Parhaat webinaarialustat 2024

Webinaarit mahdollistavat asiantuntemuksesi jakamisen laajalle yleisölle, mikä auttaa sinua luomaan suoria yhteyksiä uusiin asiakkaisiin ja syventämään olemassa olevien asiakkaiden kanssa käytävää vuorovaikutusta. Webinaarit eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään sisältöön – sinun on myös kutsuttava ja hallinnoitava osallistujia, järjestettävä verkkotapahtuma, edistettävä reaaliaikaista osallistumista ja mitattava tapahtuman menestystä.

Tässä kohtaa webinaariohjelmistot astuvat kuvaan. Parhaat webinaarialustat auttavat sinua virtaviivaistamaan ja automatisoimaan kaikki webinaarin järjestämiseen liittyvät logistiset toimet, jotta voit keskittyä tietosi jakamiseen yleisöllesi – olitpa sitten pitämässä esittelyä potentiaalisille asiakkaille, vetämässä maksullista työpajaa tai jakamassa parhaita käytäntöjä liidien hankkimiseksi.

Suosituimmat webinaarialustat

Tutun käyttökokemuksen vuoksi
Zoom logo
Zoom on alusta, joka tarjoaa videoneuvottelut, tiimichat, VoIP-puhelut ja webinaarit yhdessä paketissa. Se mahdollistaa tehokkaan yhteistyön, yhdistäen ihmisiä eri toimialoilla ja geografisilla alueilla. Innovatiiviset ratkaisut kokoustiloille ja virtuaalitapahtumille tekevät siitä monipuolisen työkalun nykyaikaiseen työympäristöön.
Automaattisille, ennaltatallennetuille webinaareille
eWebinar logo
eWebinar automatisoi webinaarit, yhdistäen ennaltatallennetun videon ja live-vuorovaikutuksen. Se tarjoaa helppokäyttöisen alustan, joka integroituu sujuvasti suosittuihin sovelluksiin, kuten Zoom ja Slack. eWebinar erottuu live-chatilla, monipuolisilla vuorovaikutusmahdollisuuksilla ja syvällisillä analytiikoilla, tehostaen markkinointia ja asiakaspalvelua ilman lisäresursseja.
Hinta: $84
Ilman turhia lisäominaisuuksia webinaarikokemukseen
Demio logo
Demio on käyttäjäystävällinen webinaarialusta, joka ei tarjoa ilmaista suunnitelmaa, mutta antaa 14 päivän kokeilujakson. Se tukee live-, tallennettuja ja sarjatapahtumia, tarjoten samalla tehokkaat sitouttamis- ja analytiikkatyökalut. Demio on erinomainen valinta teknisesti vähemmän osaaville, tarjoten helpon pääsyn webinaareihin ilman sovelluksen asentamista.
Hinta: $42

Parhaat webinaarialustat 2024

Automaattisille, ennaltatallennetuille webinaareille
Suoratoistoon useisiin palveluihin samanaikaisesti
Sisäänrakennettuun webinaariautomaatioon
Ilman turhia lisäominaisuuksia webinaarikokemukseen
Tutun käyttökokemuksen vuoksi

Mikä on webinaariohjelmisto?

Webinaariohjelmisto on verkossa toimiva alusta, joka mahdollistaa käyttäjille virtuaalisten tapahtumien ja kokousten, kuten webinaarien tai web-konferenssien, isännöinnin ja niihin osallistumisen. Nämä alustat tarjoavat monenlaisia ominaisuuksia, kuten video- ja äänilähetyksiä, näytön jakamista ja interaktiivisia elementtejä, kuten chatin ja kyselyt, jotka helpottavat online-viestintää ja osallistumista. Yritykset, oppilaitokset ja muut organisaatiot käyttävät usein webinaariohjelmistoa esitysten, koulutusten ja muiden tapahtumien isännöimiseen verkossa.

Automaattisille, ennaltatallennetuille webinaareille

eWebinar

Hinta: $84
Arvosana: 8.2/10
eWebinar automatisoi webinaarit, yhdistäen ennaltatallennetun videon ja live-vuorovaikutuksen. Se tarjoaa helppokäyttöisen alustan, joka integroituu sujuvasti suosittuihin sovelluksiin, kuten Zoom ja Slack. eWebinar erottuu live-chatilla, monipuolisilla vuorovaikutusmahdollisuuksilla ja syvällisillä analytiikoilla, tehostaen markkinointia ja asiakaspalvelua ilman lisäresursseja.
 • Interaktiivisuus: Mahdollistaa interaktiivisten webinaarien luomisen, jotka käyttävät ennaltatallennettua videota mutta vaikuttavat ennakoivan katsojien kysymyksiä ja kommentteja.
 • Helppokäyttöisyys: Käyttäjäkokemus on suunniteltu nopeaksi ja ketteräksi, mahdollistaen siirtymisen nollasta täysin toimivaan webinaariin lyhyessä ajassa.
 • Skaalautuvuus: Palvelu on erittäin hyödyllinen niille, jotka tarvitsevat ratkaisuja saumattomaan asiakasmenestykseen, myyntiin/markkinointiin.
 • Räätälöitävyys: Tarjoaa malleja, joiden avulla käyttäjät voivat rakentaa samankaltaisia webinaareja nopeasti ja helposti.
 • Kustannussäästöt: Tarjoaa $125 hyvityksen tilaukseen 30 päivän ilmaisen kokeilujakson jälkeen, jos rekisteröityy määräajassa.
 • Asiakaspalvelun laatu: Eräs käyttäjä koki asiakaspalvelun olevan ala-arvoista, mikä vaikutti negatiivisesti kokemukseen.
 • Lisäkustannukset: Palveluun liittyy lisäkustannuksia, jotka voivat yllättää käyttäjät.
 • Käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen parantamisen tarve: Käyttäjäkokemus koettiin osittain vanhanaikaiseksi ja käyttöliittymää kritisoitiin.

eWebinar on innovatiivinen webinaarialusta, joka muuttaa videot interaktiivisiksi webinaareiksi automatisoiden toistuvat tapahtumat. Se on suunniteltu erityisesti markkinointi- ja asiakaspalvelutiimeille, mahdollistaen skaalautuvuuden ilman lisähenkilöstöä. Alusta tarjoaa ainutlaatuisen live-chat ominaisuuden, joka pitää yhteyden osallistujiin reaaliajassa, ja sen käyttöliittymä on intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen. eWebinar integroituu saumattomasti useisiin suosittuihin työkaluihin, kuten Zoomiin ja Slackiin, tarjoten monipuolisia vuorovaikutusmahdollisuuksia, kuten kyselyitä ja äänestyksiä. Lisäksi sen analytiikkatyökalut tarjoavat kattavaa tietoa webinaarien suorituskyvystä, auttaen parantamaan sisältöä ja lisäämään sitoutumista.

 • Skaalautuva yksityinen chat: Automaattiset, henkilökohtaiset viestit tekevät jokaisesta osallistujasta välittömästi tervetulleen ja mahdollistavat reaaliaikaisen tai myöhäisemmän vastaamisen.
 • Äärettömän joustava aikataulutus: Webinaareja voi tarjota kysynnän mukaan, sopivina toistuvina aikoina, tai antaa mahdollisuuden katsoa tallenteen myöhemmin.
 • Yli 20 esiohjelmoitua vuorovaikutusta: Osallistujat pysyvät kiinnostuneina ja kuulolla lisäämällä erilaisia vuorovaikutuksia videon avainhetkiin.
 • Toiminnalliset analytiikat: Mahdollistaa webinaarien suorituskyvyn seurannan rekisteröinnistä, osallistumisesta, konversiosta ja sitoutumisesta.
 • Brändätyt laskeutumissivut ja widgetit: Mukautettavat rekisteröintisivut ja widgetit vahvistavat brändi-identiteettiä ja helpottavat osallistumista.
 • Saumattomat integraatiot: Mahdollistaa eWebinarin yhdistämisen suosikki CRM:ään, markkinointiautomaatio-ohjelmistoon ja muihin keskeisiin työkaluihin, kuten Slack, Twilio ja Zoom, sekä tuhansiin muihin sovelluksiin Zapierin kautta.
Suoratoistoon useisiin palveluihin samanaikaisesti

Crowdcast

Hinta: $49
Arvosana: 9/10
Crowdcast on intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen alusta live-tapahtumien isännöimiseen. Se tarjoaa selkeän käyttöliittymän, erinomaisen asiakastuen ja laadukkaan lähetyksen, riippuen käyttäjän internet-yhteydestä. Alusta mahdollistaa näytönjakamisen, osallistumisen keskusteluun ja äänestyksiin sekä tapahtumien tallenteiden katselun.
 • Yhteisön rakentaminen ja yleisön kasvattaminen on sujuvaa
 • Helppokäyttöisyys
 • Automaattiset tallenteet
 • Monipuoliset vuorovaikutusmahdollisuudet
 • Erinomainen asiakastuki
 • Rekisteröitymisprosessin ongelmat
 • Laatuongelmat

Crowdcast erottuu markkinoilla sen yksinkertaisuudella ja käyttäjäkeskeisellä suunnittelulla, tarjoten tehokkaan työkalun live-tapahtumien isännöimiseen. Alusta on suunniteltu intuitiiviseksi, mikä tekee tapahtumien luomisesta, hallinnasta ja osallistumisesta vaivatonta. Crowdcastin asiakastuki on saanut kiitosta nopeasta ja henkilökohtaisesta palvelustaan, auttaen käyttäjiä ylittämään tekniset haasteet. Mobiilisovellus tarjoaa kätevän tavan osallistua tapahtumiin liikkeellä ollessa, säilyttäen samalla työpöytäversion toiminnot. Laadukkaat lähetykset vaativat vakaan internet-yhteyden, mutta Crowdcast tarjoaa työkalut teknisten ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ratkaisuun, mikä tekee siitä luotettavan valinnan kaikenkokoisille yleisöille.

 • Helppo ja nopea käyttöönotto: Käyttäjät voivat aloittaa tapahtumien luomisen sekunneissa ilman monimutkaisia asetuksia, yhdellä URL-osoitteella, ilman tarvetta ladata ohjelmistoja.
 • Vertaansa vailla oleva sitouttaminen: Interaktiiviset Q&A-osiot, chat ja äänestykset luovat todellista keskustelua. HD-laatuisen suoratoiston kautta käyttäjät voivat kutsua osallistujia ruudulle ja lähettää tapahtumia suorana esimerkiksi Facebook Liveen, Periscopeen ja YouTube Liveen.
 • Liiketoiminnan kasvattamisen työkalut: Käyttäjät voivat seurata suorituskykyä edistyneiden analytiikkatyökalujen avulla, kommunikoida osallistujien kanssa sovelluksen sisäisillä sähköposteilla ja yhdistää yli 500 suosikki työkaluaan Zapierin kautta.
 • Monipuoliset tapahtumatyypit: Mahdollistaa live-show’t, Q&A-tilaisuudet, haastattelut, konferenssit, webinaarit ja muut tapahtumat, jotka kasvattavat yleisöä.
 • Laaja-alainen yhteisöllisyys: Tarjoaa alustan, jossa yleisö voi osallistua aktiivisesti keskusteluun, mikä tekee tapahtumista interaktiivisempia ja yhteisöllisempiä.
 • Joustavat maksuvaihtoehdot: Mahdollistaa sekä ilmaisten että maksullisten tapahtumien järjestämisen, mukaan lukien joustavat lippuvaihtoehdot ja integraatiot maksupalveluihin.
Sisäänrakennettuun webinaariautomaatioon

BigMarker

Arvosana: 9.4/10
BigMarker on monipuolinen webinaarialusta, joka tarjoaa laajan valikoiman markkinointiominaisuuksia ja integraatioita. Alusta mahdollistaa tarjousten esilatauksen, jatkomarkkinoinnin ja mukautetun sisällön hyödyntämisen. Lisäksi sen laajat integraatiot tehostavat tapahtumien hallintaa ja markkinointia, tarjoten käyttäjille joustavia työkaluja yleisön sitouttamiseen.
 • Täysin pilvipohjainen alusta
 • Laaja valikoima ominaisuuksia
 • Hyvät integraatiot
 • Monipuoliset webinaarivaihtoehdot
 • Live-studio-ominaisuudet
 • Rajoitetut syvät integraatiot
 • Webinaarisivujen mobiiliresponsiivisuus
 • Suoratoiston laatu rajoitetulla internet-yhteydellä

BigMarker on innovatiivinen webinaarialusta, joka on suunniteltu erityisesti koulutuslaitosten ja yritysten tarpeisiin, tarjoten kattavan valikoiman markkinointiominaisuuksia ja integraatioita. Alusta tukee tarjousten esilatausta, mukautettua sisältöä ja tehokasta jatkomarkkinointia, mikä auttaa parantamaan osallistujien sitoutumista ja konversioasteita. BigMarkerin integraatiot kattavat laajan kirjon sähköpostimarkkinointityökaluja, CRM-järjestelmiä ja muita alustoja, mukaan lukien Zapier, mikä mahdollistaa yli 1 000+ sovelluksen kanssa integroinnin. Tämä tekee BigMarkerista erittäin monipuolisen työkalun tapahtumien markkinointiin ja hallintaan, tarjoten käyttäjille mahdollisuuden luoda, markkinoida ja hallita webinaareja ja virtuaalitapahtumia tehokkaasti.

 • Ei vaadi latauksia: BigMarkerin webinaarit toimivat suoraan selaimessa, mikä tekee osallistumisesta helppoa ilman tarvetta ladata ohjelmistoja.
 • Monipuoliset webinaarityypit: Mahdollisuus luoda rajattomasti live-, toistuvia, automatisoituja ja kysynnän mukaan saatavia webinaareja.
 • Räätälöitävät laskeutumissivut: Yli 15 mallipohjaa brändättyjen laskeutumissivujen rakentamiseen, jotka on suunniteltu maksimoimaan rekisteröitymisten määrä.
 • Kattavat integraatiot: Saumaton yhteistyö suosittujen CRM- ja markkinointiautomaatiojärjestelmien kanssa, mikä tehostaa tietojen keräämistä ja hyödyntämistä.
 • Interaktiiviset ominaisuudet: Kyselyt, äänestykset ja kysymys & vastaus -sessiot tekevät webinaareista vuorovaikutteisia ja sitouttavia.
 • Syvälliset analytiikkatyökalut: Tarjoaa kattavat analytiikkatyökalut ja raportit, jotka auttavat ymmärtämään osallistujien sitoutumista ja optimoimaan tulevia webinaareja.
Ilman turhia lisäominaisuuksia webinaarikokemukseen

Demio

Hinta: $42
Arvosana: 9.8/10
Demio on käyttäjäystävällinen webinaarialusta, joka ei tarjoa ilmaista suunnitelmaa, mutta antaa 14 päivän kokeilujakson. Se tukee live-, tallennettuja ja sarjatapahtumia, tarjoten samalla tehokkaat sitouttamis- ja analytiikkatyökalut. Demio on erinomainen valinta teknisesti vähemmän osaaville, tarjoten helpon pääsyn webinaareihin ilman sovelluksen asentamista.
 • Live, toistuvat ja automatisoidut webinaarit mahdollistavat monipuolisen ja joustavan webinaarien järjestämisen.
 • Mukautettavat kysymykset rekisteröintisivulla mahdollistavat tärkeän tiedon keräämisen osallistujilta jo ennen webinaaria.
 • Kuvien lisääminen live-tarjouksiin tehostaa visuaalista markkinointia webinaarin aikana.
 • Automatisoitujen tapahtumien aikataulutetut laukaisijat tarjoavat mahdollisuuden luoda dynaamisia ja osallistavia kokemuksia ilman jatkuvaa isännän läsnäoloa.
 • Jatkuva osallistumisen ja keskittymisen seuranta antaa arvokasta tietoa osallistujien sitoutumisesta ja mahdollistaa webinaarien optimoinnin.
 • Rekisteröintisivun ulkoasua ei voi muuttaa, mikä rajoittaa brändäyksen ja personoinnin mahdollisuuksia.
 • Live-huoneen ulkoasua osallistujille ei voi muuttaa, mikä voi vaikuttaa webinaarin visuaaliseen ilmeeseen ja käyttäjäkokemukseen.
 • Kysymyksiä ei voi esittää toiston aikana, mikä rajoittaa vuorovaikutusta ja osallistumista tallennettujen webinaarien aikana.

Demio on visuaalisesti miellyttävä ja helppokäyttöinen webinaarialusta, joka tarjoaa 14 päivän kokeilujakson ilman ilmaista suunnitelmaa. Alusta mahdollistaa live-, tallennettujen ja sarjatapahtumien järjestämisen 20 osallistujalle, sisältäen monipuoliset sitouttamis- ja analytiikkatyökalut. Demion käyttöliittymä on intuitiivinen, ja se toimii pilvessä, mikä poistaa tarpeen ladata sovelluksia. Asiakastuki on ensiluokkaista, ja premium-suunnitelma tarjoaa etuoikeutetun tuen ja omistautuneen tilinhoitajan. Vaikka Demio on hintansa arvoinen tarjoten HD-videolähetyksiä ja brändäysmahdollisuuksia, sen puutteet, kuten rajoitetut sähköpostimukautukset, voivat olla haittapuoli pienemmille toimijoille.

 • Reaaliaikainen chat, jossa isännät voivat merkitä erityisiä kysymyksiä omistettua Q&A-varten, käyttää hymiöitä ja @-mainintoja keskustelun edistämiseksi.
 • Äänestykset, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen palautteen keräämisen osallistujilta.
 • Arvokkaiden ja ladattavien resurssien tarjoaminen, jotka ovat relevantteja sisällöllesi ja laajentavat webinaarisi arvoa.
 • Esitysmateriaalien, kuten diojen ja videoiden, lataus ennen istuntoasi pitääkseen yleisösi uppoutuneena sisältöösi.
 • Vieraiden esittelijöiden ja/tai moderaattorien lisääminen, jotka voivat hallita chattia ja tapahtumamateriaaleja.
 • Ammattimainen ulkonäkö virtuaalitaustoilla, jotka voidaan mukauttaa yrityksesi logolla, iskulauseella tai upeilla visuaaleilla, jotka heijastavat brändi-identiteettiäsi.
Tutun käyttökokemuksen vuoksi

Zoom

Arvosana: 9/10
Zoom on alusta, joka tarjoaa videoneuvottelut, tiimichat, VoIP-puhelut ja webinaarit yhdessä paketissa. Se mahdollistaa tehokkaan yhteistyön, yhdistäen ihmisiä eri toimialoilla ja geografisilla alueilla. Innovatiiviset ratkaisut kokoustiloille ja virtuaalitapahtumille tekevät siitä monipuolisen työkalun nykyaikaiseen työympäristöön.
 • Erinomainen suorituskyky
 • Antelias ilmainen versio
 • Kilpailukykyisesti hinnoitellut maksulliset suunnitelmat
 • Rikas ominaisuusvalikoima isännille ja osallistujille
 • Helppokäyttöisyys
 • Liian monet tilaukset ja lisäosat
 • Puutteellinen kommenttien hallinta
 • Zoombombing

Zoom on monipuolinen videoneuvottelualusta, joka on suunniteltu sekä yksityis- että yrityskäyttöön. Se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden järjestää tai osallistua virtuaalikokouksiin, webinaareihin ja live-chatteihin, tukien samanaikaisesti suurta määrää osallistujia. Zoomin helppokäyttöisyys, korkea suorituskyky ja vakaus tekevät siitä suositun valinnan etätyöhön, opetukseen ja sosiaalisiin kokoontumisiin. Sen ilmaisversio tarjoaa perusominaisuuksia, kun taas maksulliset versiot laajentavat toiminnallisuutta lisäominaisuuksilla, kuten pidemmät kokousajat ja lisääntynyt osallistujamäärä. Turvallisuusominaisuudet, kuten salasanasuojaus ja odotushuoneet, lisäävät käyttäjien suojaa, vaikka alusta onkin kohdannut turvallisuuteen liittyviä haasteita.

 • Älykäs kokousten tiivistäminen: Zoom mahdollistaa kokousten tallenteiden nopean kulutuksen korostusten, älykkäiden lukujen, yhteenvedon ja seuraavien askelten avulla, jotka on tehostettu keskusteluanalytiikalla ja aiheen seurantaindikaattoreilla.
 • Monikielinen tuki: Zoomin AI Companion tukee nyt myös espanjaa, japania, ranskaa, saksaa, portugalia, yksinkertaistettua kiinaa ja italiaa, mikä tekee palvelusta entistä saavutettavamman monikielisille tiimeille.
 • Zoom Team Chat: Parantaa tiimin yhteistyötä mahdollistamalla jäsenten tilan ja läsnäolon näkemisen, keskustelujen nostamisen kokouksiksi tai puheluiksi, valkotaulujen jakamisen kanaviin ja kontakteihin.
 • Zoom Whiteboard: Mahdollistaa ideoiden generoinnin ja tiimin brainstormingin interaktiivisilla, jaettavilla online-valkotauluilla, joita voidaan käyttää sekä Zoom-kokousten aikana että niiden ulkopuolella.
 • Zoom Phone: Pilvipohjainen VoIP-puhelinpalvelu, joka tarjoaa innovatiivisia ominaisuuksia, kuten videovoicepostin, live-puheluiden tekstityksen ja puhelinassistentin, tarjoten käyttäjille globaalin kattavuuden.
 • Käännetyt tekstitykset kokouksissa: Uusi ominaisuus Zoom-tilille, joka auttaa poistamaan kielimuureja ja edistämään inklusiivisuutta kokouksissa ja webinaareissa, tarjoten käännetyt tekstitykset 12 kielellä.

Webinaariohjelmiston käyttötarkoitukset

Webinaariohjelmiston hyödyt

Laajemman yleisön tavoittaminen: Webinaariohjelmisto mahdollistaa tapahtumien ja kokousten isännöinnin verkossa, tavoittaen laajemman yleisön.

Webinaariohjelmiston hyödyt

Kuinka valita paras webinaariohjelmisto?

Webinaariohjelmistoa valittaessa on tärkeää harkita, mitkä ominaisuudet ovat liiketoiminnallesi ja yleisöllesi tärkeimpiä. Joitakin keskeisiä harkittavia ominaisuuksia ovat kansainväliset puhelinnumeroihin liittyvät yhteydet globaaleille tiimeille, markkinointityökalut, kuten rekisteröitymislähteet ja toimintakehotukset (CTA), sekä kysymys- ja vastausmahdollisuudet. On myös tärkeää ottaa huomioon ohjelmiston hinta ja lukea online-arvosteluja saadaksesi käsityksen sen laadusta ja tehokkuudesta. Lopulta paras webinaariohjelmisto riippuu kuitenkin yrityksesi erityistarpeista ja tavoitteista.

Välttämättömät ominaisuudet

Vertaile hintoja

Webinaariohjelmiston hinnat voivat vaihdella suuresti, joissakin vaihtoehdoissa on tarjolla ilmaisia suunnitelmia ja toiset veloittavat satoja dollareita kuukaudessa. Webinaariohjelmiston hinta perustuu yleensä osallistujien määrään ja suunnitelmaan sisältyviin ominaisuuksiin.

Suunnitelmat ovat yleensä joko maksu käytön mukaan tai tilauspohjaisia. Maksu käytön mukaan -suunnitelmissa veloitetaan maksu per webinaari, kun taas tilauspohjaisissa suunnitelmissa tarjotaan tietty määrä webinaareja kuukaudessa kiinteällä maksulla. Jotkut webinaariohjelmistot tarjoavat myös vuosisuunnitelmia, jotka voivat tarjota alennettua hintaa verrattuna kuukausitilauksiin.

Tietyn ”hyvän hinnan” määrittäminen webinaariohjelmistolle on vaikeaa, sillä se riippuu käyttäjän erityistarpeista ja budjetista. Käyttäjien tulisi yleensä odottaa maksavansa enemmän suunnitelmista, joissa on enemmän osallistujia ja edistyneempiä ominaisuuksia.

Käyttäjät saattavat haluta harkita kalliimpaa vaihtoehtoa, jos he aikovat isännöidä suuren määrän webinaareja tai tarvitsevat edistyneitä ominaisuuksia, kuten integrointia muihin työkaluihin tai mukautettua brändäystä. Toisaalta käyttäjät, joilla on vähemmän volumea tai perustarpeita, saattavat löytää sopivia vaihtoehtoja edullisemmasta hintapisteestä. On tärkeää, että käyttäjät arvioivat tarpeensa huolellisesti ja vertailevat eri suunnitelmia ja hinnoitteluvaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä.

Pyydä esittely (Demo)

On tärkeää testata webinaarialustoja ennen ostopäätöksen tekemistä, sillä monet tarjoajat vaativat vuoden mittaisen sopimuksen. Pyydä live-esittelyä ja ilmaista kokeilua saadaksesi käsityksen alustasta ja sen tarjoamasta asiakaskokemuksesta. Valitsemasi webinaarialustan tulisi tarjota ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka ovat linjassa tavoitteidesi ja strategioidesi kanssa. Sen tulisi myös olla intuitiivinen sekä sinulle että osallistujillesi.

Etsi ominaisuuksia, kuten rekisteröityminen ja maksuintegraatio, mukautettavat kyselyt, automatisoidut seurantaviestit, diojen ja videoiden jakaminen sekä suoratoistomahdollisuudet. Testaamalla näitä ominaisuuksia voit määrittää, onko webinaarialusta oikea valinta organisaatiollesi.

Webinaarin laitteiston asetukset

Webinaaria isännöidessä on muutamia avainlaitteita, jotka voivat varmistaa sujuvan ja onnistuneen tapahtuman. Web-kamerasta ja headsetistä esitysohjelmistoon ja luotettavaan tietokoneeseen, nämä työkalut voivat auttaa sinua yhdistämään yleisöösi ja tarjoamaan ammattimaisen kokemuksen. 

Kuinka käyttää webinaariohjelmistoa tehokkaasti

Saadaksesi kaiken irti webinaariohjelmistostasi, on muutamia keskeisiä seikkoja, joita kannattaa harkita. Yleisön tutkimisesta ja tapahtumasi markkinoinnista osallistujien sitouttamiseen ja webinaarin jälkeiseen seurantaan, nämä vinkit voivat auttaa sinua käyttämään webinaariohjelmistoasi tehokkaasti yhteyden luomiseen yleisöösi ja onnistuneen tapahtuman toimittamiseen:

Suosituimmat ohjelmat

Tutun käyttökokemuksen vuoksi
Zoom logo
Zoom on alusta, joka tarjoaa videoneuvottelut, tiimichat, VoIP-puhelut ja webinaarit yhdessä paketissa. Se mahdollistaa tehokkaan yhteistyön, yhdistäen ihmisiä eri toimialoilla ja geografisilla alueilla. Innovatiiviset ratkaisut kokoustiloille ja virtuaalitapahtumille tekevät siitä monipuolisen työkalun nykyaikaiseen työympäristöön.
Automaattisille, ennaltatallennetuille webinaareille
eWebinar logo
eWebinar automatisoi webinaarit, yhdistäen ennaltatallennetun videon ja live-vuorovaikutuksen. Se tarjoaa helppokäyttöisen alustan, joka integroituu sujuvasti suosittuihin sovelluksiin, kuten Zoom ja Slack. eWebinar erottuu live-chatilla, monipuolisilla vuorovaikutusmahdollisuuksilla ja syvällisillä analytiikoilla, tehostaen markkinointia ja asiakaspalvelua ilman lisäresursseja.
Hinta: $84
Ilman turhia lisäominaisuuksia webinaarikokemukseen
Demio logo
Demio on käyttäjäystävällinen webinaarialusta, joka ei tarjoa ilmaista suunnitelmaa, mutta antaa 14 päivän kokeilujakson. Se tukee live-, tallennettuja ja sarjatapahtumia, tarjoten samalla tehokkaat sitouttamis- ja analytiikkatyökalut. Demio on erinomainen valinta teknisesti vähemmän osaaville, tarjoten helpon pääsyn webinaareihin ilman sovelluksen asentamista.
Hinta: $42

Usein kysytyt kysymykset

Webinaari on verkkoseminaari, joka mahdollistaa tietojen ja ajatusten jakamisen reaaliaikaisesti internetin välityksellä. Se on interaktiivinen tapahtuma, jossa esittäjä tai esittäjät voivat esitellä materiaaliaan, kuten esityksiä, videoita ja dokumentteja, samalla kun yleisö voi osallistua keskusteluun, esittää kysymyksiä ja antaa palautetta. Webinaarit ovat tehokas työkalu etäopetukseen, yritysten koulutuksiin, tuote-esittelyihin ja asiantuntijoiden luentoihin, tarjoten osallistujille mahdollisuuden oppia ja verkostoitua mukavasti omasta sijainnistaan käsin.

Webinaarialusta on ohjelmisto tai palvelu, joka mahdollistaa webinaarien järjestämisen ja hallinnoinnin internetissä. Se tarjoaa työkalut webinaarin isännöimiseen, mukaan lukien videolähetykset, äänilähetykset, diaesitykset ja interaktiiviset toiminnot, kuten kyselyt, kysymys- ja vastausosiot sekä reaaliaikainen chat. Alustat voivat myös tarjota ominaisuuksia webinaarin suunnitteluun, osallistujien rekisteröintiin, markkinointiin ja analytiikkaan, mikä auttaa järjestäjiä saavuttamaan yleisönsä tehokkaasti ja mittaamaan tapahtuman menestystä.

Webinaari toimii siten, että järjestäjä luo ja suunnittelee tapahtuman webinaarialustalla, määrittäen päivämäärän, ajan ja sisällön. Osallistujat rekisteröityvät webinaariin etukäteen saaden linkin, jonka kautta he voivat liittyä tapahtumaan määrättynä aikana. Webinaarin aikana esittäjä jakaa tietoa käyttäen ääntä, videota ja esitysmateriaaleja, kun taas osallistujat voivat vuorovaikuttaa esittäjän ja toistensa kanssa chatin, kysymysten ja kyselyiden kautta. Webinaarit voivat olla joko suoria lähetyksiä tai etukäteen tallennettuja esityksiä, jotka tarjoavat joustavuutta sekä järjestäjille että osallistujille.

Osallistuaksesi webinaariin, sinun tulee ensin rekisteröityä tapahtumaan, yleensä järjestäjän tarjoaman linkin kautta. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostitse vahvistuksen ja linkin, jota klikkaamalla pääset liittymään webinaariin määrättynä aikana. Varmista, että tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi on vakaa internet-yhteys ja että olet ladannut tarvittavan ohjelmiston tai sovelluksen, jos webinaarialusta sitä vaatii. Liityttyäsi webinaariin voit seurata esitystä, esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun muiden osallistujien kanssa.