Paras ulkomaalainen webhotelli 2024?

Verkkosivuston perustaminen on nykyaikaisen liiketoiminnan kulmakivi, ja sen laadun kannalta keskeisessä asemassa on webhotellipalvelun valinta. Markkinat ovat täynnä lukemattomia vaihtoehtoja, mikä tekee oikean webhotellin valitsemisesta monimutkaista. Tämän vuoksi on tärkeää keskittyä palveluiden keskeisiin ominaisuuksiin, kuten hintaan, suorituskykyyn ja turvallisuuteen, sekä arvostaa lisäarvoa tuovia etuja, kuten ilmaista verkkotunnuksen rekisteröintiä ja yrityssähköpostia.

Suomalainen webhotelli voi olla houkutteleva vaihtoehto monista syistä. Paikalliset palveluntarjoajat voivat tarjota kohdennettuja palveluita, jotka vastaavat suomalaisten yritysten tarpeita, mukaan lukien paikallisen asiakaspalvelun suomeksi.

Toisaalta, ulkomaalainen webhotelli voi tarjota laajempaa kansainvälistä näkyvyyttä ja mahdollisesti parempaa teknistä suorituskykyä eri puolilla maailmaa. Tärkeää on punnita huolellisesti sekä suomalaisten että ulkomaalaisten webhotellien tarjoamia etuja ja haittoja, ottaen huomioon yrityksen erityistarpeet ja kohdemarkkinat. Valintaan vaikuttavat tekijät, kuten tietosuojakäytännöt, palvelimen sijainti ja kielituki, ovat avainasemassa löydettäessä optimaalista webhotelliratkaisua.

Suosituimmat ulkomaalaiset webhotellit

Webhotelli, joka auttaa sinua kasvamaan
Siteground logo
SiteGround tarjoaa nopeaa, luotettavaa ja käyttäjäystävällistä webhostingia, joka sopii erityisesti aloittelijoille ja pienyrityksille. Sen palvelut sisältävät laajan valikoiman turvallisuusominaisuuksia, uusimmat teknologiat ja optimoinnit, kuten Ultrafast PHP ja SuperCacher. Vaikka hinnoittelu on premium-luokkaa, SiteGroundin infrastruktuuri ja asiakastuki ovat huippuluokkaa.
Hinta: 2,99 €/kk + ALV
Edullinen webhotelli
Hostinger logo
Hostinger tarjoaa edullista webhostingia, joka on suunnattu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Sen palveluihin kuuluu käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, luotettava suorituskyky ja useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti. Vaikka asiakastuki on rajoitettua ja suorituskyky voi olla epäjohdonmukainen, Hostingerin kilpailukykyinen hinnoittelu ja ilmaiset kotisivukoneet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
Hinta: 2,99 € /kk + 3 kk ilmaiseksi
Miljoonien käyttäjien valinta
GoDaddy logo
GoDaddy tarjoaa luotettavaa asiakastukea ongelmatilanteissa, mukaan lukien monipuoliset tukivaihtoehdot kuten live-chat ja puhelintuki. Lisäksi käytettävissä on kattava ohjekeskus, josta löytyy oppaita, vinkkejä ja videoita. Jos tarvitset lisäapua, voit aina kääntyä heidän palkitun tukitiiminsä puoleen.
Hinta: 4,29 €/kk

Paras ulkomaalainen webhotelli 2024

Miljoonien käyttäjien valinta
Suositeltu WordPress.orgin toimesta
Edullinen webhotelli
Kokeile palvelua ilmaiseksi ennen rekisteröitymistä
Webhotelli, joka auttaa sinua kasvamaan

Maailmanlaajuinen saavutettavuus ulkomaalaisen webhotellin avulla

Ulkomaalaisen webhotellin valitseminen voi tarjota yrityksellesi merkittäviä etuja, erityisesti kun tavoitteena on kansainvälinen laajentuminen ja maailmanlaajuinen näkyvyys. Yksi ulkomaalaisen webhotellipalvelun suurimmista hyödyistä on sen kyky parantaa verkkosivustosi saavutettavuutta ja suorituskykyä globaalisti. Palvelimet, jotka sijaitsevat maantieteellisesti lähellä kohdeyleisöäsi, voivat merkittävästi nopeuttaa sivuston latausaikoja, mikä parantaa käyttäjäkokemusta ja voi vähentää sivustolta poistumisprosenttia.

Lisäksi ulkomaalaiset webhotellit tarjoavat usein laajan valikoiman kansainvälisiä palvelinoptioita, mikä mahdollistaa yrityksellesi strategisen sijainnin valinnan palvelimillesi. Tämä tarkoittaa, että voit optimoida sivustosi toimintaa eri markkina-alueilla, parantaa sivustosi latausnopeuksia ja tarjota paremman palvelun kansainvälisille asiakkaille. Tämä on erityisen tärkeää, jos yrityksesi toimii monilla eri markkina-alueilla tai suunnittelee laajentumista uusille alueille.

Miljoonien käyttäjien valinta

GoDaddy

Hinta: 4,29 €/kk
Arvosana: 8/10
GoDaddy tarjoaa luotettavaa asiakastukea ongelmatilanteissa, mukaan lukien monipuoliset tukivaihtoehdot kuten live-chat ja puhelintuki. Lisäksi käytettävissä on kattava ohjekeskus, josta löytyy oppaita, vinkkejä ja videoita. Jos tarvitset lisäapua, voit aina kääntyä heidän palkitun tukitiiminsä puoleen.
 • Käyttäjäystävällinen alusta, joka on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, tarjoten eri teknisen osaamisen tasolla oleville käyttäjille mahdollisuuden hallita verkkopalveluitaan vaivattomasti.
 • Reagoiva ja asiantunteva asiakastuki, joka on saanut kiitosta nopeasta ja avuliaasta palvelustaan.
 • Kilpailukykyiset hinnoitteluvaihtoehdot, jotka tekevät GoDaddysta houkuttelevan vaihtoehdon yksilöille ja yrityksille, jotka etsivät domain-rekisteröintiä, hostingia ja muita online-palveluita.
 • Ilmainen verkkotunnus sisältyy kaikkiin web-hosting-suunnitelmiin, mikä lisää palvelun arvoa.
 • Monipuoliset hosting-vaihtoehdot, jotka kattavat jaetun hostingin, WordPress-hostingin, VPS-hostingin ja omistetut palvelimet, tarjoten ratkaisuja erilaisiin hosting-tarpeisiin.
 • Asiakaspalvelun vaihteleva laatu, jossa eri agentit saattavat antaa ristiriitaista tietoa, mikä voi aiheuttaa sekaannusta ja turhautumista käyttäjissä.
 • Sekava hinnoittelurakenne, jossa käyttäjät kokevat GoDaddyn veloittavan palveluista, jotka muut alustat tarjoavat peruspaketeissaan. Lisäksi jotkut käyttäjät pitävät sähköpostipalveluita kalliina.
 • Hitaat palvelimet ja sivujen latausajat, jotka ovat herättäneet kritiikkiä hosting-palvelun laadusta, mukaan lukien hidas nopeus ja vaikeakäyttöinen käyttöliittymä.

GoDaddy tarjoaa asiakkailleen luotettavaa ja monipuolista asiakastukea, joka kattaa live-chatin, puhelintuen ja kattavan ohjekeskuksen. Live-chat alkaa bottiavustajan kanssa, mutta tarvittaessa keskustelu siirtyy ihmisen kanssa käytävään dialogiin. Puhelintuki tarjoaa maakohtaiset yhteystiedot, ja puhelut ovat maksuttomia lukuun ottamatta kansainvälisiä soittoja. Ohjekeskus sisältää laajan valikoiman oppaita, vinkkejä ja opetusvideoita, jotka auttavat ratkaisemaan useimmat ongelmat ja vastaamaan kysymyksiin. Mikäli vastauksia ei löydy, GoDaddy kehottaa ottamaan yhteyttä heidän palkittuun tukitiimiinsä, joka on valmis auttamaan kaikissa hosting-palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

 • Helppokäyttöinen kotisivukone: GoDaddy tarjoaa intuitiivisen drag-and-drop-kotisivukoneen, joka tekee verkkosivuston luomisesta helppoa ilman teknistä osaamista.
 • Monipuoliset verkkotunnuspalvelut: Tarjoaa laajan valikoiman verkkotunnusrekisteröintipalveluita, mukaan lukien ilmainen tietosuojapalvelu, joka suojaa käyttäjän henkilökohtaisia tietoja.
 • Mobiiliystävälliset sivustot automaattisesti: GoDaddy muuntaa sivustosi mobiiliystävälliseksi automaattisesti, optimoiden sen suosituimmille älypuhelimille.
 • Ammattimainen sähköposti: Tarjoaa ammattimaisen sähköpostipalvelun, joka auttaa yrityksiä näyttämään luotettavammilta ja ammattimaisemmilta.
 • SSL-suojaus: SSL-varmenteet suojaavat sivustosi ja kävijöidesi väliset tiedot, lisäten luottamusta ja turvallisuutta.
 • Asiantunteva tuki: GoDaddy tarjoaa asiantuntevaa puhelintukea ja monipuolisia ohjeita, jotka auttavat käyttäjiä saavuttamaan tavoitteensa verkossa.
Suositeltu WordPress.orgin toimesta

Bluehost

Hinta: $1.95/kk*
Arvosana: 9/10
Bluehost tarjoaa helppokäyttöisen webhotellipalvelun, johon sisältyy ilmainen SSL-sertifikaatti kaikissa suunnitelmissa, parantaen sivuston turvallisuutta. Se tarjoaa myös vaihtoehtoja sivuston siirtoon, mukaan lukien maksullisen ja ilmaisen WordPress-siirron. Asiakastuki on saatavilla live-chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta, tarjoten monipuolisia tukivaihtoehtoja käyttäjille.
 • Yhteensopivuus suosittujen CMS-pakettien kanssa
 • Vankka käyttöaika
 • Edulliset hosting-suunnitelmat
 • Ensimmäisen kauden edullinen hinta
 • Rajattomasti kaistanleveyttä
 • Asiakaspalvelun parantamisen tarve
 • Kustannustehokkuuden parantaminen
 • Turvallisuusongelmat

Bluehost erottuu webhotellipalveluiden markkinoilla tarjoamalla käyttäjäystävällisen alustan, joka sisältää ilmaisen SSL-sertifikaatin kaikissa hosting-suunnitelmissa. Tämä lisää sivuston turvallisuutta ja käyttäjien luottamusta. Lisäksi Bluehost tarjoaa erilaisia siirto-optioita, mukaan lukien itsepalvelusiirron ja maksullisen siirron, sekä ilmaisen siirron tietyille WordPress-sivustoille. Asiakastuki on kattava, sisältäen live-chatin, sähköpostituen ja 24/7 puhelintuen, mikä tekee ongelmanratkaisusta sujuvaa. Vaikka Bluehostin palvelut sisältävät perustason turvatoimet, ne tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa lisäsuojatoimia, kuten premium SSL-sertifikaatteja ja SiteLockin, parantamaan verkkosivuston turvallisuutta entisestään.

 • Ilmainen verkkotunnus ja SSL-sertifikaatti: Bluehost tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi ja automaattisesti asennettavan ilmaisen SSL-sertifikaatin, mikä on olennaista verkkosivuston turvallisen yhteyden muodostamiseksi.
 • Käyttäjäystävällinen hallintapaneeli: Yhdistämällä omat hallintatyökalunsa cPaneliin, Bluehost tarjoaa erinomaisen toiminnallisuuden ja helpon pääsyn eri ominaisuuksiin, mikä tekee hosting-kokemuksesta vaivatonta.
 • Erinomainen suorituskyky ja luotettavuus: Bluehostin palvelimet ovat erittäin luotettavia, tarjoten hyvän sivuston latausnopeuden ja lähes täydellisen käyttöajan, mikä on elintärkeää kaikenkokoisille verkkosivustoille.
 • WordPress-erikoistuminen: Bluehost on yksi parhaista WordPress-hosting-tarjoajista, tarjoten yhden klikkauksen WordPress-asennuksen ja ilmaisen sivuston siirron WordPressille, mikä tekee siitä ihanteellisen alustan WordPress-käyttäjille.
 • Monipuoliset hosting-vaihtoehdot: Tarjoten jaettua hostingia, VPS-hostingia ja omistettua hostingia, Bluehost tarjoaa joustavia vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja kasvun vaiheisiin.
 • Kattava tuki ja asiakaspalvelu: Bluehost tarjoaa 24/7 live-chatin ja puhelintuen sekä kattavan tietopankin, joka auttaa käyttäjiä ratkaisemaan ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.
Edullinen webhotelli

Hostinger

Hinta: 2,99 € /kk + 3 kk ilmaiseksi
Arvosana: 9.6/10
Hostinger tarjoaa edullista webhostingia, joka on suunnattu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Sen palveluihin kuuluu käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, luotettava suorituskyky ja useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti. Vaikka asiakastuki on rajoitettua ja suorituskyky voi olla epäjohdonmukainen, Hostingerin kilpailukykyinen hinnoittelu ja ilmaiset kotisivukoneet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
 • Edullinen hinnoittelu
 • Luotettava suorituskyky
 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä
 • Useita datakeskuksia
 • Ilmainen AI-käyttöinen kotisivukone
 • Rajoitettu asiakastuki
 • Epäjohdonmukainen suorituskyky
 • Rajoitettu levytila

Hostinger on edullinen webhosting-palvelu, joka tarjoaa kilpailukykyistä hinnoittelua ja on suunniteltu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Palvelun vahvuuksiin kuuluvat käyttäjäystävällinen alusta, luotettava suorituskyky, useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti ja pääsy ilmaiseen AI-käyttöiseen kotisivukoneeseen. Hostinger mahdollistaa nopean ja vaivattoman verkkosivuston pystytyksen, tarjoten samalla monipuolisia hosting-ratkaisuja eri tarpeisiin. Kuitenkin, asiakastuen rajoitukset ja ajoittain epäjohdonmukainen suorituskyky ovat huomionarvoisia heikkouksia. Huolimatta näistä puutteista, Hostingerin tarjoama hinta-laatusuhde tekee siitä houkuttelevan valinnan monille verkkosivustojen omistajille.

 • Aloittelijaystävällisyys: Hostinger on erittäin helppokäyttöinen ja aloittelijaystävällinen, tarjoten intuitiivisen käyttöliittymän ja nopean asennusprosessin.
 • Hpanelin käyttöliittymä: Hostingerin oma Hpanel on selkeä ja yksinkertainen, tehden sivuston hallinnoinnista ja ylläpidosta vaivatonta.
 • Erinomainen välimuistitus: Hostingerin LiteSpeed-välimuistiratkaisu nopeuttaa merkittävästi sivuston latausaikoja, mikä on tärkeää käyttäjäkokemuksen ja hakukoneoptimoinnin kannalta.
 • Kustannustehokkuus: Hostinger tarjoaa erittäin kilpailukykyiset hinnat, tehden siitä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti budjettitietoisille käyttäjille.
 • Ilmainen verkkotunnuksen rekisteröinti: Tietyt Hostingerin suunnitelmat sisältävät ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi, mikä on hyödyllinen lisä uusille sivustoille.
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu: Hostinger tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun, mikä antaa käyttäjille mielenrauhan ja mahdollisuuden kokeilla palvelua riskittömästi.
Kokeile palvelua ilmaiseksi ennen rekisteröitymistä

Cloudways

Hinta: $11 USD/kk
Arvosana: 9/10
Cloudways tarjoaa joustavia pilvihosting-suunnitelmia, erinomaista saatavuutta ja 24/7 asiakastukea. Sen teknologia, kuten SSD-tallennus ja automaattiset parannusominaisuudet, varmistavat sivustosi nopeuden ja turvallisuuden. Vaikka palvelu ei sisällä perinteistä hyvityskäytäntöä tai puhelintukea ilman erillistä pyyntöä, sen joustavuus ja suorituskyky tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
 • Joustavuus skaalata palveluita ylös tai alas tarpeen mukaan, mikä mahdollistaa kustannustehokkaan toiminnan.
 • 24/7 live chat -tuki, joka tarjoaa nopeaa apua ongelmatilanteissa.
 • Laajat turvallisuusominaisuudet, kuten ilmainen SSL, IP-osoitteiden valkolistaus ja SiteLock-suojaus, tarjoavat kattavan suojan.
 • Pay-as-you-go -hinnoittelu antaa käyttäjille joustavuuden maksaa vain käytetystä palvelusta.
 • Automaattinen parantumisominaisuus vähentää sivuston käyttökatkoja automaattisesti korjaamalla ongelmat.
 • Sähköpostihosting ei sisälly palveluun, mikä voi olla haitta käyttäjille, jotka tarvitsevat integroidun sähköpostiratkaisun.
 • Käyttöliittymä voi olla monimutkainen, mikä voi vaikeuttaa käyttöä erityisesti vähemmän kokeneille käyttäjille.
 • CDN ja edistyneet turvallisuusominaisuudet ovat lisämaksullisia, mikä lisää kustannuksia.

Cloudways erottuu pilvihosting-markkinoilla tarjoamalla joustavia hosting-suunnitelmia, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin, alkaen aloittelijoista aina suurten yritysten verkkosivustoihin. Palvelun 99% saatavuus, nopeat asennusajat ja laadukas asiakastuki web-chatin kautta takaavat, että sivustosi pysyy toiminnassa ja turvallisena. Teknologiat, kuten MariaDB, Nginx ja SSD-tallennus, parantavat suorituskykyä, kun taas kaksivaiheinen tunnistautuminen ja sisäänrakennetut SSL-sertifikaatit lisäävät turvallisuutta. Vaikka Cloudwaysin hyvityskäytäntö ja ihmisen tavoittaminen tuessa voivat olla haasteellisia, sen jatkuva palveluiden päivitys ja parannus tekevät siitä luotettavan valinnan digitaalisten palveluiden isännöintiin.

 • Intuitiivinen hallintapaneeli: Cloudways tarjoaa modernin ja helppokäyttöisen hallintapaneelin, joka yksinkertaistaa palvelimien, sovellusten, projektien ja tiimien hallintaa.
 • Edistyksellinen välimuistijärjestelmä: ThunderStackin ansiosta Cloudways yhdistää useita palvelinteknologioita tarjotakseen optimoidun hostingin, joka parantaa sivuston nopeutta ja luotettavuutta.
 • Joustava skaalaus: Voit helposti skaalata palvelinresurssejasi ylös tai alas muutamalla klikkauksella, mikä mahdollistaa liiketoiminnan kasvun tukemisen tai resurssien vähentämisen tarpeen mukaan.
 • 24/7 asiakastuki: Cloudways tarjoaa ympärivuorokautista asiakastukea live-chatin ja puhelimen välityksellä, mikä takaa nopean avun saatavuuden.
 • Turvallisuusominaisuudet: Cloudways suojaa sivustoasi kattavilla turvallisuusominaisuuksilla, kuten ilmaisella SSL-sertifikaatilla, säännöllisillä turvapäivityksillä ja automaattisella suojauksella Fail2Banin avulla.
 • Helppokäyttöisyys: Cloudwaysin alusta on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, tarjoten yhden klikkauksen varmuuskopioinnit, palautukset ja asennukset sekä monia muita työkaluja sivuston helppoon siirtämiseen ja testaamiseen ilman liikenteen häirintää.
Webhotelli, joka auttaa sinua kasvamaan

Siteground

Hinta: 2,99 €/kk + ALV
Arvosana: 8.6/10
SiteGround tarjoaa nopeaa, luotettavaa ja käyttäjäystävällistä webhostingia, joka sopii erityisesti aloittelijoille ja pienyrityksille. Sen palvelut sisältävät laajan valikoiman turvallisuusominaisuuksia, uusimmat teknologiat ja optimoinnit, kuten Ultrafast PHP ja SuperCacher. Vaikka hinnoittelu on premium-luokkaa, SiteGroundin infrastruktuuri ja asiakastuki ovat huippuluokkaa.
 • Erinomainen suorituskyky ja nopeus
 • Laaja palvelinverkosto
 • Kattavat turvallisuusominaisuudet
 • Hallinnoitu WordPress-isännöinti
 • Asiakastuki
 • Rajoitetut resurssit jaettujen hosting-suunnitelmien osalta
 • Korkeammat uusimishinnat
 • Ei ilmaista verkkotunnusta

SiteGround erottuu webhosting-palveluiden joukosta tarjoamalla nopeita ja luotettavia hosting-ratkaisuja, jotka on suunnattu erityisesti aloittelijoille ja pienyrityksille. Palvelu hyödyntää uusimpia teknologioita, kuten Google Cloud -infrastruktuuria ja LiteSpeed-webpalvelimia, tarjoten samalla laajan valikoiman turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattiset päivitykset ja päivittäiset varmuuskopiot. SiteGroundin hosting-paketit, mukaan lukien jaettu, pilvi- ja WordPress-hosting, on optimoitu suorituskyvyn maksimoimiseksi, sisältäen ominaisuuksia kuten Ultrafast PHP, SuperCacher ja SG Optimizer. Vaikka palvelun hinta on hieman korkeampi, SiteGroundin erinomainen asiakastuki ja käyttöönoton helppous tekevät siitä varteenotettavan vaihtoehdon niille, jotka etsivät luotettavaa ja suorituskykyistä webhostingia.

 • Ilmaiset varmuuskopion palautukset: SiteGround tarjoaa päivittäisen varmuuskopioinnin, joka on aina ollut yksi arvostetuimmista ominaisuuksista. Nyt kaikki käyttäjät, mukaan lukien StartUp-tilit, voivat hyödyntää varmuuskopion palautusvaihtoehtoa ilmaiseksi.
 • Staging-työkalu ja pyynnöstä tehtävät varmuuskopiot: GrowBig-suunnitelman käyttäjät voivat hyödyntää staging-työkalua WordPress- ja Joomla-sivustoille sekä luoda omia varmuuskopioitaan tarpeen mukaan.
 • Edistynyt etusijatuki GoGeek- ja korkeamman tason suunnitelmille: GoGeek-, pilvi- ja omistetun palvelimen asiakkaiden tiedustelut ohjataan etusijassa kokeneimmille tukihenkilöille.
 • Ultrafast server setup: SiteGround on kehittänyt räätälöidyn toteutuksen PHP:lle ja MySQL:lle, mikä vähentää merkittävästi TTFB:tä (time to first byte) ja nopeuttaa sivujen latautumista keskimäärin 30%.
 • Top WordPress speed: Kaikki SiteGroundilla isännöidyt sivustot saavat staattisen ja dynaamisen välimuistin, mikä yksinään voi nopeuttaa sivustoja jopa 5-kertaisesti.
 • Latest technologies integrated: SiteGround on johdonmukaisesti yksi ensimmäisistä hosting-yrityksistä, jotka tarjoavat käyttäjilleen pääsyn uusimpiin nopeusteknologioihin, kuten uusimpiin PHP-versioihin ja innovatiivisiin protokolliin ja pakkausalgoritmeihin, kuten Brotli, HTTP/2, TLS 1.3 ja OCSP Stapling.

Mikä on webhotelli?

Webhotelli on palvelu, joka mahdollistaa yksilöiden ja organisaatioiden julkaisemaan verkkosivustonsa internetissä. Se tarjoaa tarvittavat resurssit, kuten palvelintilan, jossa verkkosivuston tiedostot säilytetään ja pidetään saatavilla verkossa. Lisäksi webhotelli voi tarjota muita palveluita, kuten sähköpostiosoitteita, tietokantojen hallintaa ja teknistä tukea. Valitsemalla luotettavan webhotellipalvelun varmistat, että verkkosivustosi on jatkuvasti saatavilla ja toimii sujuvasti. Webhotellit eroavat toisistaan tarjottujen ominaisuuksien, suorituskyvyn, turvallisuuden ja hinnoittelun suhteen, joten oikean palveluntarjoajan valinta on tärkeää verkkosivuston menestyksen kannalta.

Ulkomaalaisen ja kotimaisen webhotellin ero

Ulkomaalaisen ja kotimaisen webhotellin välillä on useita eroja, jotka voivat vaikuttaa verkkosivustosi suorituskykyyn, saavutettavuuteen ja käyttäjäkokemukseen. Kotimaiset webhotellit tarjoavat usein palveluita paikallisella kielellä, mikä tekee asiakaspalvelusta ja teknisestä tuesta saumattomampaa. Lisäksi, kun palvelimet sijaitsevat fyysisesti lähellä sivuston pääkäyttäjiä, sivuston latausajat voivat olla nopeampia, mikä parantaa käyttäjäkokemusta. Kotimaiset palveluntarjoajat saattavat myös olla paremmin perillä paikallisista laeista ja säädöksistä, kuten tietosuojasta.

Toisaalta, ulkomaalaiset webhotellit voivat tarjota kilpailukykyisempiä hintoja ja pääsyn laajempiin teknologisiin innovaatioihin ja infrastruktuuriin. Ne voivat olla parempi valinta, jos kohderyhmäsi on kansainvälinen, sillä ne mahdollistavat verkkosivuston isännöinnin lähempänä tätä yleisöä, mikä voi parantaa sivuston suorituskykyä eri maantieteellisillä alueilla. Ulkomaalaiset webhotellit tarjoavat myös mahdollisuuden hyödyntää eri maiden datakeskusten tarjoamia etuja, kuten parempaa katastrofinkestävyyttä ja datan redundanssia. Valinta ulkomaalaisen ja kotimaisen webhotellin välillä riippuu siis monista tekijöistä, kuten yrityksen sijainnista, kohdemarkkinasta ja erityisistä tarpeista.

5 tekijää ulkomaalaisen webhotellin valinnassa

Miten webhotelli toimii?

Webhotellin toimintaperiaate voidaan verrata prosessiin, jossa etsitään verkkosivustollesi koti. Verkkosivustosi sisältö – kuten verkkotunnus, HTML-koodi, kuvat, teksti ja muut elementit – tarvitsevat paikan, missä ”asua”. Ulkomaalainen webhotelli tarjoaa tällaisen paikan sisällöllesi palvelimella.

Yksinkertaistettuna palvelin on tietokone, joka yhdistää käyttäjät verkkosivustoosi. Toisin sanoen, palvelin on kuin suuri kerrostalo tai toimistorakennus, ja webhotellipalvelun käyttö on verrattavissa toimistotilan vuokraamiseen tai asunnon ostamiseen kyseisessä rakennuksessa.

Webhotelli ja verkkotunnuksen hosting ovat kaksi eri asiaa, jotka kuitenkin liittyvät toisiinsa. Ennen kuin voit löytää kodin verkkosivustollesi webhotellin kautta, sinun on hankittava verkkotunnus. Webhotelli liittää verkkosivustosi palvelimeen, kun taas verkkotunnuksen hosting tarkoittaa verkkotunnuksen eli verkkosivuston osoitteen hankkimista.

Jatkaen aiempaa analogiaamme, jos webhotelli on kuin tilan vuokraaminen rakennuksessa, verkkotunnuksen hosting on kuin nimen ja osoitteen laittaminen ovesi ulkopuolelle kyltiksi. Verkkotunnus on se, mitä ihmiset käyttävät navigoidakseen internetosoitteeseesi.

Monet palveluntarjoajat tarjoavat sekä verkkotunnuksen hostingia että webhotellipalveluita, mikä voi tarjota kätevän yhden luukun ratkaisun. Riippuen tarpeistasi, saattaa kuitenkin olla järkevää harkita näiden palveluiden eriyttämistä. Joka tapauksessa, ennen kuin voit edes harkita webhotellia, sinun on ensin rekisteröitävä verkkotunnus verkkotunnusrekisteröijän kautta.

Lue lisää: Mikä on paras webhotelli kokonaisuutena?

Suosituimmat ulkomaalaiset webhotellit

Webhotelli, joka auttaa sinua kasvamaan
Siteground logo
SiteGround tarjoaa nopeaa, luotettavaa ja käyttäjäystävällistä webhostingia, joka sopii erityisesti aloittelijoille ja pienyrityksille. Sen palvelut sisältävät laajan valikoiman turvallisuusominaisuuksia, uusimmat teknologiat ja optimoinnit, kuten Ultrafast PHP ja SuperCacher. Vaikka hinnoittelu on premium-luokkaa, SiteGroundin infrastruktuuri ja asiakastuki ovat huippuluokkaa.
Hinta: 2,99 €/kk + ALV
Edullinen webhotelli
Hostinger logo
Hostinger tarjoaa edullista webhostingia, joka on suunnattu erityisesti budjettitietoisille käyttäjille ja aloittelijoille. Sen palveluihin kuuluu käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, luotettava suorituskyky ja useita datakeskuksia maailmanlaajuisesti. Vaikka asiakastuki on rajoitettua ja suorituskyky voi olla epäjohdonmukainen, Hostingerin kilpailukykyinen hinnoittelu ja ilmaiset kotisivukoneet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.
Hinta: 2,99 € /kk + 3 kk ilmaiseksi
Miljoonien käyttäjien valinta
GoDaddy logo
GoDaddy tarjoaa luotettavaa asiakastukea ongelmatilanteissa, mukaan lukien monipuoliset tukivaihtoehdot kuten live-chat ja puhelintuki. Lisäksi käytettävissä on kattava ohjekeskus, josta löytyy oppaita, vinkkejä ja videoita. Jos tarvitset lisäapua, voit aina kääntyä heidän palkitun tukitiiminsä puoleen.
Hinta: 4,29 €/kk

Usein kysytyt kysymykset

Ulkomaalaisen webhotellin palvelimien sijainti voi vaikuttaa merkittävästi verkkosivustosi latausnopeuteen ja käytettävyyteen, erityisesti suomalaisille käyttäjille. Palvelimet, jotka sijaitsevat geografisesti lähempänä käyttäjää, voivat tarjota nopeammat latausajat, mikä parantaa käyttäjäkokemusta. Monet ulkomaalaiset webhotellit tarjoavat datakeskuksia eri puolilla maailmaa, joten on tärkeää valita palveluntarjoaja, joka voi tarjota palvelimia Euroopassa tai jopa Pohjoismaissa. Tämä voi minimoida viiveet ja parantaa sivustosi suorituskykyä suomalaisille käyttäjille.

Vaikka ulkomaalaiset webhotellit voivat tarjota monipuolisia palveluita, kaikki eivät välttämättä tarjoa asiakastukea suomeksi. Tämä voi olla haaste, jos kohtaat teknisiä ongelmia tai tarvitset apua palveluiden hallinnassa. On suositeltavaa selvittää etukäteen, tarjoaako webhotelli tukea suomeksi ja millä tavoin (esim. puhelimitse, sähköpostitse, chat-palvelun kautta). Suomenkielinen tuki voi olla ratkaiseva tekijä ongelmatilanteiden nopeassa ja tehokkaassa ratkaisemisessa.

Tietoturva on keskeinen huolenaihe kaikille yrityksille, ja ulkomaalaisen webhotellin tulee noudattaa sekä kansainvälisiä että paikallisia tietosuojastandardeja, mukaan lukien EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR). On tärkeää varmistaa, että webhotelli ymmärtää ja kunnioittaa näitä vaatimuksia, tarjoaa turvallisen ympäristön verkkosivustollesi ja suojaa käyttäjiesi henkilötietoja. Kysy potentiaaliselta palveluntarjoajalta heidän tietoturvakäytännöistään, sertifikaateistaan ja siitä, miten he käsittelevät tietosuojaa koskevia kysymyksiä.

Vaikka ulkomaalainen webhotelli voi tarjota laadukkaita palveluita, on tärkeää selvittää, tarjoavatko ne erityisiä ominaisuuksia tai integraatioita, jotka on suunnattu suomalaisille yrityksille. Tämä voi sisältää paikallisten maksupalveluiden tukemisen, integraatiot suomalaisten verkkokauppa-alustojen kanssa tai muita erityisesti suomalaisille markkinoille suunnattuja palveluita. Tällaiset ominaisuudet voivat helpottaa liiketoimintasi pyörittämistä ja tarjota paremman käyttäjäkokemuksen asiakkaillesi.

Valuuttakurssit ja lisämaksut:
Kun käytät ulkomaalaista webhotellia, hinnoittelu voi olla altis valuuttakurssien vaihteluille, mikä voi vaikuttaa palveluiden kustannuksiin pitkällä aikavälillä. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset lisämaksut, kuten arvonlisävero (ALV), joka voi lisätä kokonaiskustannuksia. Kysy palveluntarjoajalta, miten he laskuttavat palveluistaan (esim. euroissa vai dollareissa) ja sisältyykö hintaan kaikki relevantit verot ja maksut. Tämä auttaa välttämään yllättäviä kuluja ja varmistamaan, että budjettisi pysyy hallinnassa.