Parhaat chatbotit 2024

Chatbotit ovat kehittyneitä ohjelmistoja, jotka simuloivat ihmiskeskusteluja, tarjoten käyttäjille mahdollisuuden kommunikoida verkkopalveluiden kanssa käyttäen luonnollista kieltä. Ne ovat olennainen osa nykyaikaista digitaalista asiakaspalvelua, markkinointia ja myyntiä, mahdollistaen yrityksille monenlaisten tehtävien automatisoinnin.

Markkinat tarjoavat laajan valikoiman chatbot-ratkaisuja, joissa on erilaiset ominaisuudet ja hintapisteet, mikä voi tehdä oikean vaihtoehdon valinnasta haastavaa. Tämän vuoksi asiantuntija on analysoinut alalla toimivat johtavat chatbot-tarjoajat, jotta yritykset voivat helpommin löytää juuri heidän tarpeisiinsa sopivimman chatbotin.

Suosituimmat chatbotit

Paras virtaukseen perustuva ja yksinkertainen chatbot
ChatBot logo
ChatBot tarjoaa yrityksille työkalun automatisoida asiakaspalvelu ja myynnin liidien generointi. Sen avulla voi luoda käyttäjäystävällisiä chatbotteja ilman koodaustaitoja, tarjoten valmiita malleja, dynaamisia vastauksia ja integraatioita. ChatBot parantaa asiakastukea ja on ihanteellinen keskisuurille ja suurille yrityksille, jotka haluavat parantaa asiakaskokemusta.
Hinta: 52$/kk
Paras tekoälybotin avulla laadukkaiden liidien keräämiseen
Drift logo
Drift on edistynyt asiakasvuorovaikutusohjelmisto, joka on suunniteltu suurille tiimeille koko myyntiputken laajuudessa. Se tarjoaa monipuolista asiakastukea live-chatin ja Drift Insider -yhteisön kautta, joka sisältää kursseja ja videoita. Drift sopii parhaiten suurille yrityksille, jotka tarvitsevat kattavia chatbot- ja keskustelumarkkinointiratkaisuja.
Hinta: Ota yhteyttä
Paras chatbot mukauttamiseen
Intercom logo
Intercomin chatbot tarjoaa käyttäjäystävällisen ja monipuolisen ratkaisun asiakaspalveluun, vaikka sen korkea hinta ja monimutkaisuus voivat olla haasteita. Ohjelmisto on kuitenkin luotettava, bugivapaa ja helppo navigoida, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon yritysten asiakaspalvelun tehostamiseen.
Hinta: $39/kk

Parhaat chatbotit 2024

- LivePerson:
Paras monikanavaviestintään
- Intercom:
Paras chatbot mukauttamiseen
- ChatBot:
Paras virtaukseen perustuva ja yksinkertainen chatbot
- Drift:
Paras tekoälybotin avulla laadukkaiden liidien keräämiseen
- ProProfs Chatbot:
Paras esikeskustelulomakkeille laadukkaiden liidien keräämiseen

Miksi yrityksesi tarvitsee chatbotteja

Chatbotit ovat muuttaneet tapaa, jolla yritykset vuorovaikuttavat asiakkaidensa kanssa, tarjoten merkittäviä kustannussäästöjä ja tehokkuutta. Ne kykenevät käsittelemään suuria määriä asiakaskyselyitä nopeasti, mikä vähentää perinteisen asiakaspalvelun tarvetta ja siihen liittyviä kuluja. AI:n ja kontekstuaalisen tuen avulla chatbotit tarjoavat personoituja kokemuksia, parantaen asiakastyytyväisyyttä ja syventäen asiakassuhteita.

Analytiikan ja datan hyödyntäminen mahdollistaa yrityksille tarkemman ymmärryksen asiakaskäyttäytymisestä, mikä edistää parempia liiketoimintapäätöksiä ja myynnin kasvua. Chatbotit eivät ainoastaan vastaa peruskysymyksiin vaan myös tehostavat liidien generointia ja kvalifiointia, ohjaten keskusteluja kohti korkeampia muunnossuhteita ja tehokkaampaa asiakasvuorovaikutusta.

Monipuolisten sovellustensa ansiosta chatbotit palvelevat laajasti eri toimialoja, mukaan lukien terveydenhuolto, pankkitoiminta, koulutus ja vähittäismyynti. Ne tarjoavat räätälöityjä ratkaisuja eri tarpeisiin, tehostaen markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua. Tämä teknologia ei ainoastaan säästä aikaa ja resursseja, vaan myös avaa uusia mahdollisuuksia asiakaskokemuksen parantamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

Paras monikanavaviestintään

LivePerson

Hinta: Pyydä tarjous
Arvosana: 8.4/10
LivePerson tarjoaa monipuolisen chat- ja viestintäalustan, joka yhdistää edistykselliset AI-ominaisuudet ja syvällisen analytiikan parantamaan asiakaskokemusta. Sen turvallisuusominaisuudet takaavat korkeimman tason tietoturvan, tehden siitä luotettavan valinnan yrityksille, jotka haluavat tehostaa asiakasvuorovaikutuksiaan turvallisesti.
 • Helppokäyttöisyys ja intuitiivinen käyttöliittymä tekevät ohjelmasta sujuvan käyttää ja tarjoavat erinomaisia seurantatyökaluja.
 • Asiakastukihenkilöstö on erittäin avulias, aina valmis auttamaan ja saatavilla milloin tahansa.
 • Monipuoliset analytiikkatyökalut mahdollistavat räätälöidyt raportit, jolloin et jää jumiin valmiiden raporttien kanssa.
 • Bottien integrointi, jota voidaan käyttää joko itsenäisesti tai ihmisten agenttien kanssa, lisää palvelun monipuolisuutta.
 • Mahdollisuus hallita useita chattikeskusteluja samanaikaisesti, mikä tehostaa asiakaspalvelua ja vähentää puheluiden ylikuormitusta.
 • Asiakaspalvelun ongelmat, kuten laskutusongelmat tilin sulkemisen jälkeen, ovat aiheuttaneet päänvaivaa käyttäjille.
 • Käyttöliittymän ja toiminnallisuuksien päivitysten puute voi tehdä ohjelmasta vanhentuneen tuntuisen verrattuna muihin vastaaviin ohjelmistoihin.

LivePersonin Conversational Cloud tarjoaa syvällistä analytiikkaa, joka kattaa keskeiset keskustelun KPI:t myynnistä asiakaskokemukseen. Mukautettavat raportit, kuten keskustelujen määrä, pituus ja asiakastyytyväisyys, tarjoavat arvokasta tietoa liiketoiminnan päätöksenteolle. LivePersonin alusta integroituu saumattomasti CRM- ja muihin liiketoimintajärjestelmiin, tarjoten kattavan näkymän asiakasvuorovaikutuksiin. Turvallisuus on LivePersonille ensiarvoisen tärkeää, ja sen infrastruktuuri, sovellukset ja käytännöt ovat Fortune 500 -yritysten tarkastamia. Turvallisuusominaisuudet, kuten luottokorttitietojen peittäminen ja AES-salaus, takaavat asiakastietojen suojan ja yrityksen tietoturvan.

 • Mahdollisuus luoda aikataulutettuja toimintoja, kuten OAuth 2.0 -liittyviä uudistusoperaatioita ja aikataulutettuja kutsuja toimintojen lämpimänä pitämiseksi.
 • Toolbelt-kirjasto, joka sisältää joukon asiakkaita ja ominaisuuksia erilaisten tehtävien suorittamiseen, kuten mTLS-pohjaiset pyynnöt, HTTP/HTTPS-pyynnöt ja salaisuuksien hallinta.
 • Salainen varasto (Secret Store), joka mahdollistaa tunnistetietojen ja salaisuuksien turvallisen tallentamisen ja käytön toiminnoissa.
 • Verkkotunnuksen sallimislista (Domain Allowlisting), joka mahdollistaa turvallisen viestinnän toimintojen ja ulkoisten palveluiden välillä.
 • Aikataulutettujen toimintojen joustavuus, joka sallii toimintojen ajoituksen perustuen CRON-lausekkeisiin, tarjoten samalla rajoituksia ja hallintaa aikataulutuksen suhteen.
 • Ulkoisten kutsujen mahdollistaminen, joka laajentaa LivePersonin toimintojen käyttömahdollisuuksia ulkoisten API-kutsujen kautta.
Paras chatbot mukauttamiseen

Intercom

Hinta: $39/kk
Arvosana: 9/10
Intercomin chatbot tarjoaa käyttäjäystävällisen ja monipuolisen ratkaisun asiakaspalveluun, vaikka sen korkea hinta ja monimutkaisuus voivat olla haasteita. Ohjelmisto on kuitenkin luotettava, bugivapaa ja helppo navigoida, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon yritysten asiakaspalvelun tehostamiseen.
 • Intercomin AI-chatbot, Fin, ratkaisee yli 50% asiakaskysymyksistä heti ja tarkasti, mikä mahdollistaa tiimin keskittymisen arvokkaampiin keskusteluihin.
 • Rakennetut turvatoimet varmistavat, että Fin vastaa kysymyksiin ainoastaan tukisisällön perusteella, mikä tekee siitä luotettavan chatbotin.
 • Aktivointi onnistuu minuuteissa ilman koulutusta, konfigurointia tai uusien bottipolkujen luomista, mikä tekee käyttöönotosta vaivatonta.
 • Voimakkaat ja joustavat työnkulut mahdollistavat manuaalisten tehtävien automatisoinnin, parantaen tiimien tehokkuutta.
 • Intercomin alusta tarjoaa monikanavaisen tavoitettavuuden ja monikielisen tuen, mikä laajentaa asiakaspalvelun ulottuvuutta.
 • Intercomin hinnoittelu voi olla jyrkkä pienille yrityksille, mikä tekee siitä kalliin vaihtoehdon aloitteleville yrityksille.
 • Apukeskuksen ja sähköpostiominaisuuksien joissakin osissa on puutteita, kuten dokumenttien muokkausominaisuuksissa, jotka eivät vastaa nykyaikaisia standardeja.
 • Tuki ja palvelu voivat olla hitaita eri aikavyöhykkeillä toimittaessa, mikä voi hidastaa ongelmanratkaisua ja keskustelua reaaliajassa.

Intercom tarjoaa monipuolisen chatbot-ratkaisun, joka erottuu helpon käyttöönoton, laajan ominaisuusvalikoiman ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta. Vaikka ohjelmisto on luotettava ja vapaa bugeista, sen korkea hinta voi olla esteenä, varsinkin kun markkinoilla on edullisempia vaihtoehtoja. Lisäksi Intercomin monipuolisuus ja laajuus saattavat tuntua ylivoimaisilta kokemattomille käyttäjille. Huolimatta näistä haasteista, Intercomin chatbot on reagoiva ja helppokäyttöinen, mikä tekee siitä harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon yrityksille, jotka haluavat parantaa asiakaskokemustaan ja tehostaa asiakaspalveluaan.

 • Välitön ongelmien ratkaisu: Fin, Intercomin tekoälypohjainen chatbot, voi ratkaista yli 50% asiakastukikysymyksistä välittömästi ja tarkasti.
 • Tiimin tehokkuuden lisääminen: AI-chatbot vähentää merkittävästi tukipyyntöjen määrää, jolloin tiimi voi keskittyä arvokkaampiin keskusteluihin.
 • Käyttöönotto minuuteissa: Intercomin AI-chatbotin voi ottaa käyttöön nopeasti ilman monimutkaista konfigurointia tai koulutusta.
 • Automaatio toistuvien tehtävien hallintaan: Voimakkaat ja joustavat työnkulut mahdollistavat manuaalisten tehtävien, kuten reitityksen ja keskustelujen päättämisen, automatisoinnin.
 • Monikanavainen tuki: Intercom tukee asiakaskommunikaatiota monilla eri kanavilla ja kielillä, tarjoten kattavan tukikokemuksen.
 • Räätälöitävissä oleva viestintä: Täysin muokattavissa olevan suunnittelunsa ansiosta Intercomin viestintäalusta voidaan räätälöidä vastaamaan brändin ja liiketoiminnan tarpeita.
Paras virtaukseen perustuva ja yksinkertainen chatbot

ChatBot

Hinta: 52$/kk
Arvosana: 9/10
ChatBot tarjoaa yrityksille työkalun automatisoida asiakaspalvelu ja myynnin liidien generointi. Sen avulla voi luoda käyttäjäystävällisiä chatbotteja ilman koodaustaitoja, tarjoten valmiita malleja, dynaamisia vastauksia ja integraatioita. ChatBot parantaa asiakastukea ja on ihanteellinen keskisuurille ja suurille yrityksille, jotka haluavat parantaa asiakaskokemusta.
 • Helppo käyttöönotto ja kehitys: Käyttäjät arvostavat alustan intuitiivisuutta ja käyttäjäystävällisyyttä, mikä mahdollistaa nopean pääsyn tarvittavaan tietoon.
 • Automaattiset vastaukset: Automaattiset vastaukset mahdollistavat asiakkaiden saavan nopeasti tarvitsemansa tiedon ilman odotusaikoja, mikä on hyödyllistä usein kysyttyjen kysymysten ja vähemmän monimutkaisten tehtävien tehokkaassa käsittelyssä.
 • Laaja ominaisuusvalikoima: Palvelu tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, kuten luonnollisen kielen käsittelyn, mukautettavat viestipohjat ja analytiikan tuottamisen, jotka mahdollistavat asiakaspalvelun personoinnin ja toimintojen virtaviivaistamisen.
 • Seamless integration: Käyttäjät ovat kiitelleet palvelun integraatiokykyä eri alustojen ja verkkosivustojen kanssa, mikä parantaa käyttöliittymää ja tekee verkkosivustoista interaktiivisempia ja käyttäjäystävällisempiä.
 • Kustannussäästöt: Palvelu vähentää tarvetta useille tukihenkilöille, mikä auttaa säästämään kustannuksia ja optimoimaan resurssien käyttöä.
 • Rajoitettu kyky käsitellä monimutkaisia kyselyitä: Chatbotin kyky käsitellä monimutkaisia asiakaskyselyitä on rajallinen, mikä voi johtaa vähemmän tyydyttävään asiakaskokemukseen.
 • Puutteellinen henkilökohtaisuus asiakaspalvelussa: Automaattisten vastausten käyttö johtaa usein henkilökohtaisuuden puutteeseen asiakaspalvelussa, jolloin asiakkaat saavat yleisiä automatisoituja vastauksia, jotka eivät välttämättä vastaa heidän yksilöllisiä tarpeitaan tai huolenaiheitaan.
 • Vaikea ja aikaa vievä käyttöönotto: Jotkut käyttäjät ovat kokeneet chatbotin käyttöönoton vaikeaksi ja aikaa vieväksi, mukaan lukien mukauttaminen ja integrointi useille alustoille ja sovelluksille, mikä voi hidastaa sen nopeaa omaksumista yrityksissä, jotka etsivät tehokkaita asiakaspalveluratkaisuja.

ChatBot mahdollistaa yritysten asiakaspalvelun ja myynnin liidien generoinnin automatisoinnin, tarjoten helppokäyttöisen alustan chatbottien luomiseen ilman koodaustaitoja. Käyttäjät voivat hyödyntää valmiita malleja, luoda dynaamisia vastauksia ja integroida botin suosittuihin alustoihin, kuten LiveChat ja Messenger. ChatBot tukee myös ennen myyntiä tapahtuvia tiedusteluja ja parantaa asiakastukea tarjoamalla 24/7 apua monilla kielillä. Se on suunnattu erityisesti keskisuurille ja suurille yrityksille, jotka käsittelevät suuren määrän asiakastiedusteluja, ja se pyrkii parantamaan asiakaskokemusta automatisoimalla perustehtäviä ja personoimalla asiakaskohtaamisia.

 • Automaattinen asiakaspalvelu 24/7: ChatBot tarjoaa välittömiä ja tarkkoja tekoälyn tuottamia vastauksia asiakaskysymyksiin milloin tahansa.
 • Ei vaadi teknisiä taitoja: Voit rakentaa omia chatbotteja alusta alkaen ilman teknisiä taitoja.
 • Oma generatiivinen AI: Mahdollistaa oman suuren kieliä ymmärtävän tekoälymallin luomisen ja käyttöönoton minuuteissa, perustuen yrityksen resursseihin.
 • Monipuolinen koulutusdata: ChatBotia voidaan kouluttaa useista lähteistä, kuten verkkosivustoista, tukikeskuksista tai tekstidokumenteista.
 • Tehokas integraatio: ChatBot integroituu saumattomasti suosittuihin työkaluihin, tuoden uusia ominaisuuksia, työnkulkuja ja automaatioita.
 • Henkilökohtainen asiakaskokemus: ChatBot mahdollistaa vierailijoiden tavoittamisen proaktiivisesti räätälöidyillä tervehdyksillä ja tarjoaa henkilökohtaista palvelua, mikä voi kääntää verkkosivuston vierailut myyntimahdollisuuksiksi.
Paras tekoälybotin avulla laadukkaiden liidien keräämiseen

Drift

Hinta: Ota yhteyttä
Arvosana: 9.3/10
Drift on edistynyt asiakasvuorovaikutusohjelmisto, joka on suunniteltu suurille tiimeille koko myyntiputken laajuudessa. Se tarjoaa monipuolista asiakastukea live-chatin ja Drift Insider -yhteisön kautta, joka sisältää kursseja ja videoita. Drift sopii parhaiten suurille yrityksille, jotka tarvitsevat kattavia chatbot- ja keskustelumarkkinointiratkaisuja.
 • Monipuoliset lyijygenerointi- ja tuottavuustyökalut
 • Kattava raportointi ja suorituskyvyn seuranta
 • Helppokäyttöisyys
 • Laajat integraatiomahdollisuudet
 • Ainutlaatuiset playbook-ominaisuudet
 • Hinta
 • Bugeja ja virheitä

Drift on asiakasvuorovaikutusohjelmisto, joka tarjoaa edistyneitä ominaisuuksia suurille tiimeille myynnin ja markkinoinnin alueilla. Se erottuu kilpailijoistaan tarjoamalla laajan valikoiman integraatioita, käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja erinomaisen asiakastuen. Drift Insider -yhteisö tukee käyttäjiä tarjoamalla yli 400 kurssia ja 1 000 videopätkää. Vaikka Driftin hinta voi olla korkea, sen tarjoama arvo on merkittävä suurille yrityksille, jotka etsivät monipuolista ratkaisua asiakasvuorovaikutukseen ja tiliin perustuvaan markkinointiin. Pienemmille organisaatioille, jotka ovat valmiita investoimaan, Drift voi tarjota kilpailuedun asiakaskokemuksen parantamisessa.

 • GPT-pohjainen haku: Tarjoaa vierailijoille sitoumuksetonta kokemusta vastaamalla tarkasti heidän kysymyksiinsä keräämällä tietoa verkkosivustolta, sisältövarastoista ja lisätyökaluista.
 • Kolmannen osapuolen integraatiot: Mahdollistaa brändin sisällön hyödyntämisen internetistä (tietokannat, arvostelut, ohjekeskukset, videot jne.) ohjaamaan sivuston vierailijoita ostopolulla.
 • Dynaamiset konfiguraatiot: Tarjoaa reaaliaikaisia optimointeja nappuloille ja toiminnoille sivuston vierailijoille luoden yksilöllisiä kokemuksia ja parantaa konversiota datan ja tekoälyn avulla.
 • Ajanvarausmahdollisuus: Drift mahdollistaa sujuvan ajanvarauksen myynti- ja markkinointitiimeille suoraan keskustelun kautta.
 • Kohdennetut viestit: Voit lähettää kohdennettuja viestejä eri ryhmille perustuen URL-osoitteeseen, vieritysprosenttiin tai määriteltyihin segmentteihin.
 • Automaattiset sähköpostiseurannat: Jos keskustelu jää kesken, Drift lähettää automaattisesti sähköpostilla koko keskustelun, mahdollistaen vastaamisen myöhemmin.
Paras esikeskustelulomakkeille laadukkaiden liidien keräämiseen

ProProfs Chatbot

Hinta: $15/kk
Arvosana: 9/10
ProProfs Chat on monipuolinen live chat -ohjelmisto, joka parantaa asiakastyytyväisyyttä, tukitoimintoja ja myynnin mahdollisuuksia. Sen avulla yritykset voivat seurata liidejä ja kommunikoida asiakkaiden kanssa reaaliajassa. Ohjelmisto on helppokäyttöinen, tarjoaa saumattomia integraatioita ja sisältää maksuttoman version rajattomalla kokeiluajalla.
 • Kätevä ja tehokas kommunikointityökalu
 • Parantaa asiakaspalvelun tehokkuutta ja vaikuttavuutta
 • Proaktiivinen sitoutuminen
 • Kustannustehokas
 • Parantaa verkkosivuston sitoutumista
 • Tekniset vaikeudet
 • Rajoitetut mukauttamisvaihtoehdot

ProProfs Chat tarjoaa yrityksille vankan live chat -ratkaisun, joka on suunniteltu lisäämään asiakastyytyväisyyttä, tehostamaan tukitoimintoja ja kasvattamaan myynnin mahdollisuuksia. Ohjelmisto sisältää kattavan valikoiman ominaisuuksia, kuten reaaliaikaisen vierailijoiden seurannan, proaktiiviset chat-kutsut ja tehokkaan chat-reitityksen. Helppokäyttöisyytensä ja erinomaisten integraatiomahdollisuuksiensa ansiosta ProProfs Chat palvelee erikokoisia yrityksiä monilla toimialoilla. Lisäksi se tarjoaa maksuttoman version, joka mahdollistaa ohjelmiston kokeilemisen rajattoman ajan. Perusteellinen tarvearviointi varmistaa, että ProProfs Chat vastaa yrityksesi yksilöllisiä tarpeita, tehostaen asiakaskokemusta ja tukien liiketoiminnan kasvua.

 • Automaattiset tervehdykset ja chatbotit tarjoavat 24/7 tukea, automatisoivat ajanvaraukset ja generoivat liidejä, mikä parantaa asiakaskokemusta ja tehostaa myyntiä.
 • Tietämyskannan integraatio mahdollistaa välittömän tuen, jolloin asiakaspalvelijat voivat vastata kysymyksiin heti kun ne ilmenevät, ja asiakkaat saavat välitöntä tukea.
 • Keskusteluhistorian tallennus mahdollistaa asiakasvuorovaikutusten säilyttämisen ja analysoinnin, mikä parantaa asiakaspalvelun laatua ja ymmärrystä asiakkaan tarpeista.
 • Monikanavainen tuki mahdollistaa yhteydenpidon asiakkaisiin heidän käyttämiensä kanavien, kuten mobiilisovellusten, sähköpostien ja verkkosivustojen kautta, tarjoten joustavaa ja saavutettavaa asiakaspalvelua.
 • Asiakasvuorovaikutusten automaattinen reititys ohjaa keskustelut oikealle osastolle nopeampien ja tarkempien vastausten varmistamiseksi, mikä tehostaa asiakaspalvelua ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.
 • Räätälöinti ja brändäys mahdollistavat chat-ikkunan mukauttamisen yrityksen brändin mukaiseksi, luoden yhtenäisen ja ammattimaisen asiakaskokemuksen.

Chatbotien perusteet ja toimintamekanismit

Chatbot on ohjelma, joka simuloii ihmiskeskustelua teksti- tai puheviestien avulla, mahdollistaen ihmisten vuorovaikutuksen digitaalisten laitteiden kanssa kuin ne kommunikoisivat oikean henkilön kanssa. Chatbotit voivat olla yksinkertaisia ohjelmia, jotka vastaavat yksittäiseen kysymykseen yhdellä rivillä, tai kehittyneitä digitaalisia avustajia, jotka oppivat ja kehittyvät tarjotakseen yhä henkilökohtaisempaa palvelua kerätessään ja käsitellessään tietoa.

Chatbotien toimintaperiaate

Chatbotit toimivat AI:n, automatisoitujen sääntöjen, luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) ja koneoppimisen (ML) avulla. Ne käsittelevät tietoja vastatakseen erilaisiin pyyntöihin.

Chatbot-tyypit - Tehtäväsuuntautuneet vs. keskustelulliset

Tehtäväsuuntautuneet chatbotit

Tehtäväsuuntautuneet chatbotit ovat yksitarkoituksellisia ohjelmia, jotka keskittyvät yhden toiminnon suorittamiseen. Ne tuottavat automatisoituja, mutta keskustelevia vastauksia käyttäjien tiedusteluihin käyttäen sääntöjä, NLP:tä ja vähän ML:ää. Näiden chatbottien vuorovaikutukset ovat erittäin spesifisiä ja rakenteellisia, ja ne soveltuvat parhaiten tukitoimintoihin.

Keskustelulliset chatbotit

Keskustelulliset chatbotit, jotka tunnetaan myös virtuaaliassistentteina, ovat monimutkaisempia, vuorovaikutteisempia ja henkilökohtaisempia kuin tehtäväsuuntautuneet chatbotit. Ne ovat kontekstitietoisia ja hyödyntävät NLU:ta, NLP:tä ja ML:ää oppiakseen käyttäytymisestään. Nämä digitaaliset avustajat voivat oppia käyttäjän mieltymyksiä ajan myötä, tarjota suosituksia ja jopa ennakoida tarpeita.

Suosituimmat ohjelmat

Paras virtaukseen perustuva ja yksinkertainen chatbot
ChatBot logo
ChatBot tarjoaa yrityksille työkalun automatisoida asiakaspalvelu ja myynnin liidien generointi. Sen avulla voi luoda käyttäjäystävällisiä chatbotteja ilman koodaustaitoja, tarjoten valmiita malleja, dynaamisia vastauksia ja integraatioita. ChatBot parantaa asiakastukea ja on ihanteellinen keskisuurille ja suurille yrityksille, jotka haluavat parantaa asiakaskokemusta.
Hinta: 52$/kk
Paras tekoälybotin avulla laadukkaiden liidien keräämiseen
Drift logo
Drift on edistynyt asiakasvuorovaikutusohjelmisto, joka on suunniteltu suurille tiimeille koko myyntiputken laajuudessa. Se tarjoaa monipuolista asiakastukea live-chatin ja Drift Insider -yhteisön kautta, joka sisältää kursseja ja videoita. Drift sopii parhaiten suurille yrityksille, jotka tarvitsevat kattavia chatbot- ja keskustelumarkkinointiratkaisuja.
Hinta: Ota yhteyttä
Paras chatbot mukauttamiseen
Intercom logo
Intercomin chatbot tarjoaa käyttäjäystävällisen ja monipuolisen ratkaisun asiakaspalveluun, vaikka sen korkea hinta ja monimutkaisuus voivat olla haasteita. Ohjelmisto on kuitenkin luotettava, bugivapaa ja helppo navigoida, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon yritysten asiakaspalvelun tehostamiseen.
Hinta: $39/kk

Usein kysytyt kysymykset

Chatbot on ohjelma, joka jäljittelee ihmisen keskustelua. Se voi auttaa yrityksiä tehostamaan toimintojaan, kuten asiakastukea, myyntiä ja markkinointia.

Chatbotit hyödyntävät luonnollisen kielen käsittelyä (NLP) ymmärtääkseen ihmiskieltä ja vastatakseen siihen sopivasti. Usein yritykset sijoittavat nämä verkkosivuilleen vuorovaikuttamaan asiakkaiden kanssa.

Chatbotit voivat automatisoida yritysten toimintoja, kuten asiakastukea, myyntiä ja markkinointia. Ne voivat myös auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten asiakkaat vuorovaikuttavat chatbottien kanssa. Chatbotit ovat käytettävissä ympäri vuorokauden, joten ne voivat olla yhteydessä sivuston vierailijoihin ja potentiaalisiin asiakkaisiin silloinkin, kun oikeita ihmisiä ei ole paikalla. Ne voivat ohjata käyttäjiä tarvittaville sivuille tai linkeille sivuston asianmukaiseen käyttöön ja vastata yksinkertaisiin kysymyksiin vaivattomasti. Tämä voi säästää sekä rahaa että aikaa.

Yritykset voivat hyödyntää kolmea tyyppiä chatbotteja: sääntöpohjaisia chatbotteja, itsenäisiä chatbotteja ja luonnollisen kielen käsittelyn chatbotteja. Sääntöpohjaiset chatbotit ovat yleisimmin käytettyjä ja vaativat käyttäjiltä ennalta määriteltyjen kysymysten valitsemista, joihin chatbotit vastaavat niiden mukaisesti. Itsenäiset chatbotit ovat avainsanapohjaisia ja käyttävät käyttäjien syöttämiä avainsanoja vastatakseen kyselyihin. Luonnollisen kielen käsittelyn chatbotit, jotka tunnetaan myös kontekstuaalisina chatbotteina, ovat kehittyneempiä ja yhdistävät sääntöpohjaiset ja luonnollisen kielen käsittelyn chatbotit. Tämä yhdistelmä saa chatbotin vaikuttamaan siltä, kuin se kävisi keskustelua käyttäjän kanssa.

Jos aiot käyttää chatbotia, varmista, että se:

 • Voidaan mukauttaa helposti yrityksesi prosesseihin
 • Omistaa emotionaalista älykkyyttä
 • Voidaan ottaa käyttöön helposti kaikilla kanavilla
 • Integroituu muihin käyttämiisi työkaluihin
 • Pystyy kommunikoimaan useilla kielillä
 • Pitää tietosi turvassa
 • Sisältää vankan API:n