Spotify for Podcasters arvostelu ja kokemuksia

Spotify for Podcasters logo

Arvostelu:

Spotify for Podcasters on suosittu alusta, joka tarjoaa podcast-luojille työkalut sisällön luomiseen, editointiin, julkaisuun ja rahastamiseen ilman kustannuksia. Käyttäjät voivat ansaita rahaa tilauksilla, lahjoituksilla ja mainoksilla, joista Spotify perii tietyn prosenttiosuuden. Alusta tukee äänitystä ja julkaisua sekä webissä että mobiilisovelluksessa, ja se tarjoaa analytiikkatyökalut ohjelman suorituskyvyn seuraamiseen. Vaikka Spotify for Podcasters on erinomainen väline ohjelman levittämiseen Spotifyn laajassa kuuntelijaverkostossa, suositellaan myös sisällön jakamista useilla alustoilla ja oman verkkosivuston käyttöä lisäämään uskottavuutta ja monipuolistamaan rahastamismahdollisuuksia.

Hinta (Alkaen): Ilmainen

Mikä on Spotify for Podcasters?

Spotify for Podcasters on alusta, joka tarjoaa kattavat työkalut podcastien luomiseen, jakeluun ja kasvattamiseen. Se on suunniteltu sekä aloittelijoille että ammattilaisille, ja kaikki palvelut ovat käyttäjille ilmaisia. Alusta mahdollistaa rajattoman hostingin ja podcastien jakelun kaikkialle, tarjoten samalla mahdollisuuden hyödyntää äänitys-, editointi-, analytiikka-, fanien sitouttamis- ja rahastustyökaluja.

Jos sinulla on jo podcast, voit säilyttää nykyisen hosting-palvelusi ja hyödyntää silti Spotifyn tarjoamia ilmaisia kasvutyökaluja, kuten analytiikkaa ja fanien sitouttamista. Spotify for Podcasters auttaa ymmärtämään yleisöäsi paremmin tarjoamalla tietoja, jotka auttavat mittaamaan kasvua ja oppimaan lisää kuuntelijoistasi.

Alusta tarjoaa myös fanien sitouttamistyökaluja, kuten Q&A-osiota ja kyselyitä, joiden avulla miljoonat Spotifyn käyttäjät voivat vuorovaikuttaa suoraan jaksojesi kanssa. Lisäksi voit ladata videoita, jotta fanisi voivat nauttia jaksoistasi joko kuunnellen tai katsellen Spotifyssa.

Spotify for Podcasters tarjoaa myös mahdollisuuksia ansaita rahaa podcastingilla, riippumatta yleisösi koosta. Tarjolla on erilaisia mainos- ja fanien rahastamismahdollisuuksia, jotka on suunniteltu tukemaan luovaa visiotasi.

Spotify for Podcasters on monipuolinen alusta, joka tukee podcastien luojia kaikissa vaiheissa – alkaen uuden podcastin perustamisesta sen kasvattamiseen ja yleisön sitouttamiseen, aina rahastamiseen asti.

Spotify for Podcasters:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Mahdollisuus räätälöidä podcast-sivusi Spotifyssa, mikä antaa sinulle mahdollisuuden ohjata uudet kuuntelijat parhaaseen aloitusjaksoosi ja suositella muita sisältöjä Spotifyssa.
 • Yksinoikeudelliset näkemykset siitä, miten podcastisi löydetään Spotifyssa käyttäen vaikutelma-analytiikkaa, mikä auttaa ymmärtämään paremmin podcastisi näkyvyyttä ja kuuntelijoidesi käyttäytymistä.
 • Lisää tapoja sisällön rahastamiseen Spotify for Podcastersin kautta, tarjoten useita vaihtoehtoja ansaintamahdollisuuksien hyödyntämiseen.
 • Ammattimaiset äänitystyökalut saatavilla missä ja milloin tahansa, mahdollistaen laadukkaan äänityksen suoraan puhelimesta, tabletista tai tietokoneesta.
 • Luovuuden vapaus uusien podcast-formaattien, kuten Video Podcasts ja Music and Talk -ohjelmien, avulla, jotka mahdollistavat tarinasi kertomisen ja syvemmän yhteyden luomisen fanien kanssa uudella tavalla.
 • Äänitehosteiden käyttö mobiilisovelluksessa, joka muuttaa jokapäiväisen ympäristösi podcast-studioksi äänenparannus- ja melunvaimennusteknologian avulla, varmistaen parhaan mahdollisen äänenlaadun.

Plussat

 • Palvelu on täysin ilmainen, mikä erottaa sen suurista kilpailijoista kuten Buzzsprout ja Podbean.
 • Mahdollistaa rajattoman hostingin, antaen sinun isännöidä niin monta jaksoa kuin haluat ilman todellisia rajoituksia jaksojen pituudelle.
 • Jakelupalvelut eri sovelluksiin, vaikka Spotifyn omistuksen myötä vaaditaankin RSS-syötteen manuaalista aktivointia kullekin alustalle.
 • Vankat analytiikkatyökalut tarjoavat paljon tietoa yleisöstäsi, mukaan lukien kokonaissoitot, uniikit kuuntelukerrat ja arvioitu yleisön koko.
 • Helppo rahastaminen, jossa on vaihtoehtoja näyttöjen ansaitsemiseen heti alusta alkaen, mukaan lukien yhteyden muodostaminen Stripeen lahjoitusten ja tilausten asettamiseksi.

Miinukset

 • Spotify ottaa 30% leikkauksen kaikista mainostuloista, ja on mahdollista, että tulevaisuudessa otetaan käyttöön leikkaus myös maksetuista tilauksista.
 • Rajoituksia sille, kuinka paljon voit äänittää ja ladata kerrallaan, mikä voi olla haaste pidempien jaksojen tai suurempien tiedostomuotojen kanssa työskenteleville.
 • Äänitystyökalut eivät ole parhaimmasta päästä, erityisesti ryhmäpuheluissa saatat joutua harkitsemaan muita ratkaisuja.

Spotify for Podcasters – Uusi Koti podcast-luojille

Spotify on muuttunut pelkästä musiikin suoratoistopalvelusta kattavaksi audioekosysteemiksi, joka yhdistää luomisen ja kuluttamisen saumattomasti. Spotify for Podcasters on terminaatio, joka kuvastaa tätä yhteyttä.

Heinäkuussa 2022, 44% kaikista podcasteista isännöitiin Anchorin (nykyisin Spotify for Podcasters) kautta, mikä tekee alustasta houkuttelevan mainostajille runsaan mainospaikkavarannon ansiosta. Vaikka mainostulot ilahduttavat sijoittajia, Spotify ei valitettavasti tarjoa podcast-luojille parhaita työkaluja äänenlaadun parantamiseen. Musiikkilabelien kanssa neuvotteluvaraa on vähän, joten Spotify pyrkii kasvattamaan katettaan podcast-mainosten kautta.

Miksi Anchor uudelleenbrändättiin Spotify for Podcastersiksi?

Spotify pyrki hälventämään Anchorin mainetta. Anchor oli ensimmäinen yhdistetty podcastin luonti- ja isännöintipalvelu, joka mahdollisti sisällön luomisen, editoinnin ja julkaisemisen Spotifyssa ja sen ulkopuolella. Anchor oli erinomainen alusta uusille podcast-luojille, jotka halusivat kokeilla podcastingia ennen taloudellisen panostuksen tekemistä.

Anchorilla oli kuitenkin ongelmansa. Ennen vuotta 2021 käyttäjät eivät voineet hallita RSS-syötteitään, mikä esti heitä ymmärtämästä ohjelmansa suorituskykyä kunnolla. Lisäksi alhaisen kynnyksen vuoksi alusta oli altis podcast-piratismille. Spotify osti Anchorin vuonna 2019, mutta ei muuttanut työkalun käyttöliittymää tai turvallisuutta.

Spotify for Podcastersin uudet ominaisuudet

Spotifyn mukaan: ”Meillä on uusi ilme, mutta tarjoamme edelleen samat podcasting-työkalut, joita rakastat.” Logo ja nimi vaihtuivat, mutta lisäominaisuuksia ei ole.

Spotify for Podcasters mobiilisovellus ja jakson Rakentaja

Spotify for Podcasters -sovellus opastaa sinut äänityksestä musiikin lisäämiseen, esikatseluun, julkaisuun ja rahastamisen asettamiseen. Sovellus herättää huolta, sillä se kehottaa äänittämään ja julkaisemaan ennen kuin podcastisi nimi on edes tiedossa.

Äänitiedoston saatavuus mobiilisovelluksesta työpöytäversioon

Spotifyn mobiilisovellus säilyttää äänitiedostosi pilvitallennustilassa. Voit äänittää puhelimen mikrofonilla ja muokata sitä tietokoneella tai muulla laitteella.

Kuinka aloittaa Podcast Spotifyssa ilmaiseksi

Jos olet tottunut käyttämään podcastin editointiohjelmistoja kuten Audacity tai Reaper, Spotify for Podcasters tarjoaa erilaisen käyttökokemuksen. Spotify for Podcasters opastaa sinut läpi äänityksen, leikkaamisen ja podcastin julkaisemisen.

Äänitys Spotify for Podcastersissa

Spotify for Podcastersissa äänität dialogisi tiedostoiksi. Voit käyttää puhelimen mikrofonia, liittää mikrofonin tai äänittää työpöytäversiolla suosimallasi mikrofonilla.

Editointi Spotify for Podcastersissa

Voit joko leikata äänen alku- ja loppuosan tai jakaa äänitiedoston useisiin klippeihin. Jokainen säilytetty klippi siirtyy Spotify for Podcasters -kirjastoosi. Voit järjestellä ääniklipit haluamaasi järjestykseen ja esikatsella jaksoa. Vaikka Spotifyn editointityökalut eivät tarjoa parasta äänenlaatua, voit luoda jakson omalla äänitys- ja editointiohjelmistollasi ja ladata valmiin tiedoston Spotify for Podcastersiin.

Rahastamisen mahdollisuudet Spotify for Podcastersissa

Spotify for Podcasters tarjoaa useita vaihtoehtoja podcastien rahastamiseen. Palvelu mahdollistaa podcast-tilaukset, lahjoitukset ja mainosperusteiset tulovirrat. Maksut vaihtelevat 5,5 prosentista tilauksissa (+ 0,8 prosentin valuutanvaihtomaksu) jopa noin 30 prosenttiin mainoksista.

Podcastisi rahastamisen aloittaminen

Jotta ohjelmasi olisi oikeutettu rahastamiseen ja voisit aloittaa podcastisi rahastamisen, sinun on lisättävä vähintään kaksi jaksoa. Tilastot ja analytiikka sekä jaksojen määrä voivat vaikuttaa tarjolla oleviin rahastamisvaihtoehtoihin. Jos päätät käyttää tilausmallia, sinun on yhdistettävä Stripe-tilisi ja asetettava eri suunnitelmat ja hinnat ohjelmallesi.

Voit tehdä koko podcastistasi ”Premium”-sisältöä tai asettaa vain muutaman jakson yksityisiksi/premium-jaksoiksi.

Lisää joustavuutta rahastamiseen oman verkkosivuston avulla

Jos haluat enemmän joustavuutta rahastamisen suhteen, suosittelemme oman verkkosivuston luomista. Oma verkkotunnus, joka vastaa podcastiasi tai brändiäsi, lisää uskottavuutta. Verkkosivuston avulla on helppo näyttää mainoksia, kerätä lahjoituksia, tilauksia, myydä fanituotteita ja paljon muuta.

Miksi Spotify for Podcasters on niin suosittu?

Spotify for Podcasters (aiemmin Anchor.fm) on suosituin julkaisutyökalu podcast-luoja. Ensinnäkin, sen käyttö on täysin ilmaista. Lisäksi voit äänittää jaksoja suoraan heidän sovelluksissaan (web/mobiili) ja helposti julkaista ohjelmasi Spotifyssa.

Spotify on yksi suosituimmista alustoista podcast-kuuntelijoiden keskuudessa, jopa suositumpi kuin Apple Podcasts Yhdysvalloissa (2022). On vaikea kilpailla niin massiivisen käyttäjäkunnan kanssa.

Yhteenveto – Spotify for Podcasters

Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi, miksi Spotify on niin tärkeä julkaisualusta podcast-luoja. Se on suosituin podcast-isäntä ja yksi suosituimmista podcast-sovelluksista. Podcast-luoja, jotka haluavat kasvattaa ohjelmaansa, luottavat varmasti Spotifyhin.

Siitä huolimatta emme suosittele käyttämään pelkästään Spotifyta. On tärkeää julkaista podcastisi eri alustoilla, omalla podcast-verkkosivustollasi ja mahdollisesti sosiaalisissa verkostoissa. Älä unohda aina aktivoida RSS-syötettäsi Spotify for Podcastersissa, muuten podcastisi ei ole saatavilla muilla alustoilla.

Spotify for Podcasters voi toimia henkilöille, jotka aloittavat uuden podcastin. Voit myös siirtää olemassa olevia ohjelmia muilta podcast-isäntäalustoilta tai yhdistää podcastin, joka isännöidään muualla. Sinun on perustettava uusi tili ja määritettävä ohjelmasi, jotta voit lisätä uusia jaksoja. Tarjolla on useita rahastamisvaihtoehtoja, analytiikkaa ja muuta.