sisältöä niille, jotka haluavat oppia perustaitoja, kuten henkilökohtaista taloudenhoitoa ja kodin korjaustöitä.

Miten Skillshare toimii – Markkinapaikka osaamiselle

Skillshare toimii todellisena markkinapaikkana, jossa ammattilaiset, harrastajat, ajatusjohtajat ja gurut voivat ladata kurssejaan. Kun kurssi läpäisee ”laatutestin”, se julkaistaan käyttäjille. Skillshare toimii vuosittaisella tilausmaksulla, ja uudet käyttäjät voivat hyödyntää ilmaista kuukautta tutustuakseen alustaan. On huomionarvoista, että useimmat opettajat tienaavat noin 200 dollaria kuukaudessa per kurssi, mikä voi vaikuttaa kurssien laadun vaihteluun.

Skillsharen kurssit koostuvat pääasiassa videoista, jotka ovat tyypillisesti noin tunnin pituisia. Vaikka monet Skillsharen ”luokat” voidaan rinnastaa YouTube-tutoriaaleihin, Skillsharen kurssit tuotetaan joskus pätevöityneiden ammattilaisten toimesta ja keskittyvät tiukasti tiettyyn aiheeseen.

Skillsharen kokeilujaksot – 7 päivää vai 30 päivää?

Skillsharen verkkosivustolla mainostetaan usein 7 päivän kokeilujaksoa, mutta pienellä kikkailulla voit löytää tarjouksen 30 päivän ilmaisesta kokeilusta. Tämä vaatii yleensä yrityksen, perääntymisen ja uudelleenyrityksen tai kumppanisivuston kautta kulkemisen. Skillsharen maksuehdot voivat vaikuttaa hieman epämääräisiltä, sillä sivusto viittaa usein epämääräiseen ”kokeilujaksoon”. Oletusarvoisesti tarjolla on vain viikon mittainen kokeilu.

Skillsharen hyödyllisyys urakehityksessä

Skillsharen teho urakehityksen ja työllistymisen näkökulmasta vaihtelee. Skillshare ei keskity perinteiseen urakehitykseen tai työllistymiseen, eikä sen kursseilla todennäköisesti saavuta suoraa työpaikkaa tai ylennystä. Tämä tekee Skillsharesta ainutlaatuisen oppimisalustan.

Skillshare on kuitenkin erinomainen alusta erityisten, ainutlaatuisten ja sovellettavien taitojen kehittämiseen, jotka voivat parantaa työsuoritustasi tai edistää freelance-uraa. Esimerkiksi taiteilija, joka haluaa oppia käyttämään Adobe Illustratoria, saattaa valita Courseran sertifikaattikurssin, kun taas ”3D-kuvien piirtämisen Adobe Illustratorilla” haluava saattaa kääntyä Skillsharen puoleen.

Skillshare voi epäsuorasti tukea ammatillista uraasi, erityisesti luovilla aloilla, tarjoamalla tarvittavat työkalut ja tekniikat menestykseen, ei niinkään virallista pätevyyttä.

Kohderyhmä – Ammattilaiset ja aloittelijat

Skillshare on suunnattu enemmän jo alalla toimiville ammattilaisille, jotka haluavat parantaa taitojaan. Vaikka tarjolla on myös aloittelijatason kursseja, useimmat kurssit on suunnattu henkilöille, joilla on jo perustason tietämys aiheesta.

Toisaalta todellinen aloittelija ei välttämättä edes tiedä, mitä tekniikkaa hänen tarvitsee oppia. Skillshare tarjoaa mahdollisuuden syventää osaamista ja löytää uusia tekniikoita luovien ja käytännöllisten taitojen parissa.

Opettajien tulonmuodostus Skillsharessa – Royaltit ja viittaukset

Skillshare maksaa opettajilleen kahdella pääasiallisella tavalla: rojalteina ja viittauspalkkioina, jotka tarjoavat joustavat mahdollisuudet ansaita alustalla.

Royaltit – Opettajien palkkiot katseluminuuteista

Skillsharessa opettajat ansaitsevat rojalteja opiskelijoiden katsomien maksullisten minuuttien perusteella. Alusta varaa 30% kokonaistuloistaan opettajien rojalteihin, pitäen loput 70% komissionaan. Opettajan tulot lasketaan hänen katseluminuuteistaan saadun osuuden perusteella. Esimerkiksi, jos opettajan osuus on 1% alustan kokonaiskatseluminuuteista, hän saa 5% rojalteja. On huomionarvoista, että ilmaisista tunneista tai kurssitrailereista katsotut minuutit eivät kerrytä tuloja.

Viittauspalkkiot – Lisätulo uusista tilauksista

Toinen tulonlähde Skillsharessa on viittauspalkkio, joka perustuu uusien tilaajien hankkimiseen Skillshare-alustalle. Opettajat saavat ainutlaatuisen viittauslinkin, jonka avulla he voivat markkinoida kurssejaan ja houkutella uusia tilaajia. Jokaisesta tilauksesta opettaja ansaitsee 60% tilaajan ensimmäisestä maksusta. Viittauspalkkiot ovat lisätulo, joka ei ole rajoitettu millään tavalla, ja ne voivat merkittävästi lisätä opettajan tuloja Skillsharessa.

Tulonmuodostuksen strategiat ja potentiaali

Nämä kaksi tulonmuodostusmenetelmää Skillsharessa – rojaltit ja viittauspalkkiot – tarjoavat opettajille mahdollisuuden ansaita sekä aktiivisesti että passiivisesti. Opettajan kokonaistulot riippuvat sekä maksettujen katseluminuuttien määrästä että markkinointiponnisteluista. Huippuopettajat voivat ansaita yli 100 000 dollaria vuodessa, kun taas keskimääräiset opettajat tienaavat noin 2000 dollaria kuukaudessa, mikä osoittaa, että Skillsharessa on mahdollista ansaita kokopäiväinen toimeentulo löytämällä oikea kohderyhmä ja kasvattamalla yleisöä.

Skillsharen arvo opettajille – Kannattaako panostaa?

Skillshare tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia kurssien luojille, erityisesti luovilta ja liiketoiminnan aloilta. Opettajana voit rakentaa kokonaisen verkko-opetusliiketoiminnan Skillsharen alustalla.

Kasvun mahdollisuudet Skillsharessa –  Aloittelijoista ammattilaisiin

Skillshare on ihanteellinen alusta aloittelijoille, jotka haluavat kasvattaa yleisöään tyhjästä. Se tarjoaa osa-aikaisille opettajille mahdollisuuden ansaita lisätuloja luomalla kursseja ja on loistava lisä täysipäiväisille verkkokurssiyrittäjille, jotka haluavat luoda lisätulonlähteen julkaisemalla olemassa olevia kurssejaan Skillsharessa.

Teknisten alojen haasteet Skillsharessa

Jos taas olet tekniseltä alalta eikä luovalta puolelta, Skillshare ei välttämättä ole sinulle paras vaihtoehto. Skillshare keskittyy vahvasti luoviin aloihin, ja teknisen alan kurssien tarjoajat saattavat kohdata vaikeuksia tavoittaa kohdeyleisönsä tällä alustalla.

Skillsharen rajoitukset ja markkinointiponnistelut

Vaikka Skillshare tarjoaa alustan kurssien jakamiseen, opettajana sinulla on rajoitettu kontrolli. Esimerkiksi et voi tietää opiskelijoidesi sähköpostiosoitteita, ja Skillshare voi poistaa kurssejasi milloin tahansa. Skillsharessa menestyminen vaatii merkittäviä markkinointiponnisteluja opettajalta, ja nämä ponnistelut voisi myös suunnata oman verkkosivuston kurssien markkinointiin.