Mikä on paras webhotelli 2024?

Webhotellipalvelut tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja, jotka kattavat jaetun webhotellin, WordPress-hostingin, pilvipalvelut, omistetut palvelimet ja VPS:n. Valikoiman laajuuden vuoksi voi olla haastavaa päättää, mikä webhotellipalvelun tyyppi sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Tämä pätee sekä suomalaisiin että ulkomaalaisiin webhotelleihin, jotka kilpailevat tarjotakseen parhaat mahdolliset palvelut.

Erilaiset webhotelliratkaisut, kuten jaettu hosting, WordPressille optimoidut palvelut, pilvipohjaiset hostingratkaisut sekä omistetut palvelimet ja virtuaalipalvelimet (VPS), tarjoavat laajan kirjon vaihtoehtoja niin suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin käyttäjille. Valinnan tekeminen näiden vaihtoehtojen välillä voi tuntua ylivoimaiselta, kun yrittää löytää itselleen tai yritykselleen sopivimman webhotellipalvelun.

Kun etsitään parhaita webhotellipalveluita, jotka tukevat jaettua hostingia, WordPress-hostingia, pilvihostingia, omistettuja palvelimia ja jopa Minecraft-hostingia, on tärkeää harkita sekä suomalaisia että ulkomaalaisia webhotelleja. Näiden palveluiden kirjo tarjoaa jokaiselle jotakin, mutta oikean palvelun valinta vaatii tietoisuutta siitä, mikä hostingtyyppi vastaa parhaiten yksilöllisiä tarpeita.

Suosituimmat webhotellit

Paras suomalainen webhotelli
XetNET logo
XetNET tarjoaa jatkuvaa seurantaa webhotellipalveluilleen käyttäen PingDom.com valvontapalvelua, joka mahdollistaa palveluiden tilan globaalin tarkkailun. Yritys korostaa avoimuutta julkaisemalla seurantatiedot, mikä todistaa palveluiden luotettavuuden. XetNET suorittaa säännöllisiä huoltokatkoksia minimoidakseen käyttökatkosten vaikutuksen ja ylläpitääkseen palveluiden laatua.
Hinta: 1,37 €/kk + ALV
Laadukas ja luotettava webhotelli
Zoner logo
Zoner tarjoaa kattavan valikoiman digitaalisia palveluita, mukaan lukien verkkotunnusrekisteröinnit, sähköpostiratkaisut, kotisivukoneen ja suomalaiset palvelinkeskukset. Heidän asiakaspalvelunsa on ammattitaitoista ja ystävällistä, tarjoten nopeaa apua kaikkiin kysymyksiin. Zonerin palvelut on suunniteltu tukemaan yritysten ja yksityishenkilöiden digitaalista läsnäoloa turvallisesti ja tehokkaasti.
Hinta: 1,95 € / kk + alv.
Edullinen webhotelli
Hostinger logo
Hostinger tarjoaa edullista webhostingia, joka on suunnattu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Sen palveluihin kuuluu käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, luotettava suorituskyky ja useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti. Vaikka asiakastuki on rajoitettua ja suorituskyky voi olla epäjohdonmukainen, Hostingerin kilpailukykyinen hinnoittelu ja ilmaiset kotisivukoneet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
Hinta: 2,99 € /kk + 3 kk ilmaiseksi

Parhaat webhotellit 2024

Miljoonien käyttäjien valinta
Suositeltu WordPress.orgin toimesta
Edullinen webhotelli
Kokeile palvelua ilmaiseksi ennen rekisteröitymistä
Webhotelli, joka auttaa sinua kasvamaan
Ympäristöystävällinen webhotelli
Skaalautuvat tarpeesi mukaan
Luotettava webhotelli nettisivuille
Laadukas ja luotettava webhotelli
Paras suomalainen webhotelli

Webhotellipalvelun perusteet

Webhotellipalvelu mahdollistaa tilan vuokraamisen internetissä, mikä on välttämätöntä, jotta verkkosivusto olisi saavutettavissa verkossa. Jotkut sisällönhallintajärjestelmät (CMS), kuten Squarespace ja Wix, sisältävät webhotellipalvelun kuukausimaksunsa osana. Toisaalta, jos rakennat sivustoa WordPressille, sinun on hankittava webhotellipalvelu erikseen webhotellipalveluntarjoajalta, kuten MochaHostilta tai IONOSilta. Tutustu tarkemmin, mitä webhotellipalvelu tarkoittaa.

Miljoonien käyttäjien valinta

GoDaddy

Hinta: 4,29 €/kk
Arvosana: 8/10
GoDaddy tarjoaa luotettavaa asiakastukea ongelmatilanteissa, mukaan lukien monipuoliset tukivaihtoehdot kuten live-chat ja puhelintuki. Lisäksi käytettävissä on kattava ohjekeskus, josta löytyy oppaita, vinkkejä ja videoita. Jos tarvitset lisäapua, voit aina kääntyä heidän palkitun tukitiiminsä puoleen.
 • Käyttäjäystävällinen alusta, joka on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, tarjoten eri teknisen osaamisen tasolla oleville käyttäjille mahdollisuuden hallita verkkopalveluitaan vaivattomasti.
 • Reagoiva ja asiantunteva asiakastuki, joka on saanut kiitosta nopeasta ja avuliaasta palvelustaan.
 • Kilpailukykyiset hinnoitteluvaihtoehdot, jotka tekevät GoDaddysta houkuttelevan vaihtoehdon yksilöille ja yrityksille, jotka etsivät domain-rekisteröintiä, hostingia ja muita online-palveluita.
 • Ilmainen verkkotunnus sisältyy kaikkiin web-hosting-suunnitelmiin, mikä lisää palvelun arvoa.
 • Monipuoliset hosting-vaihtoehdot, jotka kattavat jaetun hostingin, WordPress-hostingin, VPS-hostingin ja omistetut palvelimet, tarjoten ratkaisuja erilaisiin hosting-tarpeisiin.
 • Asiakaspalvelun vaihteleva laatu, jossa eri agentit saattavat antaa ristiriitaista tietoa, mikä voi aiheuttaa sekaannusta ja turhautumista käyttäjissä.
 • Sekava hinnoittelurakenne, jossa käyttäjät kokevat GoDaddyn veloittavan palveluista, jotka muut alustat tarjoavat peruspaketeissaan. Lisäksi jotkut käyttäjät pitävät sähköpostipalveluita kalliina.
 • Hitaat palvelimet ja sivujen latausajat, jotka ovat herättäneet kritiikkiä hosting-palvelun laadusta, mukaan lukien hidas nopeus ja vaikeakäyttöinen käyttöliittymä.

GoDaddy tarjoaa asiakkailleen luotettavaa ja monipuolista asiakastukea, joka kattaa live-chatin, puhelintuen ja kattavan ohjekeskuksen. Live-chat alkaa bottiavustajan kanssa, mutta tarvittaessa keskustelu siirtyy ihmisen kanssa käytävään dialogiin. Puhelintuki tarjoaa maakohtaiset yhteystiedot, ja puhelut ovat maksuttomia lukuun ottamatta kansainvälisiä soittoja. Ohjekeskus sisältää laajan valikoiman oppaita, vinkkejä ja opetusvideoita, jotka auttavat ratkaisemaan useimmat ongelmat ja vastaamaan kysymyksiin. Mikäli vastauksia ei löydy, GoDaddy kehottaa ottamaan yhteyttä heidän palkittuun tukitiimiinsä, joka on valmis auttamaan kaikissa hosting-palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

 • Helppokäyttöinen kotisivukone: GoDaddy tarjoaa intuitiivisen drag-and-drop-kotisivukoneen, joka tekee verkkosivuston luomisesta helppoa ilman teknistä osaamista.
 • Monipuoliset verkkotunnuspalvelut: Tarjoaa laajan valikoiman verkkotunnusrekisteröintipalveluita, mukaan lukien ilmainen tietosuojapalvelu, joka suojaa käyttäjän henkilökohtaisia tietoja.
 • Mobiiliystävälliset sivustot automaattisesti: GoDaddy muuntaa sivustosi mobiiliystävälliseksi automaattisesti, optimoiden sen suosituimmille älypuhelimille.
 • Ammattimainen sähköposti: Tarjoaa ammattimaisen sähköpostipalvelun, joka auttaa yrityksiä näyttämään luotettavammilta ja ammattimaisemmilta.
 • SSL-suojaus: SSL-varmenteet suojaavat sivustosi ja kävijöidesi väliset tiedot, lisäten luottamusta ja turvallisuutta.
 • Asiantunteva tuki: GoDaddy tarjoaa asiantuntevaa puhelintukea ja monipuolisia ohjeita, jotka auttavat käyttäjiä saavuttamaan tavoitteensa verkossa.
Suositeltu WordPress.orgin toimesta

Bluehost

Hinta: $1.95/kk*
Arvosana: 9/10
Bluehost tarjoaa helppokäyttöisen webhotellipalvelun, johon sisältyy ilmainen SSL-sertifikaatti kaikissa suunnitelmissa, parantaen sivuston turvallisuutta. Se tarjoaa myös vaihtoehtoja sivuston siirtoon, mukaan lukien maksullisen ja ilmaisen WordPress-siirron. Asiakastuki on saatavilla live-chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta, tarjoten monipuolisia tukivaihtoehtoja käyttäjille.
 • Yhteensopivuus suosittujen CMS-pakettien kanssa
 • Vankka käyttöaika
 • Edulliset hosting-suunnitelmat
 • Ensimmäisen kauden edullinen hinta
 • Rajattomasti kaistanleveyttä
 • Asiakaspalvelun parantamisen tarve
 • Kustannustehokkuuden parantaminen
 • Turvallisuusongelmat

Bluehost erottuu webhotellipalveluiden markkinoilla tarjoamalla käyttäjäystävällisen alustan, joka sisältää ilmaisen SSL-sertifikaatin kaikissa hosting-suunnitelmissa. Tämä lisää sivuston turvallisuutta ja käyttäjien luottamusta. Lisäksi Bluehost tarjoaa erilaisia siirto-optioita, mukaan lukien itsepalvelusiirron ja maksullisen siirron, sekä ilmaisen siirron tietyille WordPress-sivustoille. Asiakastuki on kattava, sisältäen live-chatin, sähköpostituen ja 24/7 puhelintuen, mikä tekee ongelmanratkaisusta sujuvaa. Vaikka Bluehostin palvelut sisältävät perustason turvatoimet, ne tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa lisäsuojatoimia, kuten premium SSL-sertifikaatteja ja SiteLockin, parantamaan verkkosivuston turvallisuutta entisestään.

 • Ilmainen verkkotunnus ja SSL-sertifikaatti: Bluehost tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi ja automaattisesti asennettavan ilmaisen SSL-sertifikaatin, mikä on olennaista verkkosivuston turvallisen yhteyden muodostamiseksi.
 • Käyttäjäystävällinen hallintapaneeli: Yhdistämällä omat hallintatyökalunsa cPaneliin, Bluehost tarjoaa erinomaisen toiminnallisuuden ja helpon pääsyn eri ominaisuuksiin, mikä tekee hosting-kokemuksesta vaivatonta.
 • Erinomainen suorituskyky ja luotettavuus: Bluehostin palvelimet ovat erittäin luotettavia, tarjoten hyvän sivuston latausnopeuden ja lähes täydellisen käyttöajan, mikä on elintärkeää kaikenkokoisille verkkosivustoille.
 • WordPress-erikoistuminen: Bluehost on yksi parhaista WordPress-hosting-tarjoajista, tarjoten yhden klikkauksen WordPress-asennuksen ja ilmaisen sivuston siirron WordPressille, mikä tekee siitä ihanteellisen alustan WordPress-käyttäjille.
 • Monipuoliset hosting-vaihtoehdot: Tarjoten jaettua hostingia, VPS-hostingia ja omistettua hostingia, Bluehost tarjoaa joustavia vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja kasvun vaiheisiin.
 • Kattava tuki ja asiakaspalvelu: Bluehost tarjoaa 24/7 live-chatin ja puhelintuen sekä kattavan tietopankin, joka auttaa käyttäjiä ratkaisemaan ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.
Edullinen webhotelli

Hostinger

Hinta: 2,99 € /kk + 3 kk ilmaiseksi
Arvosana: 9.6/10
Hostinger tarjoaa edullista webhostingia, joka on suunnattu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Sen palveluihin kuuluu käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, luotettava suorituskyky ja useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti. Vaikka asiakastuki on rajoitettua ja suorituskyky voi olla epäjohdonmukainen, Hostingerin kilpailukykyinen hinnoittelu ja ilmaiset kotisivukoneet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
 • Edullinen hinnoittelu
 • Luotettava suorituskyky
 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä
 • Useita datakeskuksia
 • Ilmainen AI-käyttöinen kotisivukone
 • Rajoitettu asiakastuki
 • Epäjohdonmukainen suorituskyky
 • Rajoitettu levytila

Hostinger on edullinen webhosting-palvelu, joka tarjoaa kilpailukykyistä hinnoittelua ja on suunniteltu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Palvelun vahvuuksiin kuuluvat käyttäjäystävällinen alusta, luotettava suorituskyky, useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti ja pääsy ilmaiseen AI-käyttöiseen kotisivukoneeseen. Hostinger mahdollistaa nopean ja vaivattoman verkkosivuston pystytyksen, tarjoten samalla monipuolisia hosting-ratkaisuja eri tarpeisiin. Kuitenkin, asiakastuen rajoitukset ja ajoittain epäjohdonmukainen suorituskyky ovat huomionarvoisia heikkouksia. Huolimatta näistä puutteista, Hostingerin tarjoama hinta-laatusuhde tekee siitä houkuttelevan valinnan monille verkkosivustojen omistajille.

 • Aloittelijaystävällisyys: Hostinger on erittäin helppokäyttöinen ja aloittelijaystävällinen, tarjoten intuitiivisen käyttöliittymän ja nopean asennusprosessin.
 • Hpanelin käyttöliittymä: Hostingerin oma Hpanel on selkeä ja yksinkertainen, tehden sivuston hallinnoinnista ja ylläpidosta vaivatonta.
 • Erinomainen välimuistitus: Hostingerin LiteSpeed-välimuistiratkaisu nopeuttaa merkittävästi sivuston latausaikoja, mikä on tärkeää käyttäjäkokemuksen ja hakukoneoptimoinnin kannalta.
 • Kustannustehokkuus: Hostinger tarjoaa erittäin kilpailukykyiset hinnat, tehden siitä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti budjettitietoisille käyttäjille.
 • Ilmainen verkkotunnuksen rekisteröinti: Tietyt Hostingerin suunnitelmat sisältävät ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi, mikä on hyödyllinen lisä uusille sivustoille.
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu: Hostinger tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun, mikä antaa käyttäjille mielenrauhan ja mahdollisuuden kokeilla palvelua riskittömästi.
Kokeile palvelua ilmaiseksi ennen rekisteröitymistä

Cloudways

Hinta: $11 USD/kk
Arvosana: 9/10
Cloudways tarjoaa joustavia pilvihosting-suunnitelmia, erinomaista saatavuutta ja 24/7 asiakastukea. Sen teknologia, kuten SSD-tallennus ja automaattiset parannusominaisuudet, varmistavat sivustosi nopeuden ja turvallisuuden. Vaikka palvelu ei sisällä perinteistä hyvityskäytäntöä tai puhelintukea ilman erillistä pyyntöä, sen joustavuus ja suorituskyky tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
 • Joustavuus skaalata palveluita ylös tai alas tarpeen mukaan, mikä mahdollistaa kustannustehokkaan toiminnan.
 • 24/7 live chat -tuki, joka tarjoaa nopeaa apua ongelmatilanteissa.
 • Laajat turvallisuusominaisuudet, kuten ilmainen SSL, IP-osoitteiden valkolistaus ja SiteLock-suojaus, tarjoavat kattavan suojan.
 • Pay-as-you-go -hinnoittelu antaa käyttäjille joustavuuden maksaa vain käytetystä palvelusta.
 • Automaattinen parantumisominaisuus vähentää sivuston käyttökatkoja automaattisesti korjaamalla ongelmat.
 • Sähköpostihosting ei sisälly palveluun, mikä voi olla haitta käyttäjille, jotka tarvitsevat integroidun sähköpostiratkaisun.
 • Käyttöliittymä voi olla monimutkainen, mikä voi vaikeuttaa käyttöä erityisesti vähemmän kokeneille käyttäjille.
 • CDN ja edistyneet turvallisuusominaisuudet ovat lisämaksullisia, mikä lisää kustannuksia.

Cloudways erottuu pilvihosting-markkinoilla tarjoamalla joustavia hosting-suunnitelmia, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin, alkaen aloittelijoista aina suurten yritysten verkkosivustoihin. Palvelun 99% saatavuus, nopeat asennusajat ja laadukas asiakastuki web-chatin kautta takaavat, että sivustosi pysyy toiminnassa ja turvallisena. Teknologiat, kuten MariaDB, Nginx ja SSD-tallennus, parantavat suorituskykyä, kun taas kaksivaiheinen tunnistautuminen ja sisäänrakennetut SSL-sertifikaatit lisäävät turvallisuutta. Vaikka Cloudwaysin hyvityskäytäntö ja ihmisen tavoittaminen tuessa voivat olla haasteellisia, sen jatkuva palveluiden päivitys ja parannus tekevät siitä luotettavan valinnan digitaalisten palveluiden isännöintiin.

 • Intuitiivinen hallintapaneeli: Cloudways tarjoaa modernin ja helppokäyttöisen hallintapaneelin, joka yksinkertaistaa palvelimien, sovellusten, projektien ja tiimien hallintaa.
 • Edistyksellinen välimuistijärjestelmä: ThunderStackin ansiosta Cloudways yhdistää useita palvelinteknologioita tarjotakseen optimoidun hostingin, joka parantaa sivuston nopeutta ja luotettavuutta.
 • Joustava skaalaus: Voit helposti skaalata palvelinresurssejasi ylös tai alas muutamalla klikkauksella, mikä mahdollistaa liiketoiminnan kasvun tukemisen tai resurssien vähentämisen tarpeen mukaan.
 • 24/7 asiakastuki: Cloudways tarjoaa ympärivuorokautista asiakastukea live-chatin ja puhelimen välityksellä, mikä takaa nopean avun saatavuuden.
 • Turvallisuusominaisuudet: Cloudways suojaa sivustoasi kattavilla turvallisuusominaisuuksilla, kuten ilmaisella SSL-sertifikaatilla, säännöllisillä turvapäivityksillä ja automaattisella suojauksella Fail2Banin avulla.
 • Helppokäyttöisyys: Cloudwaysin alusta on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, tarjoten yhden klikkauksen varmuuskopioinnit, palautukset ja asennukset sekä monia muita työkaluja sivuston helppoon siirtämiseen ja testaamiseen ilman liikenteen häirintää.
Webhotelli, joka auttaa sinua kasvamaan

Siteground

Hinta: 2,99 €/kk + ALV
Arvosana: 8.6/10
SiteGround tarjoaa nopeaa, luotettavaa ja käyttäjäystävällistä webhostingia, joka sopii erityisesti aloittelijoille ja pienyrityksille. Sen palvelut sisältävät laajan valikoiman turvallisuusominaisuuksia, uusimmat teknologiat ja optimoinnit, kuten Ultrafast PHP ja SuperCacher. Vaikka hinnoittelu on premium-luokkaa, SiteGroundin infrastruktuuri ja asiakastuki ovat huippuluokkaa.
 • Erinomainen suorituskyky ja nopeus
 • Laaja palvelinverkosto
 • Kattavat turvallisuusominaisuudet
 • Hallinnoitu WordPress-isännöinti
 • Asiakastuki
 • Rajoitetut resurssit jaettujen hosting-suunnitelmien osalta
 • Korkeammat uusimishinnat
 • Ei ilmaista verkkotunnusta

SiteGround erottuu webhosting-palveluiden joukosta tarjoamalla nopeita ja luotettavia hosting-ratkaisuja, jotka on suunnattu erityisesti aloittelijoille ja pienyrityksille. Palvelu hyödyntää uusimpia teknologioita, kuten Google Cloud -infrastruktuuria ja LiteSpeed-webpalvelimia, tarjoten samalla laajan valikoiman turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattiset päivitykset ja päivittäiset varmuuskopiot. SiteGroundin hosting-paketit, mukaan lukien jaettu, pilvi- ja WordPress-hosting, on optimoitu suorituskyvyn maksimoimiseksi, sisältäen ominaisuuksia kuten Ultrafast PHP, SuperCacher ja SG Optimizer. Vaikka palvelun hinta on hieman korkeampi, SiteGroundin erinomainen asiakastuki ja käyttöönoton helppous tekevät siitä varteenotettavan vaihtoehdon niille, jotka etsivät luotettavaa ja suorituskykyistä webhostingia.

 • Ilmaiset varmuuskopion palautukset: SiteGround tarjoaa päivittäisen varmuuskopioinnin, joka on aina ollut yksi arvostetuimmista ominaisuuksista. Nyt kaikki käyttäjät, mukaan lukien StartUp-tilit, voivat hyödyntää varmuuskopion palautusvaihtoehtoa ilmaiseksi.
 • Staging-työkalu ja pyynnöstä tehtävät varmuuskopiot: GrowBig-suunnitelman käyttäjät voivat hyödyntää staging-työkalua WordPress- ja Joomla-sivustoille sekä luoda omia varmuuskopioitaan tarpeen mukaan.
 • Edistynyt etusijatuki GoGeek- ja korkeamman tason suunnitelmille: GoGeek-, pilvi- ja omistetun palvelimen asiakkaiden tiedustelut ohjataan etusijassa kokeneimmille tukihenkilöille.
 • Ultrafast server setup: SiteGround on kehittänyt räätälöidyn toteutuksen PHP:lle ja MySQL:lle, mikä vähentää merkittävästi TTFB:tä (time to first byte) ja nopeuttaa sivujen latautumista keskimäärin 30%.
 • Top WordPress speed: Kaikki SiteGroundilla isännöidyt sivustot saavat staattisen ja dynaamisen välimuistin, mikä yksinään voi nopeuttaa sivustoja jopa 5-kertaisesti.
 • Latest technologies integrated: SiteGround on johdonmukaisesti yksi ensimmäisistä hosting-yrityksistä, jotka tarjoavat käyttäjilleen pääsyn uusimpiin nopeusteknologioihin, kuten uusimpiin PHP-versioihin ja innovatiivisiin protokolliin ja pakkausalgoritmeihin, kuten Brotli, HTTP/2, TLS 1.3 ja OCSP Stapling.
Ympäristöystävällinen webhotelli

Domainhotelli

Hinta: 5,90 €/kk + alv. 24%
Arvosana: 7/10
Domainhotelli tarjoaa edullisia webhotelli- ja domainpalveluita, erottuen kilpailijoistaan tilavilla tallennustiloilla ja joustavilla maksuvaihtoehdoilla. Ympäristövastuullinen yritys käyttää uusiutuvaa energiaa ja tarjoaa kattavan asiakastuen. LiteSpeed-teknologia takaa sivustojen nopeuden, ja kaikkiin paketteihin sisältyy ilmainen SSL-sertifikaatti. Kumppanuusohjelma mahdollistaa palkitsevan yhteistyön.
 • Edulliset hinnat
 • Riittävästi säilytystilaa
 • Nopeat palvelimet Suomessa
 • Helppokäyttöinen hallintapaneeli
 • Ilmaiset SSL-sertifikaatit
 • Asiakaspalvelun saatavuus
 • Palvelutaso laskenut
 • Rajoitukset käyttöehdoissa

Domainhotelli, perustettu vuonna 2015, on suomalainen palveluntarjoaja, joka erikoistuu webhotelli- ja domainrekisteröintipalveluihin. Yritys tarjoaa markkinoiden edullisimpia hintoja, laajoja tallennustiloja ja monipuolisia maksutapoja. Domainhotellin palvelimet toimivat 100% uusiutuvalla energialla, ja yritys on saanut tunnustusta ympäristövastuullisuudestaan. Asiakastuki on helposti saavutettavissa, ja tekniset ratkaisut, kuten LiteSpeed-palvelimet ja ilmaiset SSL-sertifikaatit, takaavat sivustojen nopeuden ja turvallisuuden. Lisäksi Domainhotelli tarjoaa kumppanuusohjelman, joka palkitsee asiakkaita suositusten perusteella. Tämä tekee Domainhotellista houkuttelevan vaihtoehdon niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin, jotka etsivät luotettavaa ja kustannustehokasta webhotellipalvelua.

 • Kotimaisuus: Palvelu on suomenkielinen ja käyttäjäystävällinen, mikä tekee hallinnasta vaivatonta.
 • Nopeat sivut: Tehokkaat teknologiat takaavat sivuston nopean toiminnan.
 • Suuri levytila: Tarjolla on runsaasti SSD-pohjaista levytilaa, joka parantaa sivuston suorituskykyä.
 • Palvelimet Suomessa: Palvelimet sijaitsevat Helsingissä, mikä varmistaa sivuston nopean latautumisen ja toimintavarmuuden.
 • 24/7 valvonta: Palvelimia valvotaan ympäri vuorokauden, mikä takaa palvelun luotettavuuden ja turvallisuuden.
 • 30 päivän tyytyväisyystakuu: Asiakkailla on mahdollisuus kokeilla palvelua riskittömästi, mikä kertoo palvelun laadusta ja luotettavuudesta.
Skaalautuvat tarpeesi mukaan

Domain247

Hinta: 0,99€/kk + ALV
Arvosana: 9/10
Domain247 tarjoaa kattavat webhotelli- ja verkkotunnuspalvelut, jotka aktivoituvat välittömästi maksun suorittamisen jälkeen. Palvelu sisältää monipuolisen cPanel-hallintapaneelin, ilmaisen SSL-sertifikaatin, helpon sähköpostitilien hallinnan ja tukipalvelut verkkosivuston siirtoon. Domain247 on luotettava valinta kaikenkokoisille verkkoprojekteille.
 • Monipuoliset verkkotunnus- ja webhotellipalvelut: Tarjoaa laajan valikoiman verkkotunnuksia sekä laadukkaat webhotellipaketit eri tarpeisiin.
 • Microsoft 365 ja Google Workspace -palvelut: Mahdollistavat yrityksen viestinnän ja yhteistyön tehostamisen.
 • Korkea turvallisuus ja luotettavuus: Palvelimet sijaitsevat Suomessa ja ovat moninkertaisesti varmistettuja.
 • Helppokäyttöinen hallintapaneeli: cPanel tarjoaa täyden hallinnan verkkotunnuksista ja sähköpostitileistä.
 • Jälleenmyyntiohjelma: Mahdollistaa tienestin suositteluiden kautta tai tarjoamalla asiakkaille verkkosivupalveluja.
 • Rajoitetut resurssit pienimmässä paketissa: Mini-paketin 512 MB keskusmuisti ja rajallinen liikennöinti voivat olla riittämättömiä kasvaville sivustoille.
 • Mahdolliset ylitykset liikenteessä: Mini-paketin kuukausittainen liikennöintiraja voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä ja lisäkustannuksia, jos sivuston kävijämäärä kasvaa odotettua nopeammin.

Domain247 on suomalainen palveluntarjoaja, joka erikoistuu webhotelli- ja verkkotunnuspalveluihin. Palvelu aktivoituu heti maksun jälkeen, tarjoten asiakkaille cPanel-hallintapaneelin, josta voi hallita sähköpostitilejä, tietokantoja ja verkkotunnuksia. Kaikkiin paketteihin sisältyy ilmainen SSL-sertifikaatti, mikä lisää sivuston turvallisuutta. Domain247 mahdollistaa myös helpon sähköpostitilien lisäämisen ja hallinnan, sekä tarjoaa ohjeet sähköpostin liittämiseen eri ohjelmiin. Lisäksi palvelu tukee verkkosivuston siirtoa ja uusien sivustojen asennusta Softaculous-sovelluskirjaston kautta, mikä tekee Domain247:stä monipuolisen ratkaisun niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin käyttäjille.

 • Kattava valikoima verkkotunnuksia: Tarjolla on sekä .fi-verkkotunnuksia että yleisimpiä kansainvälisiä verkkotunnuksia, mikä tekee domainin valinnasta ja varauksesta helppoa.
 • Nopea ja helppokäyttöinen webhotelli: Kotimainen webhotelli on käyttövalmis heti maksun jälkeen, mikä nopeuttaa verkkosivuston pystyttämistä.
 • Optimoitu WordPress-webhotelli: LiteSpeed-palvelinratkaisu nopeuttaa WordPress-sivustoja merkittävästi, parantaen näin sivuston suorituskykyä.
 • Sähköposti omalla domainilla: Tarjolla on kolme eri vaihtoehtoa sähköpostipalvelulle omalla domainilla, mikä lisää ammattimaisuutta ja joustavuutta viestintään.
 • Kotisivut nopeasti ja edullisesti: Kotisivut saa valmiiksi jopa kahdessa viikossa, mikä on ihanteellinen ratkaisu kiireisille yrittäjille.
 • Microsoft 365 -palvelut: Yritystason sähköposti, kalenteritoiminnot ja uusimmat Office-sovellukset tukevat tehokasta tiimityöskentelyä ja tiedostonhallintaa.
Luotettava webhotelli nettisivuille

Hostingpalvelu

Hinta: 4 €/kk
Arvosana: 9.8/10
Hostingpalvelu.fi tarjoaa suomalaisia palvelinkeskuksia, jotka nopeuttavat sivustojen latausaikoja ja parantavat hakukoneystävällisyyttä. Palvelu on erinomainen valinta Suomeen suunnatuille verkkosivuille, tarjoten luotettavuutta, suomenkielistä tukea, nopeutta ja kilpailukykyistä hinnoittelua. AAA-luottoluokitus takaa palvelun vakauden ja asiakaspalvelu on erinomaista.
 • Palvelimet sijaitsevat Suomessa, mikä takaa nopeat yhteydet ja parantaa sivustojen latausaikoja.
 • Erinomainen asiakaspalvelu, joka on saanut kiitosta nopeudestaan, asiantuntemuksestaan ja ystävällisyydestään.
 • Helppokäyttöinen hallintapaneeli, joka tekee palveluiden hallinnasta vaivatonta myös vähemmän teknisesti orientoituneille käyttäjille.
 • Monipuoliset hosting-paketit, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin pienistä sivustoista suuriin verkkokauppoihin.
 • Kilpailukykyinen hinnoittelu, joka tarjoaa hyvän vastineen rahalle ja joustavat maksuvaihtoehdot.
 • Rajoitukset palvelupaketeissa, kuten levytilan ja tiedonsiirron määrä, voivat olla haaste suurille sivustoille tai sivustoille, jotka saavat paljon liikennettä.
 • Edistyneiden käyttäjien tarpeisiin palvelu ei välttämättä tarjoa kaikkea kaivattua joustavuutta ja hallintamahdollisuuksia, kuten root-käyttöoikeuksia.

Hostingpalvelu.fi on suomalainen hostingpalveluntarjoaja, joka erottuu markkinoilla tarjoamalla Suomessa sijaitsevat palvelinkeskukset. Tämä paikallisuus takaa sivustojen nopeat latausajat ja vahvistaa niiden asemaa Googlen hakutuloksissa, mikä on olennaista hakukoneoptimoinnissa. Palvelu on suunniteltu erityisesti Suomeen kohdennetuille verkkosivustoille, mutta se palvelee myös kansainvälisiä asiakkaita. Hostingpalvelu.fi:n vahvuuksia ovat sen luotettavuus, suomenkielinen asiakaspalvelu, kilpailukykyinen hinnoittelu ja AAA-luottoluokitus, jotka tekevät siitä turvallisen valinnan niin pienille kuin suurillekin verkkosivustoille. Erinomainen asiakaspalvelu ja joustavat hostingratkaisut takaavat, että jokainen käyttäjä löytää tarpeisiinsa sopivan palvelun.

 • Joustavat webhotellipaketit, jotka voidaan mukauttaa tarpeiden muuttuessa.
 • Ilmainen SSL-sertifikaatti kaikille paketeille, mikä lisää verkkosivuston turvallisuutta.
 • Kotimaiset palvelimet, jotka takaavat sivustojen nopean toiminnan ja luotettavuuden.
 • Päivittäiset varmuuskopiot, jotka varmistavat tietojen turvallisuuden ja helpottavat mahdollista palauttamista.
 • Asiantunteva ja nopea asiakaspalvelu, joka on valmis auttamaan kaikissa tilanteissa.
 • 14 päivän tyytyväisyystakuu webhotellipalveluille, mikä osoittaa palvelun luotettavuuden ja asiakaslähtöisyyden.
Laadukas ja luotettava webhotelli

Zoner

Hinta: 1,95 € / kk + alv.
Arvosana: 9/10
Zoner tarjoaa kattavan valikoiman digitaalisia palveluita, mukaan lukien verkkotunnusrekisteröinnit, sähköpostiratkaisut, kotisivukoneen ja suomalaiset palvelinkeskukset. Heidän asiakaspalvelunsa on ammattitaitoista ja ystävällistä, tarjoten nopeaa apua kaikkiin kysymyksiin. Zonerin palvelut on suunniteltu tukemaan yritysten ja yksityishenkilöiden digitaalista läsnäoloa turvallisesti ja tehokkaasti.
 • Erinomainen asiakaspalvelu
 • Nopeat ja vakaa yhteydet
 • Monipuoliset hosting-ratkaisut
 • Helppokäyttöinen hallintapaneeli
 • Ympäristöystävällisyys
 • Asiakaspalvelun rajoitettu saatavuus
 • Hinnat ilmoitettu ilman arvonlisäveroa

Zoner on suomalainen digitaalisten palveluiden tarjoaja, joka kattaa laajan kirjon palveluita alkaen verkkotunnusrekisteröinneistä aina sähköpostiratkaisuihin ja kotisivujen rakentamiseen. Heidän palvelimensa sijaitsevat Suomessa, tarjoten nopeat ja turvalliset yhteydet sekä korkeatasoisen luotettavuuden. Zonerin kotisivukone mahdollistaa ammattimaisen verkkosivuston luomisen ilman ohjelmointitaitoja, ja heidän asiakaspalvelunsa on tunnettu nopeasta ja asiantuntevasta avusta. Zonerin palvelut on suunniteltu vastaamaan sekä yritysten että yksityishenkilöiden tarpeisiin, tarjoten helppokäyttöisiä, turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja digitaaliseen läsnäoloon.

 • Oma verkkotunnus sisältyy palveluun, mikä helpottaa brändin rakentamista ja ylläpitoa verkossa.
 • Sähköpostilaatikot omalla verkkotunnuksella tarjoavat ammattimaisen viestintäkanavan.
 • Nopeat ja vikasietoiset pilvipalvelimet takaavat sivuston sujuvan toiminnan ja vähentävät katkoksia.
 • Helppokäyttöinen DirectAdmin-hallintapaneeli mahdollistaa sivuston ja sähköpostien hallinnan vaivattomasti.
 • SSL-salaus kaikissa webhotelleissa parantaa sivuston turvallisuutta ja luotettavuutta.
 • Ympäristöystävällinen hosting, joka käyttää uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, tukee kestävää kehitystä.
Paras suomalainen webhotelli

XetNET

Hinta: 1,37 €/kk + ALV
Arvosana: 10/10
XetNET tarjoaa jatkuvaa seurantaa webhotellipalveluilleen käyttäen PingDom.com valvontapalvelua, joka mahdollistaa palveluiden tilan globaalin tarkkailun. Yritys korostaa avoimuutta julkaisemalla seurantatiedot, mikä todistaa palveluiden luotettavuuden. XetNET suorittaa säännöllisiä huoltokatkoksia minimoidakseen käyttökatkosten vaikutuksen ja ylläpitääkseen palveluiden laatua.
 • 100% kotimaisuus
 • Luotettavuus
 • Monipuoliset tekniset ratkaisut
 • Helppokäyttöinen cPanel
 • Kilpailukykyinen hinta
 • Ei ilmaista verkkotunnusta matalimman hintaluokan paketeissa
 • Niukasti kaistanleveyttä ja tallennustilaa joissakin paketeissa

XetNET, suomalainen webhotellipalveluiden tarjoaja, panostaa palveluidensa laatuun ja luotettavuuteen tarjoamalla jatkuvaa seurantaa käyttäen PingDom.com valvontapalvelua. Tämä mahdollistaa palveluiden tilan reaaliaikaisen tarkkailun ja varmistaa asiakkaille parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Erottuakseen alalla, XetNET julkaisee avoimesti seurantatiedot ja raportit, mikä vahvistaa yrityksen läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta. Lisäksi XetNET toteuttaa säännöllisiä huoltokatkoksia, jotka on suunniteltu minimoimaan käyttökatkosten vaikutus asiakkaiden liiketoimintaan. Tämä käytäntö, yhdessä proaktiivisen seurannan kanssa, takaa, että XetNETin webhotellipalvelut ovat aina nopeita, turvallisia ja luotettavia.

 • Huippunopea LiteSpeed-palvelinteknologia, joka nopeuttaa merkittävästi WordPress-sivustoja verrattuna kilpailijoihin.
 • Veloitukseton HTTPS/SSL-sertifikaatti kaikissa webhotelleissa, mikä takaa suojatun yhteyden ilman lisämaksuja.
 • Maksuton CDN QUIC.cloud palvelu, joka tarjoaa LiteSpeed Enterprise palvelimien käyttäjille veloituksetonta CDN-palvelua.
 • Imunify360 suojaa palveluitasi haittaohjelmilta, web-spämmiltä ja Brute Force -hyökkäyksiltä.
 • Varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa, joka ei kuluta webhotellisi levytilaa ja jonka voit hallinnoida itse.
 • Helppokäyttöinen cPanel ja satoja sovelluksia, joiden avulla voit asentaa haluamasi sovellukset ja määritellä PHP-version sekä lisäasetukset helposti.

Valintakriteerit parhaan webhotellipalvelun valintaan

Kun olet valitsemassa uutta webhotellipalveluntarjoajaa, on olemassa muutamia keskeisiä tekijöitä, jotka sinun tulisi ottaa huomioon:

Palvelun luotettavuus

Suosittelemme valitsemaan webhotellipalvelun tarjoajan, jolla on pitkä historia vakaiden ja luotettavien palveluiden tarjoamisesta. Loppujen lopuksi verkkosivustosi voi muodostua liiketoimintasi keskeiseksi viestintä- ja markkinointikanavaksi, joten toistuvat käyttökatkokset voivat vahingoittaa mainettasi.

Kustannustehokkuus

Budjettisi tulisi määräytyä webhotellipaketin tarkoituksen mukaan. Olipa kyseessä sitten pieni hosting-tila henkilökohtaiseen blogiin tai suuren verkkokaupan pyörittäminen, se vaikuttaa siihen, paljonko sinun tulisi odottaa maksavasi. Aseta realistinen budjetti, jonka puitteissa voit löytää sopivan palveluntarjoajan.

Palvelun skaalautuvuus

Sinun on harkittava, mikä on verkkosivustosi tärkein tehtävä tai käyttötarkoitus. Jos odotat liiketoimintasi kasvavan ajan myötä ja odotat suurta liikennemäärää, sinun on varmistettava, että hosting-palvelua voidaan skaalata tarpeen mukaan. Valitse palveluntarjoaja, joka tarjoaa päivitysvaihtoehtoja.

Asiakastuki

Olemme havainneet, että asiakastuki voi olla erittäin tärkeä tekijä webhotellipalvelua valittaessa. Riippumatta siitä, oletko aloittelija vai haluatko ylläpitää useita verkkosivustoja, sinun tulisi valita palveluntarjoaja, joka tarjoaa kattavia asiakastukivaihtoehtoja.

Webhotellipalveluiden tyypit

Webhotellipalveluita on saatavilla useita erilaisia. Vaikka halvin vaihtoehto voi houkutella, tarpeidesi mukaan valinta voi johtaa ongelmiin myöhemmin. Siksi on tärkeää ottaa huomioon paitsi hinta myös asiakaspalvelu, turvallisuus, nopeus ja mukauttamismahdollisuudet.

Jaettu Hosting - Taloudellinen valinta pienille sivustoille

Jaettu hosting on suosittu pienyritysten ja vähän mukautusta tai liikennettä odottavien verkkosivustojen keskuudessa. Se tarjoaa tilaa useille verkkosivustoille—kymmenistä satoihin tai tuhansiin—samalla palvelimella. Jaettu hosting on taloudellinen vaihtoehto, mutta se voi aiheuttaa palvelukatkoja tai hitaampia yhteysnopeuksia, koska useat asiakkaat käyttävät samaa palvelimen resurssia.

Virtuaalinen Yksityinen Palvelin (VPS) Hosting - Turvallisuutta ja mukautuvuutta

VPS hosting on askel ylöspäin jaetusta hostingista. Vaikka useat verkkosivustot sijaitsevat samalla palvelimella, kunkin sivuston tiedostot ja sisältö ovat omassa erillisessä tilassaan. VPS hosting on turvallisempi ja mukautettavissa tarpeidesi mukaan, ja se tarjoaa mahdollisuuden palvelimen muokkaamiseen ja tarvittavan ohjelmiston asentamiseen.

WordPress Hallinnoitu Hosting - Erityisesti WordPressille

WordPressin suuren suosion vuoksi monet webhotellipalveluntarjoajat tarjoavat WordPress-spesifistä hostingia. Tämä palvelu sisältää teknisen tuen ja ohjelmistopäivitykset WordPressille. Se tarjoaa etuja, kuten skaalautuvuuden, nopeuden ja turvallisuuden, mutta rajoittuu WordPressin ominaisuuksiin ja on kalliimpi kuin perinteinen hosting.

Pilvihosting - Suorituskykyä vaativille sivustoille

Pilvihosting sijoittaa verkkosivustosi usealle palvelimelle maksimaalisen suorituskyvyn ja yhteysnopeuksien takaamiseksi. Se on kalliimpi kuin jaettu hosting, mutta se voi käsitellä liikennepiikkejä vaivattomasti. Pilvihosting tarjoaa myös skaalautuvuutta, varmuuskopioita ja katastrofinpalautusta.

Omistettu Hosting - Yksinoikeudella koko palvelimelle

Omistetussa webhotellissa verkkosivusto käyttää koko palvelinta yksin. Tämä minimoi turvallisuus- ja yhteysongelmat, mutta on kallein vaihtoehto. Omistettu palvelin tarjoaa lisäturvallisuutta, mikä on hyödyllistä henkilötietoja käsiteltäessä.

Onko mahdollista saada webhotellipalvelu ilmaiseksi?

Kyllä, webhotellipalvelun saaminen ilmaiseksi on mahdollista. Useat sivustot tarjoavat ilmaista hostingia, mutta tällöin sinun on hyväksyttävä yleinen, brändätty verkkotunnus. Esimerkiksi ilmaisen WordPress-sivuston tapauksessa verkkotunnuksesi olisi [sinunverkkosivustonimesi].wordpress.com.

Ole kuitenkin varovainen. Monet ilmaistarjoukset päättyvät tietyn ajan kuluttua, ja sen jälkeen saatat joutua maksamaan huomattavia lisämaksuja palvelun jatkuvasta käytöstä. Tai webhotellipalvelu saattaa sallia ilmaisen verkkosivuston sillä ehdolla, että hyväksyt mainosten näyttämisen sivustollasi.

Tarvitsenko webhotellia?

Nykyisessä digitaalisessa maailmassa verkkosivuston omistaminen liiketoiminnalle tai henkilökohtaiseen käyttöön on välttämätöntä. Voit valita rakentavasi ja isännöiväsi sivustosi itse tai käyttää kaikki yhdessä -verkkosivuston rakentajaa, joka sisältää hostingin. Jos kuitenkin haluat enemmän kontrollia sivustosi yli ja pääsyn lisäominaisuuksiin, erillisen webhotellipalvelun käyttäminen saattaa olla parempi valinta.

Laadukkaan webhotellin merkitys asiakasuskollisuudelle

Laadukas webhotelli on elintärkeä liiketoiminnalle, sillä se vaikuttaa suoraan asiakaskokemukseen ja -uskollisuuteen. Kyselymme 2 000 vastaajalta osoitti, kuinka paljon webhotelli voi vaikuttaa asiakasuskollisuuteen, tilastoilla, jotka paljastavat, kuinka sivuston kävijät reagoivat huonosti toimiviin verkkosivustoihin.

Verkkosivuston käyttäjien odotusaika latautumiselle

Keskimääräinen sivuston vierailija kertoi odottavansa enintään kahdeksan sekuntia verkkosivuston latautumista. Kuitenkin toiseksi yleisin kynnysarvo, jonka lähes kolmannes vastaajista ilmoitti, laski vain kolmeen kuuteen sekuntiin. Tämä osoittaa, kuinka kriittinen jokainen sekunti on sivuston nopeuden kannalta, josta webhotelli suurelta osin vastaa.

Hitaan tai vasteettoman verkkosivuston aiheuttama frustraatio

Vain kaksi prosenttia vastaajista ilmoitti, etteivät he koe hidasta verkkosivustoa turhauttavana, mikä selvästi osoittaa suuren enemmistön mielipiteen. Samaan aikaan 97 prosenttia vastaajista sanoi, että vasteeton verkkosivusto on turhauttava. Vaikka sivuston nopeuteen ja vasteaikaan vaikuttaa monia tekijöitä, sen webhotellipalvelun laatu on yksi suurimmista tekijöistä – ja yksi helpoimmista asioista, jonka yritys voi nopeasti muuttaa.

Kilpailijalle siirtyminen, Jos verkkosivusto ei lataudu tai on vasteeton

Lähes puolet kaikista sivustovierailijoista siirtyy kilpailijan sivustolle, jos oma sivustosi on hidas tai vasteeton. Tämä voi yksin olla vastuussa korkeasta asiakaspoistumasta, mutta se voi myös johtaa markkinointibudjetin tuhlaukseen, jos budjettia käytetään liikenteen ohjaamiseen verkkosivustolle.

"HTTPS"-Turvallisuuden puuttuminen vähentää sivustovierailuja

Vaikka yritykset keskittyvät usein ensisijaisesti verkkosuunnitteluun – ja syystäkin – vain 21 prosenttia vastaajista sanoi, etteivät he käyttäisi epämiellyttävän näköistä verkkosivustoa. Samaan aikaan lähes seitsemän kymmenestä vastaajasta sanoi, etteivät he käyttäisi verkkosivustoa, joka ei ole suojattu HTTPS-protokollalla. Vaikka kaikkien verkossa maksuja hyväksyvien sivustojen on käytettävä HTTPS:ää, sen voi helposti asentaa SSL-sertifikaatilla, joka on usein saatavilla ilmaiseksi webhotellipalvelun kautta. Tämä webhotellitilasto korostaa sivustosi turvaamisen tärkeyttä luottamuksen rakentamiseksi sivustosi vierailijoiden kanssa.

Muita verkkosivuston perustamiseen liittyviä harkintoja

Hostingin lisäksi on muutamia muita seikkoja, joita saatat haluta harkita verkkosivustosi perustamisessa. Näitä ovat verkkosivuston rakentajat, verkkotunnuksen rekisteröinti, sähköpostin hosting ja verkkokaupan toiminnallisuus.

Verkkosivuston rakentaja

Verkkosivuston rakentajat ovat työkaluja tai ohjelmia, jotka mahdollistavat verkkosivuston luomisen ilman koodaustaitoja. Ne tarjoavat erilaisia vedä ja pudota -malleja ja sisältävät usein hostingin, joten sinun ei tarvitse hankkia erillistä palvelupakettia.

Verkkotunnuksen rekisteröinti

Verkkotunnuksesi on URL tai verkkosoite, jonka käyttäjät kirjoittavat päästäkseen verkkosivustollesi. Verkkotunnuksen voi yleensä ostaa ja rekisteröidä hosting-palvelua tilatessa, vaikka monet webhotelliyhtiöt veloittavat verkkotunnuksen rekisteröinnistä lisämaksun. Verkkotunnus on tärkeä yrityksille, sillä se auttaa luomaan ammattimaisen läsnäolon verkossa.

Sähköpostin hosting

Omistetun sähköpostiosoitteen omistaminen on olennaista, jos haluat rakentaa asiakasluottamusta. Sähköpostin hostingin voi yleensä ostaa webhotelliltasi tai käyttää erillistä palvelua, kuten Google Workspacea (aiemmin G Suite). Jotkut webhotellit sisältävät sähköpostin hostingin ilmaiseksi hosting-suunnitelmissaan.

Verkkokaupan toiminnallisuus

Jos aiot myydä tuotteita tai palveluita verkossa, sinun tulee etsiä hosting-suunnitelmaa, joka tarjoaa verkkokaupan toiminnallisuutta. Isännöintipalvelut tarjoavat yleensä verkkokaupan hosting-työkaluja, kuten maksuportaaleja, ostoskärryjä ja turvallisia kassasivuja auttaakseen sinua aloittamaan.

Suosituimmat webhotellit

Paras suomalainen webhotelli
XetNET logo
XetNET tarjoaa jatkuvaa seurantaa webhotellipalveluilleen käyttäen PingDom.com valvontapalvelua, joka mahdollistaa palveluiden tilan globaalin tarkkailun. Yritys korostaa avoimuutta julkaisemalla seurantatiedot, mikä todistaa palveluiden luotettavuuden. XetNET suorittaa säännöllisiä huoltokatkoksia minimoidakseen käyttökatkosten vaikutuksen ja ylläpitääkseen palveluiden laatua.
Hinta: 1,37 €/kk + ALV
Laadukas ja luotettava webhotelli
Zoner logo
Zoner tarjoaa kattavan valikoiman digitaalisia palveluita, mukaan lukien verkkotunnusrekisteröinnit, sähköpostiratkaisut, kotisivukoneen ja suomalaiset palvelinkeskukset. Heidän asiakaspalvelunsa on ammattitaitoista ja ystävällistä, tarjoten nopeaa apua kaikkiin kysymyksiin. Zonerin palvelut on suunniteltu tukemaan yritysten ja yksityishenkilöiden digitaalista läsnäoloa turvallisesti ja tehokkaasti.
Hinta: 1,95 € / kk + alv.
Edullinen webhotelli
Hostinger logo
Hostinger tarjoaa edullista webhostingia, joka on suunnattu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Sen palveluihin kuuluu käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, luotettava suorituskyky ja useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti. Vaikka asiakastuki on rajoitettua ja suorituskyky voi olla epäjohdonmukainen, Hostingerin kilpailukykyinen hinnoittelu ja ilmaiset kotisivukoneet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
Hinta: 2,99 € /kk + 3 kk ilmaiseksi

Usein kysytyt kysymykset

Hyvä webhotelli tarjoaa luotettavan, nopean ja turvallisen ympäristön verkkosivustollesi. Se sisältää ominaisuuksia, kuten riittävästi tallennustilaa ja kaistanleveyttä, hyvän asiakastuen, helppokäyttöisen hallintapaneelin, sähköpostipalvelut, sekä varmuuskopiointi- ja tietoturvatoimenpiteitä. XetNET tarjoaa näitä ominaisuuksia, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon.

Esim. XetNET tarjoaa erilaisia webhotellipaketteja, jotka sopivat eri tarpeisiin ja budjetteihin. Tässä on yhteenveto heidän tarjoamistaan vaihtoehdoista ja hinnoista:

 • Webhotelli Pro: Suosituin vaihtoehto, joka soveltuu pieneen ja keskisuureen käyttöön. Hinta alkaen 1,37 €/kk + ALV 24%. Tarjous sisältää 50% alennuksen ensimmäisen laskutusjakson (12 kk) aikana.
 • Webhotelli Forte: Tarjoaa huippunopeutta 1-4 CPU-ydintä ja suurempaa määrää yhtäaikaisia prosesseja. Hinta alkaen 7,05 €/kk + ALV 24%. Tarjous sisältää 50% alennuksen ensimmäisen laskutusjakson (12 kk) aikana.
 • Webhotelli Jätti: Paljon levytilaa (80-220 Gt vakiona), erinomainen pilvipalveluille ja sähköpostiin. Hinta alkaen 1,00 €/kk + ALV 24%. Tarjous sisältää huomattavia säästöjä ensimmäisen laskutusjakson (12 kk) aikana.
 • Webhotelli Skala: Skaalautuvuus vakiona, maksat vain käytöstä. Lisäverkkotunnukset ilman nimipalveluiden lisäkustannuksia. Hinta alkaen 1,77 €/kk + ALV 24%.

Kaikissa webhotelleissa on vakiona nopea HTTP/3 ja LiteSpeed palvelinteknologia, täysin veloitukseton HTTPS/SSL-sertifikaatti, maksuton CDN QUIC.cloud palvelussa, Imunify360 suojaa, varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa, ilmainen kotisivukone, helppokäyttöinen cPanel ja satoja sovelluksia (Softaculous), sekä suomalaiset palvelimet suomalaisessa omistuksessa.

Näiden tietojen perusteella voit valita sinulle sopivimman webhotellipaketin tarpeidesi ja budjettisi mukaan.

Webhotelli tarjoaa palvelimen tilaa, jossa verkkosivustosi tiedostot sijaitsevat ja ovat saatavilla internetin kautta. Ilman webhotellia et voisi julkaista verkkosivustoasi internetissä. Webhotellipalvelu huolehtii myös sivustosi ylläpidosta, tietoturvasta ja varmuuskopioinnista.

Webhotelli on palvelu, joka mahdollistaa yksilöiden ja organisaatioiden verkkosivustojen julkaisemisen internetissä. Se tarjoaa tarvittavat resurssit, kuten palvelintilan ja kaistanleveyden, jotta verkkosivusto on saatavilla verkossa.

Jos haluat julkaista verkkosivuston internetissä, tarvitset webhotellin. Se on välttämätön palvelu, joka pitää sivustosi saatavilla verkossa. Ilman sitä sivustosi ei olisi saavutettavissa internetin kautta.

Domainparkki on palvelu, jossa domain-nimi (verkkotunnus) rekisteröidään ja pidetään ”pysäköitynä” ilman, että siihen liittyy aktiivista verkkosivustoa. Tätä voidaan käyttää esimerkiksi varmistamaan domain-nimen saatavuus tulevaisuutta varten tai suojaamaan brändiä.

Domain-nimi toimii verkkosivuston osoitteena internetissä. Se ohjaa käyttäjät oikealle palvelimelle, jossa verkkosivuston tiedostot sijaitsevat. Domain-nimet ovat helpommin muistettavia kuin numeeriset IP-osoitteet, joita käytetään palvelimien tunnistamiseen verkossa.

Domainin hinta vaihtelee sen TLD:n (Top-Level Domain, esim. .com, .net, .fi) ja rekisteröintipalvelun mukaan. Hinnat voivat vaihdella muutamasta eurosta satoihin euroihin vuodessa.

Kyllä, verkkotunnus ja domain tarkoittavat samaa asiaa. Ne viittaavat osoitteeseen, jota käytetään verkkosivuston löytämiseen internetissä.

Kyllä, domain-nimissä voi olla ääkkösiä. Tätä kutsutaan IDN:ksi (Internationalized Domain Names), joka mahdollistaa kansainvälisten merkkien, kuten ääkkösten, käytön domain-nimissä. Tämä tekee verkkotunnuksista helpommin lähestyttäviä ja relevantimpia paikallisille käyttäjille.